Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θέμα αισθητικής μα προπάντων δημόσιας υγείας (καθαρίστηκαν 4.8.15) Κύριο

Οι πετρόχτιστες δημοτικές  βρύσες στο  Ροότσο, επί της δημοτικής λεωφόρου,

από στολίδι παραδοσιακής λιθοδομής, έχουν καταντήσει μνημείο επικίνδυνης ακαλαισθησίας και εστία μόλυνσης. Έφτασαν να αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Η πράσινη μούχλα και οι μαυρισμένες πλάκες συνθέτουν απαίσια εικόνα και η βρομιά έφτασε σε απαράδεκτα επίπεδα, για ένα νησί που θέλει να είναι νησί του πολιτισμού και του τουρισμού.

Οι περίοικοι μάς παρακάλεσαν  να γράψουμε δυο λόγια, μήπως και ενημερωθεί η ΔΕΥΑΚ και επέμβει άμεσα για τον καθαρισμό του χώρου αυτού. Είναι υπόθεση μισής ώρας το πολύ.

Και με την ευκαιρία αυτή, η ΔΕΥΑΚ να ελέγξει όλες τις βρύσες που δίνουν νερό του δικτύου της (οι βρύσες με νερό αφαλάτωσης έχουν μικρότερο πρόβλημα καθαριότητας) και να καταρτίσει πρόγραμμα  εβδομαδιαίας επιθεώρησης όλων των δημοτικών βρυσών και καθαριότητας από τη ρύπανση και τη μόλυνση.  

Αυτή τη στιγμή στις βρύσες του Ροότσου η πλημμελής φροντίδα της  ΔΕΥΑΚ ανταγωνίζεται… την ασυνειδησία του κόσμου που ρυπαίνει το χώρο ελαφρά τη καρδία. Η ΔΕΥΑΚ όμως είναι υποχρεωμένη να αναστρέψει άμεσα αυτή την απαράδεκτη εικόνα και επικίνδυνη κατάσταση.

Είναι θέμα στοιχειώδους αισθητικής ευαισθησίας μα προπάντων κρίσιμο ζήτημα και ζητούμενο για την προστασία της δημόσιας υγιεινής.  

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos