Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Βρήκαμε «λύση»: ελεύθεροι στην πόλη οι μετανάστες Κύριο

Η Κάλυμνος βρήκε σαν λύση του μεταναστευτικού με την ελεύθερη

κίνηση των παράνομων μεταναστών στην Πόθια.

Το βράδυ πηγαίνουν για ύπνο στα πεζοδρόμια της περιοχής γύρω από το Λιμεναρχείο, αλλά την ημέρα, μη έχοντας Δήμος – Λιμεναρχείο – Περιφέρεια πού να «φιλοξενήσει» τους εκατοντάδες παράνομους (τους λένε «άτυπους») μετανάστες,  περιφέρονται στην πόλη, κυρίως γυναίκες με τα παιδιά τους, όσες διαθέτουν και κάποιο χρήμα (για το από δω και πέρα ταξίδι τους προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες),  ψωνίζουν και ξεναγούνται στην πόλη…  Έτσι, από παράνομες μετανάστριες γίνονται για κάποιες ώρες της ημέρας λαθρο-τουρίστριες με γενική συναίνεση (φωτο). Πρέπει όμως να υπογραμμίσουμε ότι, κατά κοινή ομολογία, οι Σύριες που περιφέρονται στην πόλη είναι τύπος και υπογραμμός. Κρατάνε τη θέση τους, που λένε, και  μένουν μακριά από κάθε κοινωνική σχέση και γνωριμία.   

Η Κάλυμνος,  με τον ιδιόμορφο αυτό κοινωνικό αυτοματισμό,  βολεύεται  με αυτή την ανώδυνη και εύκολη μεταβατική λύση του… μεταναστευτικού, αφού έτσι κι αλλιώς όταν οι φορείς συνεδριάζουν αποτέλεσμα δεν βγαίνει.

Στην Αθήνα είχανε τις «κατασκηνώσεις» στο Πεδίον του Άρεως (προηγουμένως το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα), τώρα θα μεταφερθούν στον ετοιμαζόμενο καταυλισμό, στον ιστορικό Ελαιώνα  Αττικής. Στην Κάλυμνο έχουμε το απόλυτο κενό, αλλά, κατά μία έννοια, ιδανική άμβλυνση του μεταναστευτικού, χωρίς βέβαια αυτή η λύση να αποτελεί και επίλυση του πολλαπλών προβλημάτων που συνεπάγεται  η ανοργάνωτη κράτηση-φιλοξενία εκατοντάδων παράνομων μεταναστών.

Γενικώς, πηγαίνουμε στα τυφλά, μέχρι να βρούνε οι δυστυχισμένοι αυτοί άνθρωποι, μέσω ευρωπαϊκής κοινής πολιτικής πάνω στο πρόβλημα αυτό (Αγγλία, Γαλλία έχουν περιέλθει σε δεινή θέση),  μια διέξοδο σωτηρίας, ένα απάγκιο και τόπο να ριζώσουνε.    

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version