Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Απαγορεύσεις στην Πόθια, πεζόδρομος προς Λινάρια, Κύριο

Νέες απαγορεύσεις στην στάθμευση στην Πόθια και την πεζοδρόμηση προς Λινάρια αποφάσισε το δημ. σ/λιο.

 

 

Στην κεντρική παραλιακή λεωφόρο του λιμανιού της Πόθιας (φωτο) το δημ. συμ/λιο αποφάσισε και φέτος να απαγορεύεται  η στάθμευση καθ’ όλη τη θερινή περίοδο,  από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβρη  – πάντως μέχρι σήμερα (8/5/15) η απαγόρευση «αναιρείται»  από τους πολίτες.

 

Στο ύψος του Δημαρχείου, πίσω από το θόλο αποχέτευσης (Mega Mixer…)  καταργήθηκε, με απόφαση του αντιδ/ρχου κ. Μικέ Ρήγα,  ως χώρος στάθμευσης το πλάτωμα που  εξυπηρετούσε τη μεγάλη ανάγκη ζωτικού χώρου για τους ΙΧήδες.

 

Έγινε πεζόδρομος, με απόφαση του δημ. σ/λίου,  ο δρόμος προς τα Λινάρια,  που αρχίζει από την κεντρική λεωφόρο (Ελιές-Καντούνι),  μεταξύ των σπιτιών  Καλογιάννη-Ορφανού,  και καταλήγει στα παραλιακά ουζερί-εστιατόρια των Λιναριών και  τα μπαρ της Πατέλλας και πεζοδρομείται το τμήμα καθόδου, στη διασταύρωση (σπίτι "αεροπλάνο", Ταυλαρίου-Πλάτση).

 

Εννοείται ότι  επί των κεντρικών οδών, σύμφωνα με τον Κώδικα οδικής Κυκλοφορίας, (1) απαγορεύεται η στάθμευση,  χωρίς καμιά εξαίρεση,  (2) απαγορεύεται να μένουν εγκαταλειμμένα σαράβαλα αυτοκίνητα κ.λπ.   Αυτά όμως απλώς εννοούνται και τα «ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται» χάριν ευκολίας….

Σοβαρά προβλήματα

Για την απόφαση των Λιναριών ακούσαμε από την κοινωνία τις εξής αντιρρήσεις:  

1.   Κατά μήκος του δρόμου προς Λινάρια υπάρχουν πάρα πολλοί μόνιμοι κάτοικοι ή παραθεριστές-ιδιοκτήτες σπιτιών  κ.α.  Αυτοί θα αφήνουν τα αμάξια τους  στον κεντρικό δρόμο, από Ελιές μέχρι Καντούνι (όπου τύχει… και βρούνε πάρκιν, για να πάνε στα σπίτια τους, συχνά και με ψώνια;  Προφανώς όχι. Ο Δήμος θα εκδώσει κάρτες για τους κατοίκους, γιατί αλλιώς θα αψηφούν την… ψήφο των δημ. σ/λων

2.   Και οι ανήμποροι για πεζοπορία που θέλουν να πάνε ένα βραδάκι στα ουζερί των Λιναριών  ή οι κοπέλες που πηγαίνουν στα μπαρ των Λιναριών με θα διανύουν την απόσταση, πηγαινέλα, και μες στη νύχτα σε μια περιοχή υψηλού κινδύνου  τις μεταμεσονύχτιες ώρες;

3.   Μονοδρομούνται ο παραλιακός και περιφερειακός των Μυρτιών-Μασουριού, ο επάνω δρόμος ως είσοδος στην περιοχή (προς Μασούρι) και ο κάτω ως έξοδος από την περιοχή. Η εμπειρία είναι θετική από την μονοδρόμηση αυτή. 

 

Αυτά είναι κάποια από τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτή την «ιστορική» απόφαση του δημ. σ/λίου, την οποία προφανώς πήρε για να εξυπηρετήσει τους εκεί κατοίκους και επιχειρηματίες.  Τους εξυπηρετεί όμως; Αυτά για τα Λινάρια. Στην πράξη θα φανούν οι αδυναμίες της απόφασης αυτής

Για το κυκλοφοριακό χάος της Πόθιας και το αλαλούμ της στάθμευσης, περιττό ό,τι και να πούμε.  Κάθε χρόνο και χειρότερα.  Τα ΙΧ αμάξια πολλαπλασιάζονται, ενώ οι χώροι στάθμευσης μειώνονται.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version