The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Επιλογή στόχων, αξιοκρατία και πολλή δουλειά Κύριο

Η επικαιρότητα είναι πλούσια σε ευκαιρίες σε προγράμματα ανάπτυξης, όμως ο Δήμος

(πολιτικό και υπαλληλικό προσωπικά) φαίνεται να μην «μπορεί». Χρόνια τώρα, «μαρκάρει με τα μάτια», όπως λένε στο ποδόσφαιρο, και όλο ετοιμάζεται να «τρέξει».

Στο δημ. σ/λιο και στην τηλεόραση (που είναι το «κυρίαρχο όργανο της πολιτικής)  έχουμε πύρινες κριτικές, συνήθως εκτός θέματος, βροχή τα φιλοπολεμικά δελτία τύπου, λόγια παχιά και βέβαια, όπως είναι επόμενο, το αποτέλεσμα Μηδέν εις το… πηλήκιον των πολιτικών στρατηγών. Μηδέν και για την Κάλυμνο.

Οι αντ/τεύσεις ρητορεύουν χωρίς μέτρο και με το ψύλλου πήδημα «ανάβουν τα αίματα». Όλοι τους εύκολα τα κάνουν όλα «γυαλιά- καρφιά».  Θα μπορούσαν να πολιτεύονται εισάγοντας στο δημ. σ/λιο δικές τους προτάσεις τεκμηριωμένες, ει δυνατόν προμελέτες, για επιλεγμένα απ’ αυτές αναπτυξιακά έργα. Να αναπληρώνουν το  «κενό», που ισχυρίζονται ότι «βλέπουν» στην πολιτική της δημ. Αρχής. Να δείχνουν στο λαό ότι αυτοί πολιτεύονται πιο ορθά σε αντίθεση με τη δημ. Αρχή. Αλλά πού τέτοια πολυτέλεια! Πιο εύκολα είναι τα άλματα με το πήχη στο… δάπεδο.   

Αλλά και η δημ. Αρχή, από την άλλη, παγιδεύεται εύκολα στα ίδια «αγωνίσματα» και χάνει τον προσανατολισμό της. Πάει να ξεκινήσει για έναν προορισμό (π.χ. ΧΥΤΑ – η διαχρονική αμαρτία, σκουπιδότοπος-η πληγή, καθαριότητα-σε ξεφούσκωμα κ.α.) και χάνεται σε άλλη κατεύθυνση.  Περιμένουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα που αφθονούν.  

Ευκαιρίες ανάπτυξης

1) «Ορίζοντας 2020», ευρωπαϊκό πρόγραμμα, μεγάλη ευκαιρία για την Κάλυμνο – αλλά ψάχνουμε τον… ορίζοντά μας όσον αφορά τα στελέχη που θα «χρεωθούν» έργα.

2) «Διαδημοτικό Δίκτυο Αειφόρων Νησιών «ΔΑΦΝΗ», ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που υπέγραψε ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής, στις Βρυξέλλες, για μια Κάλυμνο  αειφόρου ανάπτυξης. Αλλά, χρειαζόμαστε και αειφόρα στελέχη, με γνώση, ικανότητες και θέληση. 3)  Διακρατική Συνεργασία «Καταδύσεις στα νησιά μας», αλλά ζητούνται «καταδύτες» δημ. σ/λοι, από συμ/τευση-αντ/τευση. 

 

Μαζί μ’ αυτά έχουμε και τα παλαιά φιλόδοξα μέτωπα: 

4)  Ψέριμος: Ετοιμάζεται(;) μεγάλη επένδυση, όμως δεν ξέρουμε ακόμη πού πάμε.

5)  Θερμοπηγές: Λόγια θερμά, «λόγια της πλώρης». Ποιοι δημ. σ/λοι έχουν «χρεωθεί» αποκλειστικά αυτό το θέμα και σε ποια φάση (…) βρίσκεται; 

6)  Τουρισμός-ανάδειξη Κάστρων κ.λπ. 

Το δείγμα του επιπέδου μας

Μπορεί κανείς να προσθέσει και άλλα εξίσου σημαντικά θέματα, που μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για ένα καλύτερο μέλλον της Καλύμνου. Περιττό… Η πολιτική πραγματικότητα είναι απελπιστική.

