The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πλούσια σε βραβεύσεις η «Βραδιά των Αποδήμων» Κύριο

Οι απανταχού  Καλύμνιοι συναντήθηκαν και φέτος στο νησί των γονιών

και προγόνων τους οργανώνοντας από κοινού με το Δήμο Καλυμνίων πολιτιστικής εκδηλώσεις αδελφικής φιλίας και αγάπης, με κορύφωσή τη «Βραδιά των Αποδήμων» , το βράδυ της 7/8/2015, στην αυλή του Χριστού.

Κέντρο ειδικής αναφοράς των φετινών εκδηλώσεων ήταν η επέτειος των 10 ετών από την αδελφοποίηση του Δήμου της Καλύμνου με το Δήμο της Αρλ Γαλλίας. Από φίλη χώρα ήρθε στην Κάλυμνο και φιλοξενήθηκε αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αντιδ/ρχο της πόλης κ. Φιλίπ Μαρτινέ συνοδευόμενο από τη «Βασίλισσα» της πόλης κα Μάντι Γκρεγιόν – η «βασίλισσα» είναι ένας θεσμός πολιτιστικού χαρακτήρα, καθώς η ανά τριετία εκλεγόμενη «Βασίλισσα» είναι η εκπρόσωπος του Πολιτισμού της πόλης.

Από τους Καλύμνιους της Γαλλίας το ιδιαίτερα τιμώμενο πρόσωπο του εκ μέρους του Δήμου αλλά και όλης της Καλύμνου ήταν ο κ. Μιχάλης Παπαχατζής. Και στην εν λόγω εκδήλωση ο δήμαρχος του νησιού κ. Γιάννης Γαλουζής τον ανακήρυξε και επίσημα επίτιμο δημότη Καλύμνου επιδίδοντάς του και τη σχετική απόφαση του δημ. σ/λίου. Πρέπει να τονίσουμε ότι στο πρόσωπο του κ. Παπαχατζή τιμήθηκαν και όλοι οι Καλύμνιοι της Γαλλίας που έχουν θέσει ως πατριωτική τους προτεραιότητα την αποστολή βοήθειας προς την πατρίδας τους την Κάλυμνο, με πρώτη μορφή βοήθειας την αποστολή στο νοσοκομείο Καλύμνου υγειονομικού υλικού, ιατρικών μηχανημάτων κ.α., ακόμη και απορριμματοφόρου προς το Δήμο. Πρόκειται για μια θεσμοποιημένη εκδήλωση αγάπης προς το νησί τους την Κάλυμνο, κάτι που συγκινεί τους εδώ Καλύμνιους και, παράλληλα, δημιουργείται ένα υψηλό πρότυπο έμπρακτου πατριωτισμού, άξιο προς μίμηση.

Η εκδήλωση ήταν μεγάλη σε διάρκεια και δομημένη σε τρία μέρη: Α) Η επετειακή και πανηγυρική ομιλία του δημάρχου κ. Γαλουζή, με διερμηνέα στα Γαλλικά την κα. Αγγελική Σ. Τρικοίλη.  Β) Οι χαιρετισμοί από τον αντιδ/ρχο της Αρλ και τη «Βασίλισσα» της πόλης,  με διερμηνέα από τα Γαλλικά στα Ελληνικά την κ. Αγγ. Σακ. Τρικοίλη, και άλλοι  χαιρετισμοί με διερμηνέα τον ομογενή εκ Γαλλίας κ Δημητράκη. Τέλος,  οι  βραβεύσεις και οι ανταλλαγές αναμνηστικών δώρων – το Α & Β μέρος κράτησαν μία ώρα.  Γ) Οι  χοροί από φολκλορικό συγκρότημα της Άρλ και από δύο μεγάλα  χορευτικά τμήματα  του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου. Ωραία έκπληξη της βραδιάς ήταν και το τραγούδι  τους κ. αντιδ/ρχου της Αρλ και της «βασίλισσας με συνοδεία κιθάρας του κ. Μαρτινέ.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό. Το «παρών» έδωσαν  και  δ.σ. της συμπολίτευσης, με πρωτεργάτη και οργανωτή των εκδηλώσεων τον κ. Που. Μαγκούλια,  και δ.σ. αντ/τεύσεων και τα μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων του οποίου η πρόεδρος κα. Μαύρου τίμησε με δώρα φιλοξενίας και αγάπης τους Γάλλους επισήμους και τον κ. Παπαχατζή καθώς και στον πρόεδρο της ομοσπονδίας  παροικιακών σωματείων της Αμερικής κ. Καλουρή. επέδωσε και δώρα ευχαριστιών στους φιλοξενούμενους.

Ο δήμαρχος κ. Γαλουζής είχε εξαιρετική παρουσία και συμπεριφορά ως φιλόξενος οικοδεσπότης. Οργάνωσε μια πλούσια σε βραβεύσεις βραδιά και τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τον επικεφαλής και καθοδηγητή της έμπρακτης αγάπης των Καλύμνιων της Γαλλίας προς την πατρίδα τους την Κάλυμνο.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos