The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Εντός– εκτός και επί τα αυτά» του ΣΥΡΙΖΑ; Κύριο

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο. Περιμένουμε να δούμε στις επόμενες ψηφοφορίες

 πώς θα λειτουργήσει το «κουφό» σχήμα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Λαφαζάνη-Στρατούλη και λοιπών εκ των 39 «ανταρτών» , που επιμένουν ότι συναποτελούν έναν φυσιολογικό… τραγέλαφο.

Να εξηγήσουν την πλατφόρμα τους

-     Καταρχήν  η λέξη πλατφόρμα, ως πολιτικός όρος,μια φούσκα. Δε δηλώνει ούτε Δημοκρατία, ούτε Σοσιαλισμό, ούτε κανένα Εθνικό ή Κοινωνικό Όραμα, τίποτα. Πιο σαφής… είναι η πλατφόρμα της μπίγας  που μεταφέρει μεγάλα μπλόκα τσιμέντου για να ποντιστούν σε κατασκευαζόμενοι  λιμενοβραχίονα.  

-     Το σπουδαίο: Πώς γίνεται να λέτε, σύντροφοι αντάρτες,  «στηρίζουμε την κυβέρνηση, καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο της»;  Την στηρίζετε όταν της καταψηφίζετε το νομοθετικό της έργο, που είναι το κορυφαίο έργο μιας κυβέρνησης;  Θα περιμένει η κυβέρνησή σας την στήριξη από τα «αστικά κόμματα» της αντ/τευσης και εσείς θα είστε οι  «καθαροί αριστεροί», οι ουδέποτε αμαρτήσαντες διά της ψήφους σας; Είναι ηθικό το να «στηρίζετε» την κυβέρνησή σας  φωνάζοντας ένα «ηχηρό και ηρωικό  όχι» απλωμένοι φαρδιά-πλατιά στα έδρανα της Βουλής  με το μισθό στην τσέπη; 

Η «διαλεκτική σας σχέση», ως πλατφόρμας,  με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ  «παίζει» το ηρακλείτειο «συμφερόμενον – διαφερόμενον, συνάδον-διάδον»  και όπου μας βγει; Πιο έντιμο θα είναι να φτιάξετε το δικό σας κόμμα και να μην έχετε τη βάρκα σας δεμένη πάνω στο αεροπλανοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ για λόγους ασφαλείας… 

Βαθύ το ρήγμα…

Οι ευθύνες όμως από δω και πέρα βαρύνουν τον πρωθυπουργό. Ζούμε μέρες της Αποστασίας του 1965. Το ρήγμα που άνοιξαν οι 39 «αντάρτες» βουλευτές, με το «καλημέρα» της κυβερνητικής τους θητείας, είναι  πολύ βαθύ.  Αγεφύρωτο.  Ωστόσο ο κ. Τσίπρας έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να απαλύνει την απογοήτευση και το σοκ που προκάλεσαν στο λαό οι «αντάρτες» και να ομογενοποιήσει περισσότερο το κόμμα και την κυβέρνησή του. Το 2015 δεν θα εξελιχθεί σαν το 1965. Και ο Τσίπρας αποδείχτηκε μεγάλος ηγέτης. Έχει μπροστά τους πολλές λύσεις. Μεταξύ αυτών: 

1)  Να… αναδομήσει «συντροφικά» Λαφαζάνη, Στρατούλη, Ήσυχο, αφού πρώτα τους αφήσει να εκτεθούν μόνοι τους σε μια δεύτερη ψηφοφορία και τους δώσει εντολή να υλοποιήσουν το πρόγραμμα που ο ίδιος υπέγραψε μετά από τις μαρτυρικές διαπραγματεύσεις 5 μηνών. Τους υπόλοιπους «αντάρτες» των χωστών εδράνων της Βουλής να τους αφήσει να βολοδέρνουν στο περιστύλιο της Βουλής, χωρίς να ασχολείται μαζί τους. Όχι διαγραφές-  όχι ηρωοποιήσεις. Να ψηφίζουν ό,τι τους αρέσει  και να καταψηφίζουν  ό,τι γουστάρουν – και μετά να πηγαίνουν στο Ταμείο που τους ενέγραψε ο «σύντροφος Αλέξης».  

2)  Στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές να τους αφήσει όλους αυτούς στον κόσμο τους… Να επιλέξουν μια εκλόγιμη θέση κρεμαστούν στη δική τους λίστα, στη λίστα της πλατφόρμας – οι εκλογές του Σεπτέβρη-Οκτώβρη θα γίνουν με λίστα. Να τους «αξιολογήσει» ως «ακατάλληλους» λόγω της απόπειρας "πατροκτονίας" που διέπραξαν συγκλονίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση.

3)   Το επιχείρημα που επικαλούνται από τώρα έντρομοι οι «αντάρτες» για τη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή  ως εν ενεργεία βουλευτές έχουν αυτοδίκαια θέση στις λίστες που θα συντάξει ο «σύντροφος Αλέξης», αποτελεί γελοίο επιχείρημα. Θέλουν να είναι αντάρτες αλλά με εξασφαλισμένη τη θέση τους στη Βουλή.  «Καθαροί ιδεολόγοι» με το αζημίωτο και με όμηρό τους τον αρχηγό!   

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos