The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συναγερμός για το ΦΠΑ: Επιστολές δημάρχου, περιφερειάρχη, Στ. Δράκου Κύριο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Κάλυμνος    31/3/ 2015                      

Αρ. πρωτ.        6558       

Ταχ. Κώδικας  : 852 00                                                                                 

Τηλέφωνο        : 22430- 59141

ΦΑΞ                : 22430- 59148                                                                                                  

e-mail              :grafeioepikoinwnias@gmail.com

ΠΡΟΣ:

  1. Υπουργό Οικονομικών

κο Γιάνη Βαρουφάκη

  1. Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών

κα Νάντια Βαλαβάνη

 

ΘΕΜΑ: Διατήρηση ειδικού φορολογικού καθεστώτος στα νησιά.

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ τις δηλώσεις σχετικά με ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά και οφείλουμε να σας εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο αυτό.

  Σε ένα καθεστώς γενικευμένης κρίσης, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί και –δυστυχώς- παγιωθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, οι φορολογούμενοι και ιδιαίτερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν ήδη πάρα πολλές δυσκολίες στην λειτουργία και επιβίωση των επιχειρήσεών τους.

Θεωρούμε ότι το να ανοίξει η συζήτηση για κατάργηση του μειωμένου συντελεστή σε ορισμένα νησιά, αποτελεί μια επικίνδυνη κερκόπορτα, μέσω της οποίας θα οδηγηθούμε σταδιακά σε γενικότερη κατάργηση το ειδικού φορολογικού καθεστώτος στα νησιά μας.

Σας εφιστούμε την προσοχή, ότι η τυχόν κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα αποτελέσει ταφόπλακα κάθε παραγωγικής δραστηριότητας στα νησιά μας, αλλά και εθνική οικονομική καταστροφή.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει το ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών να είναι  αδιαπραγμάτευτο, ως θεμελιακό δικαίωμα των ακριτών νησιωτών, που επιβιώνουν σε μια κρίσιμη περιοχή και σε δύσκολους καιρούς. Η περιοχή μας έχει ανάγκη από επιπλέον κίνητρα και πολιτικές στην κατεύθυνση της στήριξης της νησιωτικότητας και όχι την  επί της ουσίας κατάργησή της.

 Ζητάμε άμεσα από την κυβέρνηση να αποσύρει από το τραπέζι των διαβουλεύσεων κάθε σκέψη ή πρόταση για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, και να στηρίξει ουσιαστικά  τους ακρίτες.

Προσβλέποντας στην ανταπόκρισή σας στο κρίσιμο αυτό θέμα, για την ευαίσθητη περιοχή μας.

                                                      

Με εκτίμηση

 

Ιωάννης Αντ. Γαλουζής

Δήμαρχος  Καλυμνίων

***

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Περιφερειάρχη

Ρόδος, 31 Μαρτίου 2015

 

Κοινή συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου και ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου,

αύριο στην Αθήνα, για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά

 

Γ. Χατζημάρκος Προς Περιφερειακό Συμβούλιο:

«Η ιστορία μας κρίνει…»

Ομοφώνως το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, κατά την σημερινή του συνεδρίαση στην Ρόδο, ενέκρινε την πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου για την μετάβαση σύσσωμου του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Αθήνα, αύριο Τετάρτη, προκειμένου να γίνει έκτακτη συνεδρίασή του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος και πορεία προς την Βουλή, όπου ζητείται συνάντηση με την Πρόεδρο κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την προάσπιση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που ισχύει στα νησιά του Αιγαίου.

Η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, θα γίνει στο Ξενοδοχείο Athens Plaza, αύριο Τετάρτη, 1η Απριλίου 2015 και ώρα  2:00 μμ. και έχει στόχο να διαλύσει τους μύθους περί κοσμοπολίτικων νησιών του Αιγαίου, την ώρα που, σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές για το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, προωθείται η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τρία των Κυκλάδων και δύο των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα σε Μύκονο, Σαντορίνη, Σύρο, Ρόδο και Κω. Στην αυριανή συνεδρίαση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι βουλευτές και εκπρόσωποι των όλων των παραγωγικών, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων  του Νοτίου Αιγαίου.

Θα ακολουθήσουν και άλλες μορφές κινητοποιήσεων, οι οποίες θα ανακοινωθούν στην διάρκεια της αυριανής κοινής συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου και Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην σημερινή συνεδρίαση, στην οποία παρέστη και ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Φώτης Χατζηδιάκος,  ο λόγος που επελέγη αυτός ο δυναμικός τρόπος αντίστασης στα σχέδια που εξυφαίνονται σε βάρος των νησιών, είναι διττός. Αφ’ ενός μεν η φωνή και τα δίκαια επιχειρήματα των νησιωτών να ακουστούν  από την κυβέρνηση, λίγο πριν την λήψη των οριστικών αποφάσεων, αφ’ ετέρου, δια των ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, που έχουν προσκληθεί να καλύψουν την συνεδρίαση, να διαλυθούν οι μύθοι που σκοπίμως καλλιεργούνται χρόνια τώρα σε βάρος της νησιωτικής Ελλάδος, χωρίς παράλληλα να αναδεικνύονται τα άλυτα μέχρι σήμερα, ζωτικού χαρακτήρα προβλήματα, που συνεπάγεται η νησιωτικότητα, ακόμη και γι’ αυτά που τεχνηέντως χαρακτηρίζονται ως «κοσμοπολίτικα» νησιά.

