Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μήπως μπορεί να «δώσει» σε μας καμιά ιδέα; Κύριο

Η βίλα-όνειρο στη Νίσυρο

Σε διεθνές πεδίο συνάντησης κορυφαίων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό

αναδεικνύεται μια ονειρική βίλα στη Νίσυρο, η οποία είχε καταστραφεί στον σεισμό του 1933, ωστόσο «αναγεννήθηκε» και πλέον προσφέρεται προς ενοικίαση σε τουρίστες αλλά και δωρεάν σε καλλιτέχνες που θέλουν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Χτισμένη στο μεσαιωνικό κάστρο της Παντονίκης, η πέτρινη κατοικία Sterna Nisyros Residence απλώνεται σε 128 τ.μ. και είναι χωρισμένη σε δύο επίπεδα (το ισόγειο είναι ενιαίος χώρος, με κουζίνα, καθιστικό, ενώ στον πρώτο όροφο είναι τα δύο υπνοδωμάτια και το μπάνιο). Επιπλέον διαθέτει ταράτσα με θέα το ηφαίστειο και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου!

 «Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο το σπίτι θα είναι ενοικιασμένο για art projects, ενώ το υπόλοιπο διάστημα είναι διαθέσιμο για επισκέπτες. Μάλιστα το βρετανικό περιοδικό "Conde Nast Traveller" έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και πρόκειται να παρευρεθεί πρώτη φορά στο νησί Ιούνιο» λέει στην «Espresso» ο ιδιοκτήτης και εμπνευστής του πρωτοποριακού project Γρηγόρης Χατζηιωαννίδης και συμπληρώνει: «Το όνειρό μου ήταν να αναβιώσει η γειτονιά του κάστρου στο Εμπορειό. Πρόκειται για το πρώτο αρχοντικό που αναστηλώνεται σε αυτή τη γειτονιά! Ηθελα να προσφέρω έδαφος και σε άλλους να έρθουν. Τη Νίσυρο την επισκέπτομαι από το 1988». Πέρυσι, πρώτη χρονιά του project, φιλοξενήθηκαν τέσσερις εκθέσεις, ενώ το ίδιο θα συμβεί και φέτος.

Αναφορικά με το κόστος ενοικίασης, ο ίδιος λέει: «Για τους καλλιτέχνες δεν υπάρχει επιβάρυνση. Αναλαμβάνουμε όλη τη διοργάνωση. Για τους τουρίστες οι τιμές κυμαίνονται από 200 έως 350 ευρώ την ημέρα για φιλοξενία τεσσάρων-έξι ατόμων».

(espresso 21.5.15, Ανδρέας Αξιώτης)

 

 Από την ΑΡΓΩ: Η ανάπτυξη θέλει όραμα,  ιδέες και  σχεδιασμό.  

                   Η μικροπολιτική απορρίπτει καθετί το καινοτόμο και

                   βράζει στο ζουμί της ηδονικά και «ηρωικά».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version