The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για το μεταναστευτικό δημ. σ/λιο με περιφερειάρχη Κύριο

Προτεραιότητα στα πλωτά μέσα – ενίσχυση αστυνομίας, χώρος υποδοχής

   

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ &

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κάλυμνος  19 / 8 / 2015  

Ηλ/κή Δ/νση   :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο       : 22430- 59141

ΦΑΞ                :22430- 59148

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 18/8/2015, ώρα 22:00 συγκλήθηκε έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθεί το σοβαρό ζήτημα του μεταναστευτικού, κατόπιν πρότασης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Χατζημάρκου. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, εκτός του Περιφερειάρχη, ο έπαρχος κ. Θεμέλαρος, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας (διοικητής της αστυνομίας και λιμενάρχης), ο διοικητής του συντάγματος, εκπρόσωπος της εκκλησίας (πατήρ Μελάς) και κάτοικοι του νησιού. Αισθητή ήταν η απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης, αδικαιολόγητη για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί το νησί.

 Αφού εκφράστηκαν οι απόψεις όλων των παραβρισκόμενων, δημιουργήθηκε μια ιεραρχημένη λίστα με τις προτάσεις που θα στηρίξει/προωθήσει η Περιφέρεια και αναμένεται να συντελέσουν στην επίλυση του προβλήματος.

  • Πρώτη προτεραιότητα είναι η χρήση πλωτών κέντρων υποδοχής των μεταναστών, μέχρι να διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες και μπορέσουν να μεταβούν στον προορισμό τους. Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Γαλουζής επανειλημμένως το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόσο προφορικά όσο και με έγγραφά του, στήριξε τη συγκεκριμένη λύση.
  • Το δεύτερο θέμα είναι η ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας με προσωπικό, έτσι ώστε αφενός να ολοκληρώνονται πιο γρήγορα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και αφετέρου να υπάρχει αποτελεσματικότερη φύλαξη.
  • Η τρίτη σε σειρά πρόταση της λίστας είναι η δημιουργία χώρου υποδοχής. Λήφθηκε σοβαρά υπόψη η εισήγηση της επιτροπής που συστάθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό, η οποία και πρότεινε τη χρήση χώρου που ανήκει στο Δήμο, στην τοποθεσία Γιαννοχώραφα.
  • Προτείνεται η βελτίωση των υπαρχόντων χώρων διαμονής των μεταναστών στα παλιά σφαγεία, στην περιοχή Νέα Κασόνια, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.
  • Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τα σώματα ασφαλείας να καταθέσουν γραπτώς τις ανάγκες τους σε υλικοτεχνική υποδομή, εξοπλισμό και μέσα μεταφοράς των μεταναστών προκειμένου η Περιφέρεια να καταβάλλει βέλτιστες προσπάθειες για να τις ικανοποιήσει.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο της συζήτησης και την ποικιλία των απόψεων που εκφράστηκαν και δήλωσε ότι θα καταβάλλει τις μέγιστες προσπάθειες για την εξεύρεση λύσεων.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

08-04-2024, 12:10 | Κυβέρνηση

Με το Π.Δ. 18 /6-4-2024 Καθορίζεται ότι το διάστημα δ&...

Argo Kalymnos