Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στην Αθήνα η Καλ. Κορφιά με το «Γράμμα στον Ορέστη» Κύριο

Συνεργασία θεατρικών ομάδων Λέρου, Καλύμνου, Κω και Πάτμου και

των παροικιακών συλλόγων Λέρου, Πάτμου, Καλύμνου.

Τα νησιά μας, στη Β. Δωδεκάνησο, βρήκαν για πρώτη φορά με τόση αξιοθαύμαστη και αξιέπαινη επιτυχία  το δρόμο της διανησιωτικής συνεργασίας μέσα από την Τέχνη. Την πρωτοβουλία για θεατρική συνεργασία είχε η Θεατρική Ομάδα Λέρου, η οποία αφού εξασφάλισε την ταλαντούχα Καλυμνιά Καλοτίνα Γ. Κορφιά, γιατρό-δερματολόγο, για το ρόλο της πρωταγωνίστριας-Κλυταιμνήστρας για το έργο του Ιακ. Καμπανέλλη «Γράμμα στον Ορέστη» (φωτο), οργάνωσε με εντυπωσιακή επιτυχία θεατρική παράσταση στην Αθήνα.

Στη συνέχεια σημειώθηκε για πρώτη φορά μια πλατιά συνεργασία για το ανέβασμα ενός θεατρικού έργου, που άπλωσε το δίχτυ της από Δωδεκάνησο μέχρι την Αθήνα. Στη Β. Δωδεκάνησο ένωσαν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις τέσσερις θεατρικές ομάδες  από τη Λέρο, την Κάλυμνο, την Πάτμο και την  Κω. Ταυτόχρονα συνέβαλαν στα οργανωτικά για την παράσταση στην Αθήνα και οι αντίστοιχοι παροικιακοί σύλλογοι Λέρου, Πάτμου και Καλύμνου, με πρωτοστάτη τη Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αττικής.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 23 Μαΐου 2015 στο Θέατρο «ΙΖΟΛΑ».

Οι διοργανωτές εξέδωσαν το παρακάτω δελτίο τύπου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η παράσταση παρουσιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου ΙΖΟΛΑ της Καλλιθέας και χειροκροτήθηκε θερμά από όλους.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών σωματείων Αθηνών-Πειραιώς και με συνδιοργανωτές την Πανελλήνια Ένωση Λερίων, την Ένωση Καλυμνίων Αττικής και το Σύλλογο Απανταχού Πατμίων.

Το παρόν στην παράσταση έδωσαν ο βουλευτής Δωδ/σου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γάκης, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και σκηνοθέτης κ. Τάκης Τζαμαργιάς, εκπρόσωποι του Δήμου Καλλιθέας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων των Αθηνών και του Πειραιά, ηθοποιοί, άνθρωποι του πνεύματος και των γραμμάτων, φίλοι των θεατρικών ομάδων της Λέρου, Καλύμνου, Κω, Πάτμου και πολλοί άλλοι.

   Κατά γενική ομολογία η παράσταση εντυπωσίασε το κοινό που μετά το τέλος μίλησαν με πολύ κολακευτικά σχόλια για τους ηθοποιούς και τους συντελεστές καθώς και για την ιδέα η παράσταση αυτή να παρουσιαστεί με την σύμπραξη 4 θεατρικών ομάδων της Δωδεκανήσου.

   Οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της παράστασης:

Κλυταιμνήστρα: Καλοτίνα Κορφιά, μέλος Θεατρικής Ομάδας Καλύμνου

Ορέστης: Αντώνης Γιαννακός, μέλος Θεατρικής Ομάδας Λέρου

Ηλέκτρα: Χριστίνα Αντωνοπούλου, μέλος Θεατρικής Ομάδας Λέρου

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Διαμαντάρας (Λέρος)

Σκηνικό: Κώστας Ματθαίου (Πάτμος)

Κοστούμια: Μίλκα Στογιάνοβιτς (Κως)

Μουσική: Τάκης Φραγκούς (Λέρος)

Επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Αντωνοπούλου

Υποβολείο: Άννα Βάρνα

Ήχος: Ειρήνη Ντινάκη

Φωτισμός: Στέλλα Κατσοπρινάκη

Φωτογραφίες: Ουρανία Καραλή

Αφίσα: Κατερίνα Ευαγγέλου

Ευχαριστούμε θερμά: Όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την παράσταση μας, την κ. Νίκη Ρείση και τον κ. Γιώργο Κασσάρα για την υποστήριξη τους, την Ομοσπονδία Δωδ/κων σωματείων για την πρόσκληση, την πανελλήνια ένωση Λερίων, την ένωση Καλυμνίων Αττικής και των σύλλογο απανταχού Πατμίων για την συνδιοργάνωση, το Δήμο Καλλιθέας, την μεταφορική ΛΕΡΟΣ ΤΡΑΝΣ- Συριδάκης για την μεταφορά του σκηνικού της παράστασης, το ψητοπωλείο Η ΘΡΑΚΑ και τον κ. Γιάννη Μανισή για την προσφορά των επίπλων της παράστασης.

Η παράσταση, κατά πληροφορίες μας, είχε μεγάλη επιτυχία και η Καλοτίνα ήταν συγκλονιστική. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις θεατρικές ομάδες και τους παροικιακούς μας συλλόγους, που συνεργάστηκαν με τέτοια επιτυχία. Ιδιαίτερα συγχαίρουμε την ταλαντούχο και ακάματη στην Επιστήμη και την Τέχνη συμπατριώτισσά μας Καλοτίνα Κορφιά, η οποία είναι πολύτιμο μέλος της Θεατρικής Ομάδας Καλύμνου, αλλά τώρα  έχει ανοίξει τα φτερά της και για θεατρικές συνεργασίες με τα γύρω μας νησιά και για  εμφανίσεις στην Αθήνα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών σωματείων Αθηνών-Πειραιώς  και τους εκεί παροικιακούς συλλόγους των νησιών μας.

*

Μέχρι τώρα η παράσταση στη Λέρο στις 13/09/2014 στον Πύργο Μπελλένη, στην Κάλυμνο στις 20/09/2014 στο θέατρο του Αγίου Παντελεήμονα, στην Κω στις 4/10/2014 στο θέατρο-πολυχώρο «Σφαγείο» και  στην Αθήνα στις 23/05/2015 στο Θέατρο ΙΖΟΛΑ της Καλλιθέας.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί για μία ακόμη φορά στην Λέρο, στις 15/7/15, αλλά και

στην Πάτμο και τη Ρόδο το Σεπτέμβριο 2015.

   

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version