The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ρόδος στον Εθν. Σχεδ. Διαχ. Απορριμμάτων Κύριο

Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος συμμετείχε  στις εργασίες της 9ης Πανελλήνιας

Συνόδου των Φ.ο.Δ.Σ.Α, που πραγματοποιήθηκε στη Χερσόνησο Ηρακλείου από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου.

Στις εργασίες του εν λόγω συνεδρίου συμμετείχε επίσης και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, κ. Γεώργιος Υψηλάντης.

Η θεματολογία του συνεδρίου, το οποίο είχε τίτλο «Διαχείριση απορριμμάτων –Κυκλική Οικονομία, Φ.ο.Δ.Σ.Α και Κοινωνίες Μηδενικών Αποβλήτων», επικεντρώνεται στη ορθολογική διαχείριση και στην αξιοποίηση των στερεών αποβλήτων προς όφελος του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της οικονομίας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηδιάκος (φωτο, από αριστερά 2ος) ανέφερε πως τόσο ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός του Δήμου Ρόδου, που περιλαμβάνει την έναρξη των διαδικασιών για την διαλογή στη πηγή, καθώς και τη δημιουργία κινητής μονάδας κομποστοποίησης, όσο και ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός  στον οποίο συγκαταλέγεται η ολοκλήρωση του ΚΔΑΥ και η δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) είναι συμβατοί και εμπεριέχονται  στο υπό διαβούλευση Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).

Στα πλαίσια του προαναφερθέντος ΕΣΔΑ, το οποίο ενσωματώνει την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την ανακύκλωση και μείωση των αποβλήτων στους ΧΥΤΑ και την αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων, οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τη δυνατότητα δημιουργίας τοπικών οργανισμών Φ.ο.Δ.Σ.Α ή Ανώνυμων Εταιρειών, προκειμένου να προσαρμοστούν στις σύγχρονες ανάγκες διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αναφορικά με τη διαλογή στη πηγή ο Δήμος Ρόδου αναμένεται άμεσα να δημοσιεύσει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την τοποθέτηση τεσσάρων (4) διαφορετικών κάδων (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό) στην πόλη της Ρόδου και σε πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές του νησιού, καθώς και να ξεκινήσει τις διαδικασίες εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών, προκειμένου να ενταχθεί η ΜΕΑ στο νέο ΕΣΠΑ.

(από δ.τ. Δήμου Ρόδου, 19/6/15)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΑΝΑ-ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Αγγελική Τρικοίλη ΦιλόλογοςΜέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ολοκληρώνεται σιγά σιγά η περίοδος επεξεργασίας θέσεων και προτάσεων στο πλαίσιο του...

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

ΑΝΑΣΑ

Γράφει η Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη Αύγουστος, θεωρητικά το ζενίθ του καλοκαιριού κι όλοι μας θέλουμε να ζήσουμε...

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

01-07-2025, 10:52 | Εκδηλώσεις

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΥΚ&L...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΜΕΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΚΙΝΔΥΝΟ

01-07-2025, 10:40 | Θάλασσα - Ακτές

Οι ζωές των ναυτεργατών βρίσκονται σε δ&io...

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ : ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

01-07-2025, 10:32 | Δήμος

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ : "ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΡ&Omicro...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΣΑΡΑΣ : ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ -ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ;

01-07-2025, 10:19 | Θάλασσα - Ακτές

Το 2030 είναι πολύ κοντά . Τα θύματα ; Οι νησιώτε&sigm...

ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

27-06-2025, 11:56 | Κυβέρνηση

Στο διαδικτυακό κανάλι  Kalymnos Τimes και την εκ&p...

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

25-06-2025, 15:43 | Εκδηλώσεις

Οι ελληνικές μικρές και πολύ μικρές επιχ...

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΤΑ ΝΕΡΟΠΙΣΤΟΛΑ

24-06-2025, 15:14 | Θάλασσα - Ακτές

ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΤΑ ΝΕΡΟΠΙΣΤΟΛΑΚως &kappa...

Argo Kalymnos