The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιτέλους, συμφωνία – Τώρα στα εσωτερικά μας!!! Κύριο

Βρυξέλλες, Βέλγιο

Μετά από 17 ώρες διαπραγματεύσεων οι ηγέτες των χωρών-μελών

της Ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία. «Έχουμε Greekment» ανακοίνωσε η Ευρώπη. Τα μεγάλα αγκάθια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν ο ρόλος του ΔΝΤ και το Ταμείο για την αποπληρωμή του χρέους.

Η πρώτες πληροφορίες για επίτευξη συμφωνίας έφτασαν μέσω Twitter από τους πρωθυπουργούς του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, αλλά και του κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ξεκινώντας την κοινή συνέντευξη Τύπου ο Ντόναλντ Τουσκ έκανε λόγο για Greekment, τονίζοντας: «Είχαμε στόχο να επιτευχθεί συμφωνία. Επιτέλους καταλήξαμε».

O κ. Τουσκ δήλωσε ότι θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα. «Υπάρχουν αυστηροί όροι που θα πρέπει να ψηφιστούν από ορισμένα Κοινοβούλια» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι αποφεύχθηκαν οι συνέπειες που θα έφερνε ένα αρνητικό αποτέλεσμα.

Πρόσθεσε, ακόμη ότι το Eurogroup θα πρέπει να αποφασίσει τώρα για τις βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας.

 «Ήταν επίπονη η συμφωνία, χρειάστηκε χρόνος, αλλά επετεύχθη» δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας ότι η Κομισιόν επέμεινε ότι δεν υπήρχε περίπτωση Grexit. «Είμαι πολύ ευτυχής ως προς την ουσία και το πλαίσιο της συμφωνίας» πρόσθεσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα περάσει από τη Βουλή τη συμφωνία.

Ο Γιούνκερ τόνισε, επίσης, ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω του δημοψηφίσματος, αλλά-όπως είπε-«ο συμβιβασμός που επετεύχθη έχει μόνο νικητές, όχι ηττημένους».

Λαμβάνοντας το λόγο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι κομβικό σημείο ήταν το θέμα της εμπιστοσύνης. «Εργαστήκαμε και σε πολλά κομβικά σημεία» είπε. Τόνισε ότι την Τρίτη και την Τετάρτη θα πρέπει να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα από την ελληνική Βουλή.

 «Θα υπάρξουν ψηφοφορίες σε άλλα κοινοβούλια και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία για να αρχίσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις» δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι τις επόμενες
ημέρες τα φώτα θα στραφούν στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι το θέμα της χρηματοδότησης-γέφυρα θα ταθεί επί τάπητος στο Eurogroup. (Πηγή: (in.gr)

***

Το εσωτερικό μέτωπο

Τώρα, στροφή στα εσωτερικά μας. Υπάρχει κυβερνητική συνοχή; Οι Λαφαζάνης – Στρατούλης – Κωνσταντοπούλου, όταν λένε ότι στηρίζουν τον Τσίπρα και την κυβέρνηση, αλλά δε θα ψηφίσουνε νομοσχέδια που είναι αντίθετα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τι εννοούν; Πώς αντιλαμβάνονται τη στήριξη τους στον Τσίπρα;

Και οι 17 που είναι στο πλευρό της κυβέρνησης αλλά λένε όχι στη συμφωνία, θέλουν να είναι και κυβερνητικοί βουλευτές;

Μήπως ο Τσίπρας, χωρίς πολλές-πολλές κουβέντες πρέπει να προχωρήσει στον ανασχηματισμό απαλλάσσοντας από ξηλώνοντας τους υπουργούς που λένε τα ακαταλαβίστικα (Λαφαζάνη, Στρατούλη, Ήσυχο – μετά και την πρόεδρο της Βουλής, την Κωνσταντοπούλου); Εκτός κι αν αυτοί οι εσωτερικοί αντάρτες κάνουν κάποια επίσημη δήλωση, με την οποία να αναγνωρίζουν το φοβερό αγώνα του Τσίπρα και την μεγάλη επιτυχία του, μαζί με τους Βαρουφάκη και Τσακαλώτο.  Υποχρέωσε τους Ευρωπαίους να αναγνωρίσουν, στην πράξη, την Αριστερή για πρώτη φορά κυβέρνηση της Ελλάδας.

Αλλά και για την εμπέδωση της εθνικής ενότητας, ο Τσίπρας θα πρέπει να προχωρήσει σε «ανοίγματα» προς άλλα κόμματα – ποιους πρέπει να απορρίψει και να ξορκίσει, όλοι το αντιλαμβάνονται. Φαντάζεστε το Βενιζέλο στην κυβέρνηση, η αποδοχή του Τσίπρα από το 60% θα πέσει στο 6%, και οι Ευρωπαίοι ακόμη θα φρικάρουν.

Άντε να δούμε… τι θα δούμε. Πάντως τα πήγαμε πολύ καλά με τα γεράκια της Ευρώπης. Μάλλον πρέπει να πούμε ότι βοήθησαν και οι Μεϊμαράκης, Γεννηματά, Θεοδωράκης. Και βέβαια βοήθησε αποφασιστικά η Γαλλία, γιατί αντιλήφθηκε ότι άρχισε να χτυπάει και γι’ αυτήν η καμπάνα. Μπήκε πολύ δυνατά στο «παιχνίδι» των υποκριτικών γερμανικών διαπραγματεύσεων.

Ποιος νίκησε;

Η Γερμανία δεν νίκησε. Αυτό είναι βέβαιο. Αντίθετα βγήκε με πληγωμένο το γόητρό της. Αποκαλύφθηκαν οι σκοποί της και τα «παιχνίδια» της εις βάρος των λαών της Ευρώπης. Αν υπέγραφε συμφωνία νωρίτερα, θα έβγαινε και «μεγαλόψυχη αρχόντισσα». Τώρα έδειξε τις κρυφές διαθέσεις ενός νέου ολοκληρωτισμού που μεθοδεύει με την οικονομική υποταγή των λαών. Η Γερμανία έχασε!

Αυτοί που έφεραν άνω–κάτω την Ευρώπη και όλο τον κόσμο ήταν οι Βαρουφάκης και Τσίπρας. Ξεσκέπασαν το σαθρό οικοδόμημα της ΕΕ και της Ευρωζώνης, που ολοένα αποσυντίθεται, και αποκάλυψαν περίτρανα τον υποχθόνιο ρόλο της Γερμανίας. Είναι πολιτικοί με βαθιά γνώση, τρομερές ικανότητες, ακατάβλητοι στις διαπραγματεύσεις. Ο Τσίπρας είναι αδιαμφισβήτητα ο νέος μεγάλος ηγέτης στην Ευρώπη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos