Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ερώτηση Δ. Κρεμαστινού προς τον υπουργό Οικονομίας Κύριο

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου (ΠΑΣΟΚ) κ. Δ. Κρεμαστινός κατέθεσε (17/6/15)

την ακόλουθη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού  με θέμα «Ο σχεδιασμός του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΣΠΑ με στόχο την παραγωγική Ανάπτυξη»

 

Κύριε Υπουργέ,

Σε σχετική με την προοπτική Ανάπτυξης Ερώτηση που υπέβαλα στις 06.03.2015, έλαβα από εσάς μια απάντηση εμπεριστατωμένη αλλά θεωρητική που βρίσκεται μακράν της αναπτυξιακής πραγματικότητας της χώρας. Στην πράξη, δεν υλοποιείται κανένα ουσιαστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Είναι αναμφισβήτητο, δυστυχώς, ότι τα προηγούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα (Ντελόρ και ΕΣΠΑ) δεν οδήγησαν τη χώρα σε παραγωγική ανάπτυξη με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει μια χώρα χωρίς παραγωγή και ουσιαστικές εξαγωγές, βυθισμένη στα χρέη.

Παρά ταύτα, δεν διαφαίνεται ότι και το νέο ΕΣΠΑ θα έχει διαφορετική τύχη, όσον αφορά τον Τουρισμό και όλες τις πρωτογενείς παραγωγικές πηγές. Έναν Τουρισμό που θα στοχεύσει στο διπλασιασμό του, με αξιοποίηση των μοναδικών ακτών που διαθέτει η χώρα τόσο σε επίπεδο νησιών όσο και σε επίπεδο ηπειρωτικής Ελλάδας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Εάν υπάρχει σχεδιασμός υλοποιήσιμου παραγωγικού προγράμματος για την Ανάπτυξη του Τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα και ποιοι είναι οι στόχοι του;

Ο ερωτών Βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos