Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μαθητές της Καλύμνου κατακτούν το επιχειρείν Κύριο

Οι νικητές εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Βερολίνο.

 

(Πηγή: Καθημερινή, ή,4.8.15 - ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ

Ο Αϊνστάιν έλεγε ότι «η εκπαίδευση είναι εκείνο που μένει όταν έχουμε ξεχάσει καθετί που μάθαμε στο σχολείο». Μια νέα γενιά ανθρώπων που καταφέρνουν σπουδαία πράγματα στον επιχειρηματικό στίβο επιβεβαιώνει το απόφθεγμα του Γερμανού επιστήμονα. Στο πρόγραμμα «Μαθητική επιχείρηση» που εφαρμόζεται σε σχολεία μέσης εκπαίδευσης, με στόχο την καλλιέργεια επιχειρηματικής συνείδησης, από το εκπαιδευτικό μη-κερδοσκοπικό Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece συμμετείχαν φέτος πανελλαδικώς 90 ομάδες με 1.742 μαθητές. Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με τη βοήθεια καθηγητών και εθελοντών-στελεχών της αγοράς, οι μαθητές έμαθαν να στήνουν βήμα βήμα τη δική τους μαθητική επιχείρηση, αποκτώντας τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον, διευρύνοντας τη γνώση στις αρχές και τις αξίες του υγιούς επιχειρείν.

Στον μαθητικό διαγωνισμό για την ανάδειξη της «Καλύτερης εικονικής επιχείρησης 2015», που έλαβε χώρα στο Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, νικητές αναδείχτηκαν οι μαθητές από την ακριτική Κάλυμνο κατακτώντας την κορυφή με την «επιχείρηση» Kalymnos Climbing Escape. Η εργασία τους ξεχώρισε μεταξύ των υπολοίπων λόγω της καινοτόμου επιλογής του αντικειμένου. Τα παιδιά επέλεξαν να δημιουργήσουν μια επιχείρηση βασισμένη στον εναλλακτικό τουρισμό, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου τους. Η ιστοσελίδα σε συνδυασμό με παράλληλες δράσεις αναδεικνύει το νησί των Δωδεκανήσων ως κορυφαίο προορισμό για αναρρίχηση, παγκοσμίως. Οι μαθητές εργάστηκαν για ένα χρόνο υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Παναγιώτας Φράγκου, η οποία μιλώντας στη «Κ» αναφέρει: «Τα παιδιά σκέφτηκαν ότι η ανάπτυξη ενός τόπου, αξιοποιώντας τα φυσικά και πολιτισμικά του χαρακτηριστικά, είναι μονόδρομος. Εργάστηκαν ομαδικά, εκτός ωρών σχολείου, και αναρριχήθηκαν από τις εσχατιές της Ελλάδας στην πρώτη θέση στηρίζοντας τον τόπο τους».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υποστηρίζεται από το υπουργείο Παιδείας, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Οικονομικό Παν. Αθηνών και από ελληνικές εταιρείες.

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos