Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Σαρ. Καργάκος για τη Μικρασιατική Εκστρατεία Κύριο

Η Κάλυμνος είχε την τιμή και την ευκαιρία να ακούσει το γνωστό συγγραφέα-φιλόλογο

Σαράντο Καργάκο στην ομιλία του για τη μικρασιατική καταστροφή: «Μικρασιατική εκστρατεία: Από το έπος στην τραγωδία», το απόγευμα της 13.5.15,  στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου. 

Την εκδήλωση είχε διοργανώσει  το δ.σ. του Αναγνωστηρίου Αι Μούσαι και χορηγός ήταν ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας κ. Μιχαήλ Α. Ψαρομπάς, ένας άνθρωπος που πολύ συχνά στηρίζει οικονομικά πνευματικές εκδηλώσεις και πολιτιστικές δράσεις.  

Τον ομιλητή παρουσίασε ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου κ. Παν. Γιαμαίος, αναφερόμενος στο συγγραφικό έργο του προσκεκλημένου διαπρεπούς ιστορικού συγγραφέα και , στη συνέχεια ο κ. Καργάκος καθήλωσε με την εντυπωσιακή τεχνική της ομιλίας του και την πρωτοπορία των ιστορικών του απόψεων το πυκνότατο. 

Ο κ. Καργάκος κάλυψε πλευρές πολεμικών γεγονότων, στρατιωτικής τακτικής, εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, κεφάλαια  τα οποία διαπραγματεύεται στο τρίτομο έργο του για τη μικρασιατική εκστρατεία.

Οι προτάσεις και οι ιδέες του  κ. Καργάκου ανοίγουν νέους δρόμους προβληματισμού για  επανεξέταση παγιωμένων ιστορικών αντιλήψεων, που κυριαρχούν ως κυρίαρχη ιδεολογία σε μεγάλα κεφάλαια της εθνική μας ιστορίας.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

Argo Kalymnos