Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στην Κάλυμνο ερευνητική ομάδα παν/μίου της Αγγλίας Κύριο

Με ευρωπαϊκό πρόγραμμα 80 δισ. για έρευνα & επενδύσεις καινοτομίας

 

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας, με τίτλο «Ορίζοντας 2020», βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο νησί μας,  ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς της Αγγλίας, με επικεφαλής τον κο Διον. Δουρούμη.

Το πρόγραμμα αυτό, είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας, με σχεδόν 80 δις ευρώ χρηματοδότηση και διάρκεια 7 χρόνια. Στόχος του είναι να προάγει την καινοτομία, διασφαλίζοντας την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης. Στο πρόγραμμα δύνανται να συμμετάσχουν επιχειρήσεις και οργανισμοί, ενώ οι προτάσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται απευθείας στις Βρυξέλλες και τα έργα είναι πλήρως χρηματοδοτούμενα.

Κατόπιν των σχετικών πρώτων επαφών, εκ μέρους του Δήμου μας με τα μέλη  της συγκεκριμένης ερευνητικής ομάδας, προέκυψε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία σε τομείς όπως:

  • Φράγματα/λιμνοδεξαμενές και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων (π.χ. βρόχινο νερό)
  • Θέματα υγείας και καινοτομία

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί μας, τα μέλη της ομάδας, θα διερευνήσουν από κοινού με τη δημοτική αρχή, σχετικά έργα και δράσεις, τα οποία  μπορούν να υποβληθούν για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Ορίζοντας 2020.

Η ερευνητική ομάδα, θα παρουσιάσει τη γενικότερη φιλοσοφία και τους σκοπούς του προγράμματος, στο δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί απόψε Δευτέρα 15/6/2015.

(Γραφ. Επικοιν., 15/6/15)

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version