Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ρόδος στον Εθν. Σχεδ. Διαχ. Απορριμμάτων Κύριο

Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος συμμετείχε  στις εργασίες της 9ης Πανελλήνιας

Συνόδου των Φ.ο.Δ.Σ.Α, που πραγματοποιήθηκε στη Χερσόνησο Ηρακλείου από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου.

Στις εργασίες του εν λόγω συνεδρίου συμμετείχε επίσης και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, κ. Γεώργιος Υψηλάντης.

Η θεματολογία του συνεδρίου, το οποίο είχε τίτλο «Διαχείριση απορριμμάτων –Κυκλική Οικονομία, Φ.ο.Δ.Σ.Α και Κοινωνίες Μηδενικών Αποβλήτων», επικεντρώνεται στη ορθολογική διαχείριση και στην αξιοποίηση των στερεών αποβλήτων προς όφελος του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της οικονομίας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηδιάκος (φωτο, από αριστερά 2ος) ανέφερε πως τόσο ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός του Δήμου Ρόδου, που περιλαμβάνει την έναρξη των διαδικασιών για την διαλογή στη πηγή, καθώς και τη δημιουργία κινητής μονάδας κομποστοποίησης, όσο και ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός  στον οποίο συγκαταλέγεται η ολοκλήρωση του ΚΔΑΥ και η δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) είναι συμβατοί και εμπεριέχονται  στο υπό διαβούλευση Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).

Στα πλαίσια του προαναφερθέντος ΕΣΔΑ, το οποίο ενσωματώνει την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την ανακύκλωση και μείωση των αποβλήτων στους ΧΥΤΑ και την αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων, οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τη δυνατότητα δημιουργίας τοπικών οργανισμών Φ.ο.Δ.Σ.Α ή Ανώνυμων Εταιρειών, προκειμένου να προσαρμοστούν στις σύγχρονες ανάγκες διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αναφορικά με τη διαλογή στη πηγή ο Δήμος Ρόδου αναμένεται άμεσα να δημοσιεύσει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την τοποθέτηση τεσσάρων (4) διαφορετικών κάδων (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό) στην πόλη της Ρόδου και σε πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές του νησιού, καθώς και να ξεκινήσει τις διαδικασίες εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών, προκειμένου να ενταχθεί η ΜΕΑ στο νέο ΕΣΠΑ.

(από δ.τ. Δήμου Ρόδου, 19/6/15)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version