The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επάρκεια προσωπικού, μηχ/κές ελλείψεις κλινικών Κύριο

Το «Βουβάλειο» Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, σε σύγκριση με άλλα περιφερειακά νοσοκομεία,

αλλά και με νοσοκομεία των Αθηνών (τηρουμένων βέβαια των αναλογιών),  είναι από τα πιο στελεχωμένα σε νοσ/κό και ιατρικό προσωπικό ειδικοτήτων.

 Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε εξαρχής δύο άλλα βασικά διοικητικά πλεονεκτήματα του νοσοκομείου Καλύμνου,  ότι το νοσοκομείο το «λάμπει» από καθαριότητα, και το διοικητικό προσωπικό εργάζεται αθόρυβα με ευσυνειδησία και  εργατικότητα.  

Στη σημερινή εποχή της εξοντωτικής οικονομικής κρίσης και της εγκατάλειψης των νοσοκομείων, είναι επόμενο να υπάρχουν ελλείψεις και ανάγκες στο νοσ/μείο της Καλύμνου, ειδικά στις μονήρεις ειδικότητες. Όμως το «Βουβάλειο» Καλύμνου καλύπτει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις ανάγκες όχι μόνο του νησιού  αλλά και γειτονικών νησιών, όπως είναι της Λέρου, Πάτμου, Λειψών, Αγαθονησίου, ακόμη και της Κω σε κάποιες ειδικότητες. Γιατί, πρέπει να τονιστεί, η Κάλυμνος,  εκτός από το στελεχωμένο νοσοκομείο έχει  και γιατρούς ελεύθερους επαγγελματίες με εξαιρετικά σε εξοπλισμό ιατρεία, στο βαθμό που αναπληρώνουν θαυμάσια τις  ελλείψεις του νοσοκομείου.

Αλλά για τους αδύναμους οικονομικά κατοίκους του νησιού και των γύρω νησιών, που δεν μπορούν ούτε ιδιώτες γιατρούς να πληρώνουν ούτε βέβαια και στην Αθήνα να τρέχουν, παρηγοριά είναι το νοσοκομείο Καλύμνου. Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε τη Χειρουργική Κλινική, η οποία διαθέτει τρεις χειρουργούς, όταν άλλα νησιά δεν έχουν ούτε έναν. Αλλά μαζί με τους τρεις χειρουργούς, προσφέρουν πολύ καλές ιατρικές υπηρεσίες γιατροί όλων σχεδόν των βασικών ειδικοτήτων:  καρδιολόγοι, παθολόγοι, παιδίατρος, ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ), οφθαλμίατρος, μικροβιολόγοι, ορθοπεδικοί, ακτινολόγοι, κ.α. Επίσης, λειτουργεί υποδειγματικά και προσφέρει σωτήρια περίθαλψη η Μονάδα Αιμοκάθαρσης, ο Μαστογράφος,  και το Αιματολογικό με τη Μονάδα Αιμοληψίας.

Ωστόσο, εκεί που υστερεί  σοβαρά το νοσ/μείο είναι ο εξοπλισμός που έχουν απόλυτη ανάγκη ο ΩΡΛ, ο οφθαλμίατρος κ.α.

Τέλος, δύο μικρά εσωτερικά προβλήματα του νοσοκομείου, που μπορούν εύκολα να λυθούν, είναι (α) τα εξωτερικά ιατρεία να λειτουργούν γύρω στις 8πμ και όχι 9 ή 9:30΄πμ (εκτός αν υπάρχει άλλη απασχόληση του γιατρού της ειδικότητας), και (β) η προσεγμένη έκδοση εισιτηρίων στα εξωτερικά ιατρεία, ώστε να τηρείται η σειρά προτεραιότητας αυτών που στέκονται στην αναμονή  - γιατί υπάρχουν και αυτοί που πηγαίνουν το πρωί στο νοσοκομείο, κόβουν το εισιτήριο για να πάρουν σειρά και μετά πηγαίνουν στις… δουλειές τους, για να επανέλθουν όποτε λειώσουν και να απαιτήσουν την προτεραιότητά τους.    

Για τα θέματα του νοσοκομείου: ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, εξοπλισμός κλινικών κ.λπ. συζητήσαμε με τον πρόεδρου του νοσοκομείου κ. Ιωάννη Σοροκάκη σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ευγενικότατα, το πρωί της 20/5/15, και καταγράψαμε στο βίντεο που ακολουθεί.       

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

Argo Kalymnos