The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ελληνογαλλική βάπτιση σε «γλώσσα» Ελληνική (φωτο) Κύριο

Η μικρή Νίκη ένα μήνα μετά τα πρώτα της γενέθλια στην Αυστραλία όπου γεννήθηκε,

ήρθε στην Κάλυμνο με τους γονείς της Γιώργο Κακιά & Αγγελική Ασβεστά-Κακιά, για να βαπτιστεί στον Άγιο Γεώργιο Πανόρμου και να πάρει το διπλό όνομα Νικολία – Όλγα (οι δύο γιαγιάδες, από τον πατέρα και από τον μάνα του, η Νικολία Κακιά και η Όλγα Κεφαλιανού-Καρπάθιου).  Ανάδοχοι τα  ξαδέρφια της μαμάς της (φωτο από δεξιά: Καλλιόπη, Αγγελική, Μανώλης, Κατερίνα (Κατή).

Με τη βάπτισή της η νεοφώτιστη Νικόλ-Όλγα  έδωσε την ευκαιρία να βρεθούν και πάλι μαζί οι αδελφές της γιαγιάς της Όλγας: Πόπη, Ολυμπία,  Ειρήνη και ο Μιχάλης, μετά συζύγων και τέκνων και μαζί με πολλούς συγγενείς κάθε ηλικίας, οι περισσότεροι, μόνιμοι κάτοικοι Γαλλίας (Παρίσι-Λίλη) και φίλους της οικογένειας.  

Μετά το μυστήριο τους προσέφερε ένα εξαιρετικό ελληνογαλλικό γλέντι, με πλούσια φαγητά και ποτά, ωραιότατη ελληνική μουσική και ελληνικούς/καλύμνικους χορούς, στο κέντρο «Κίτσος» (Ελιές), υπό τους ήχους του περίτεχνου μπουζουκιού του Μανώλη Κουλιανού και του αρμόνιου-ορχήστρας του Μανώλη Μεϊμάρη, που χάριζαν πολύ κέφι  με τα ωραία τους τραγούδια.

Η νεοφώτιστη το γλέντησε μαζί με τους γονείς  (φυσικούς και πνευματικούς, δηλ.  νονές-νονό), τους θείους, τις θείες,  τους συγγενείς και τα ξαδέρφια της  μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες  χαρίζοντας σε όλους χαμόγελα, παλαμάκια και… καρύδια κεφιού με τα δύο της χέρια.

Τα ήθη και έθιμα της Καλύμνου και οι ελληνικοί χοροί ήταν η «γλώσσα» με την οποία συνεννοήθηκαν όλοι τους μια χαρά, χωρίς να έχουν ανάγκη την Ελληνική ή τη Γαλλική γλώσσα.  Και η «γλώσσα» του ελληνικού γλεντιού είναι  η πιο πλούσια «γλώσσα» διασκέδασης…   

Τελευταία τροποποίηση στις

Έκθεση εικόνων

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    ΛΑΘΟΣ! Ήταν τριεθνής... η συνάντηση στην Κάλυμνο για τη βάπτιση της Νικόλ -Όλγας: Αυστραλία - Γαλλία - Ελλάδα. Τα Αγγλικά, Γαλλικά, Ελληνικά συνεννοούνταν άριστα με την Ελληνική "γλώσσα" του γλεντιού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos