Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια αδελφοποίησης Καλύμνου - Αρλ Γαλλίας Κύριο

Τα 10 χρόνια από την αδελφοποίηση των Δήμων Καλύμνου – Αρλ Γαλλίας,

όπου εκεί ανθεί  Καλυμνιακή παροικία από τα τέλη του 19ου αι., γιορτάζουν φέτος οι δύο δήμοι με ποικίλες εκδηλώσεις.

*

Στα πλαίσια αυτής της επετείου επισκέφθηκαν την Κάλυμνο Καλύμνιοι της πόλης Αρλ, νοτίου Γαλλίας, και υλοποιείται ένα εξαιρετικό πολιτιστικό πρόγραμμα με πολύ ωραίες και ενδιαφέρουσες κοινές εμφανίσεις.

Η έναρξη των κοινών μουσικο-χορευτικών εκδηλώσεων έγινε με έκθεση φωτογραφίας των Καλύμνιων της Γαλλίας, στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου, στις 3/8/15 (θα κρατήσει μέχρι τις 9/8/15).

Ακολούθησε, στις (4/8/15, 7μμ, η παρουσία του αντιδημάρχου του δήμου της Αρλ κ. Φιλίπ Μαρτινέ,  κατά συνεδρίαση του δημ. σ/λίου στο οποίο παρέστη για λίγο – είχε έρθει στην Κάλυμνο με ταχύπλοο από την Κω, την ώρα διεξαγωγής του δ.σ.  Ο κ. Γαλουζής κάλεσε δίπλα του τον κ. Μαρτινέ και στο καλωσόρισμά του ήταν άμεσος και ζεστός, ενώ στη συνέχεια του σύστησε, ονομαστικά, όλους τους δημ. σ/λους. Παρομοίως και ο φιλοξενούμενος αντιδ/ρχος της αδελφής πόλης στην αντιφώνησή του εξέφρασε τον ενθουσιασμό του  για την επίσκεψή του στην Κάλυμνο και για τη θερμή υποδοχή εκ μέρους του δήμου της Καλύμνου (βίντεο).

Χρέη διερμηνέα  (από τα Ελληνικά στα Γαλλικά και αντίστροφα, από τα Γαλλικά στα Ελληνικά) εκτελούσε η κα. Αγγελική Σ. Τρικοίλη η υπεύθυνη του Γραφείου Δημάρχου για θέματα Επικοινωνίας και Αποδήμων  - παρά το αιφνίδιο της ανάθεσης διέθετε  άψογη διερμηνευτική ετοιμότητα  αλλά μαζί και άριστη χρήση των δύο γλωσσών, της Ελληνικής και της Γαλλικής.  

*

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 9 μμ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων των δύο πόλεων στο ανοικτό αμφιθέατρο Χώρας (Πρόδρομος).  Η συνάντηση ξεκίνησε  και πάλι, κατά το τυπικό, με χαιρετισμούς εκ μέρους των δύο μερών (βίντεο), και διερμηνέας ήταν ξανά η Αγγελική Σ. Τρικοίλη.

 Οι φιλοξενούμενοι χόρεψαν γαλλικούς παραδοσιακούς χορούς (που κρατάνε από την εποχή των Λουδοβίκων – τους βλέπουμε στα γαλλικά κινηματογραφικά έργα των χρόνων αυτών) και ένα τμήμα νεαρών χορευτών του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς της Καλύμνου. Στα όργανα ήταν οι δύο νέοι και ταλαντούχοι της καλυμνιακής μουσικής παράδοσης, οι Άγγελος Μιχ. Κυράννης στο βιολί, και Σπύρος Νικ. Κάππας στο λαούτο.  

Κορύφωση των  κοινών εκδηλώσεων θα αποτελέσει ο «Χορός των Αποδήμων»,  στις 7/8/15, το βράδυ, στην πλατεία Χριστού.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version