Για το άναμμα χρειαστήκαμε 2,5 ώρες, χώρια η προεργασία για τα κλαδιά ελιάς και λεμονιάς. Όμως ο χρόνος περνούσε ευχάριστα με ιστοριούλες και αστεία. Ο Γιάννης Κρούσκος, ο γείτονας του φούρνου, κέρναγε τη συντροφιά τσίπουρο. Ήταν ένα ευχάριστο γειτόνεμα παρέας, κάτι που σπανίζει στις μέρες μας.
Δέκα μουούρια και τενεκέδες χώρεσαν άνετα στο φούρνο του Σακελλάρη Τρικοίλη και το αποτέλεσμα εξαιρετικό: τέλειο ψήσιμο, «λουκούμι» το αρνί. Οι δύο «πρωτομάστορες»: Μανώλης Τσακνής και Μιχάλης Γιαννικουρής «βαθμολογήθηκαν» από όλους με άριστα. Άριστα πήρε και ο Παντελής Καλίτσης στο χτίσιμο-σφράγισμα του φούρνου. Οι άλλοι πολύτιμοι συντελεστές του «έργου» ήταν ο Σταύρος Δούκης, ο Νικήτας Βρόντος και ο γιός του Παντελής, Γλάρος Γιάννης και ο μικρός του Γιώργος.
Λόγω των εορταστικών ημερών ο Μανώλης, Καλύμνιος του Ντάργουιν, στέλνει και τις πασχαλινές ευχές του στην Αυστραλία και σε όλα τα μέρη του κόσμου που υπάρχουν Έλληνες. Και η ΑΡΓΩ στέλνει τις ευχές της στους απανταχού Έλληνες: Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά.
Και του χρόνου να ‘μαστε καλά, να ξανανταμώσουμε σ’ αυτή την ωραία παρέα του μεγαλοσαββατιάκου φούρνου για το παραδοσιακό μας «μουούρι».