Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Επανήλθε η Δημ. Αστυνομία– Η «πορτοκαλί» πινακίδα– Τα πλοία ΑΝΕΚ– ΧΑΔΑ… (3 video) Κύριο

Απαντήσεις του κ. δημάρχου στους ψιθύρους και την παραπληροφόρηση.

 

Βαρυσήμαντη συνέντευξη παραχώρησε στην «ΑΡΓΩ» ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής, στις 22/5/15, αναφερόμενος στα σοβαρά και επίκαιρα (μάλλον διαχρονικά) της τελευταίας 15ετίας(!)  

-     Η δημοτική συγκοινωνία λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά έχοντας στο στόλο της 3 λεωφορεία, ενώ άλλα 3 που έχουν επισκευαστεί, περάσανε από ΚΤΕΟ και σύντομα να εκτελούν μεταφορικό έργο.

Για την «πορτοκαλί» πινακίδα του λεωφορείου που το απέκτησε ο Δήμος από δωρεά Καλυμνιάς των Αθηνών, το «μέγα σκάνδαλο» των ημερών κατά την αντ/τευση Διακομιχάλη  , ο κ. δήμαρχος παρουσίασε την άδεια που εξασφάλισε ο Δήμος για να εκτελεί συγκοινωνιακό έργο το λεωφορεία αυτό μέχρι το 2020. Αλλά απάντησε και στις καταγγελίες της αντ/τευσης Διακομιχάλη περί παρανομίας, τονίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση ότι μιλάνε αυτοί που είχαν διαλύσει τη δημ. συγκοινωνία, που ποτέ δεν πέρασαν από ΚΤΕΟ κανένα όχημα ούτε της δημ. συγκοινωνίας (όσο υπήρχαν …), ούτε της ΔΕΥΑΚ, ούτε της Καθαριότητας, αυτοί που ποτέ δεν τήρησαν τη νομιμότητα και τώρα απαιτούσαν «να μπει τέλος στην παρανομία».   

-    Το πρόβλημα των χώρων στάθμευσης καθώς και την πεζοδρόμηση του δρόμου προς τα Λινάρια ήταν τα θέματα για τα οποία ρωτήσαμε τον κ. δήμαρχο. Μας απάντησε ότι έγιναν διορθωτικές κινήσεις για αύξηση των χώρων στάθμευσης. Και όσον αφορά την πεζοδρόμηση του δρόμου των Λιναριών ανακοίνωσε τροποποιήσεις στο ωράριο της απαγόρευσης των οχημάτων (μετά τις 8μμ) και ότι δημιουργείται χώρος στάθμευσης για τις μηχανές στο κτήμα πίσω από το εκκλησάκι τις Πατέλας.

-    Η επαναφορά  της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν η μεγάλη ανακοίνωση. Την μέρα που τον επισκεφθήκαμε ήταν να υπογράψει την επαναπρόσληψη των δημ. αστυνόμων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, με απασχόληση στην Ελληνική Αστυνομία,  και τώρα επανέρχονται στο δυναμικό του Δήμου. Μέχρι το τέλος του μηνός (Μαΐου) θα έχουν αναλάβει εργασία.

-   Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ, Kalymnos Star και  Kalymnos Dolphin βρίσκονταν αυτό τον καιρό στο «πινάκιο» των επικριτών και ψιθυριστών που κατάγγελλαν τέρατα και σημεία. Η απάντηση του κ. Γαλουζή ήταν ότι δεν υπάρχει κανένα πραγματικό πρόβλημα. Στο Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ δεν υπάρχει ούτε μηχανικό ούτε άλλο πρόβλημα. Το Μπαρ του πλοίου τοποθετήθηκε ξανά και σύντομα θα γίνει και ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για την ενοικίασή του. Τα  Kalymnos Star και  Kalymnos Dolphin είχαν μικροπροβλήματα τα οποία ήδη έχουν αντιμετωπιστεί.

-   Η «σπηλαίωση» στον εξωτερικό  λιμενοβραχίονα και οι δύο ΧΑΔΑ (Καλύμνου, Ψερίμου) βρίσκονται, κατά τον κ. δήμαρχο, σε πορεία «θεραπείας», παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπισε η δημαρχία αυτή. Συγκεκριμένα, για την υποσκαφή δεν υπάρχει καμία εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, γιατί απλούστατα μέχρι δεν είχε υποβληθεί μελέτη στην περιφέρεια, ώστε να ακολουθήσει το δρόμο της, και για τους 2 σκουπιδότοπους η προηγούμενη δημαρχία δεν είχε κάνει κανένα ουσιαστικό βήμα.

-   Για τις παραλίες και την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πιο αυστηρά, καθώς  η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου υποχρεώνει, μέσω Δήμου, να υπογράψουνε συμβόλαια οι επιχειρηματίες, στο οποία θα αναφέρεται το ετήσιο μίσθωμα και θα είναι πια υποχρεωμένοι να καταβάλλουν ανελλιπώς και εγκαίρως το προβλεπόμενο ποσό. Αλλιώς ο «λογαριασμός» θα πηγαίνει στην Εφορία.

-   Τέλος το νοσοκομείο Καλύμνου είναι το θέμα που απασχολεί τον κ. δήμαρχο. Βρίσκεται σε συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία με το διοικητή του ιδρύματος, και με έγγραφά του προς το υπουργείο και την προϊστάμενη υπηρεσιακή διεύθυνση 2η ΠΕΔΥ (Πειραιώς και νήσων) προσπαθεί να προωθήσει λύσεις. Το θέμα του νοσοκομείου είναι πρώτης προτεραιότητας, γιατί καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο των κατοίκων της Καλύμνου αλλά και νησιών της επαρχία Καλύμνου, καθώς και τις ανάγκες που προκύπτουν κάθε τουριστική, ειδικά για τους αναρριχητές.  

*

Η συνέντευξη με τον κ. δήμαρχο είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, θα μπορούσε να προχωρήσει και σε άλλα προβλήματα, αλλά η ΑΡΓΩ δεν ήθελε να την «επιβαρύνει» πολύ. Πάντως οι ηχηρές ανακοινώσεις για την πορτοκαλί πινακίδα του ενός λεωφορείο, για την Δημοτική Αστυνομία, τα πλοία της ΑΝΕΚ και την ανυπαρξία χρηματοδότησης για την περιβόητη σπηλαίωση στον εξωτερικό λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Πόθιας, είναι θέματα που θα συζητηθούν πολύ.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ

    Κατα γενικη ομολογια η Δημαρχια Γαλουζη τα παει πολυ καλα στους πρωτους 9 μηνες διακυβερνησεις της Καλυμνου (αν και "απειροι") και μακαρι να συνεχισει σε αυτους του ρυθμους γιατι πανω απ`ολα το εχει αναγκη το νησι.
    Σχετικα με τις αντιπολιτευσεις ,καλο θα ηταν να αλλλαξουν νοοτροπια αντιμετωπισης της Δ.Α γιατι το μονο που προκαλουν ειναι ...θορυβο!!
    μια απλη επισημανση σε οσα αναφερει ο δημαρχος Γαλουζης στα βιντεο.
    - Καλο ως μετρο σχετικα με την μονοδρομηση προς Λιναρια και Καντουνικ.ο.κ οσον αφρα τις οποιες κυκλοφοριακες ρυθμισεις,αλλα μια εκπονηση κυκλοφοριακης μελετης δεν θα εδινε μια οριστικη λυση ?Ως ποτε θα διαιωνιζωνται λυσεις "ασπιρινη" που αντι να δινουν λυσεις απλα επιβαρυνουν την καθημερινοτητα των κατοικων?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version