Παράδειγμα: Ενώ η Κάλυμνος έχει μπροστά της αυτά τα μεγάλα θέματα, επί τρεις συνεχόμενες ημέρες περιστρεφόταν γύρω από τον άξονά της σαν μουσουλμάνος καλόγηρος σε έκσταση, με «αντικείμενο πάθους» «τα εγκαταλειμμένα στους δρόμους ΙΧ οχήματα», που εξαφανίστηκαν. Ένα θέμα όχι μόνο μικρό αλλά και ανύπαρκτο:

Την πρώτη μέρα (24/6/15) άναψαν τα αίματα με την ερώτηση της αξ. αντ/τευσης στο δημ. σ/λιο πάνω στο θέμα αυτό, παρά τη σαφή απάντηση του δημάρχου, ότι δεν ευθύνεται… ο Δήμος που αποσύρθηκαν τα σαραβαλάκια από τους δρόμους. 

Τη δεύτερη μέρα (25/6/15) η αξ. αντ/τευση εξέδωσε δελτίο τύπου (δ.τ.) επανερχόμενη δριμύτατα στο ανύπαρκτο θέμα.

Την τρίτη μέρα (26/6/15) εξέδωσε δ.τ. και  η δημ. Αρχή αποστομώνοντας   την αντ/τευση (αλλά και τις λοιπές αντ/τεύσεις).

Ο επίλογος: την ίδια ημέρα έπαιξε τηλεοπτικό ρεπορτάζ (…), το οποίο αποκάλυπτε πόσο «ξερολιθιά» και «φούσκα» ήταν το θέμα που σήκωσε ψηλά η αξ. αντ/τευση.  

Εγκλωβίστηκε η δημ. Αρχή

Τι πρέπει λοιπόν να γίνει; Για να απεμπλακεί η δημ. Αρχή από την παγίδα των αψιμαχιών πρέπει να φύγει δυναμικά προς τα εμπρός. Και αυτό σημαίνει στην αρχή:   

Α.    Ριζική αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του Δήμου.

Β.    Κανονισμός Λειτουργίας του Δήμου, που να αξιοποιεί το υπαλληλικό δυναμικό, αφού προηγηθεί αντικειμενική αξιολόγηση των υπαλλήλων, από το Υπηρ/κό Σ/λιο, βάσει ουσιαστικών προσόντων. Ο καθένας να μάθει το «μπόι» του.

Γ.   Ανάθεση κάθε θέματος-έργου σε 1 αντιδ/ρχο, πλαισιούμενο  από 2 δημ. σ/λους (1 συμ/τευσης - 1 αντ/τευσης) και 1 δημ. υπάλληλο. Όταν ο Δήμος αποδείξει ότι εργάζεται σοβαρά, θα συστρατευτούν και εθελοντές πολίτες.

Πρώτοι απ’ όλους όμως, οι «αιρετοί»,  οι εκλεγμένοι από το λαό, (α) να «χρεώνονται» επίσημα  ένα έργο, (β) για τακτό χρονικό διάστημα, και (γ) να λογοδοτούν στο δημ. σ/λιο. Χωρίς λογοδοσία ( «λόγον διδόναι») ευθύνη δεν υπάρχει.

Μαζί με τους αιρετούς να φέρουν υπαλληλικές ευθύνες και οι υπάλληλοι που επιλέχτηκαν σύμφωνα με τις ικανότητες και τις γνώσεις τους.   

Το «πάμε Όλοι Μαζί» σε αναπτυξιακά έργα δεν κατανέμει ευθύνες, όλοι κρύβονται πίσω από το λαϊκίστικο «Όλοι Μαζί», που δεν απαιτεί προσωπικό απολογισμό.

Τελικά, το όλο θέμα βαραίνει τους ώμους του κ. δημάρχου. Αν ο δήμαρχος δεν πάρει ξεκάθαρες αποφάσεις, αν δεν προχωρήσει με επιμονή και χωρίς αμφιταλαντεύσεις, αν δεν εφαρμόσει την αξιοκρατία, δε βάλει τον καθένα στη θέση του, και δεν επιβάλει διαδικασίες παραγωγής έργου, θα εξαντλήσει τη δημαρχιακή του 5ετία του στα «ρηχά».      

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

08-04-2024, 12:10 | Κυβέρνηση

Με το Π.Δ. 18 /6-4-2024 Καθορίζεται ότι το διάστημα δ&...

Argo Kalymnos