Αναφερόμενος στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, ο  Περιφερειάρχης τόνισε πως πρόκειται για το μοναδικό μέτρο νησιωτικότητας που έχει απομείνει σ’ αυτήν την χώρα, ενώ απευθυνόμενος στους Περιφερειακούς Συμβούλους είπε: «η ιστορία μας κρίνει», υπογραμμίζοντας το ιστορικό καθήκον των αιρετών του Νοτίου Αιγαίου να διαφυλάξουν το τελευταίο εναπομείναν κεκτημένο των νησιών.

Ο κ. Χατζημάρκος  έδωσε για μια ακόμη φορά έμφαση στον ύπουλο τρόπο με τον οποίο τίθεται το ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, όταν εκείνοι που το θέτουν γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει νομικό υπόβαθρο για να ισχύσουν διαφορετικοί συντελεστές ΦΠΑ εντός της ίδιας διοικητικής ενότητας. « Ο λόγος που συζητείται η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα πέντε μόνο νησιά, είναι να διασπαστεί η ενότητα των νησιών. Ένας δήμαρχος ενός μικρού νησιού, να σκεφτεί για ποιο λόγο να δώσει την μάχη για την Μύκονο ή για την Ρόδο» ανέφερε και πρόσθεσε πως «γι αυτόν ακριβώς τον λόγο προέχει να προστατευτεί το αρραγές μέτωπο ολόκληρου του Αιγαίου. Αν αυτό διαρραγεί, θα το βρούμε μπροστά μας σε εκατοντάδες περιπτώσεις».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι σκοπίμως το ζήτημα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά ανοίγει παράλληλα με την ανάδειξη του προβλήματος της φοροδιαφυγής στον νησιωτικό χώρο, για να δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη το απαιτούμενο άλλοθι. Πρόσθεσε δε ότι σκοπίμως οι έλεγχοι για την φοροδιαφυγή γίνονται επιλεκτικά στα νησιά, τα οποία στοχοποιούνται και στήνονται στον τοίχο με στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, ενώ αποκρύπτουν ταυτόχρονα ότι με βάση τα εισοδήματα που δηλώνουν οι υποτιθέμενοι φοροφυγάδες, το Νότιο Αιγαίο είναι η πλουσιότερη μεταξύ των περιφερειών της χώρας, με συνεπακόλουθο την υποχρηματοδότησή της από κοινοτικούς πόρους και, κατ’ επέκταση, την διόγκωση των προβλημάτων στα νησιά της.

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Κανένα σενάριο, κανένα ύπουλο χτύπημα, δεν πρόκειται να διασπάσει την ενότητα των νησιωτών. Οι Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου και οι αντίστοιχες Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, διατρανώνουμε με κάθε τρόπο πως το μέτωπό μας είναι συμπαγές, ενιαίο και αρραγές. Αύριο θα βρισκόμαστε στην Πλατεία Συντάγματος για να στείλουμε αυτό το μήνυμα με τον πιο δυνατό και ηχηρό τρόπο.  Εύχομαι αυτοί που κυβερνούν σήμερα να έχουν σχέδιο και να ξέρουν τι κάνουν, Ελπίζω να επικρατήσει σύνεση και λογική».

Επισυνάπτεται η επιστολή που απέστειλαν στην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κα Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

 

Αρ. Πρωτ.: 2199

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Προς: κ.Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων

 

Αξιότιμη κ. Πρόεδρε,

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 και ώρα 14:00,  το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα συνεδριάσει μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου  Αιγαίου στην Αθήνα με μοναδικό θέμα την προστασία του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου.

Εν όψει αυτής της συνεδρίασης και γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για τους νησιώτες συμπολίτες μας, σας ζητούμε να μας δεχτείτε στο γραφείο σας για να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις μας.

Αναμένοντας την απάντησή σας.

 

Με εκτίμηση,

 

          Γιώργος Χατζημάρκος                                                  Φώτης Χατζηδιάκος

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου                           Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων

                                                                                                        Νοτίου Αιγαίου

***

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤ. ΔΡΑΚΟΥ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ρόδος, 31 Μαρτίου 2015

 

Αξιότιμε Πρόεδρε,

Κύριε Περιφερειάρχα και Αντιπεριφερειάρχες,

Αγαπητοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι,

Πρόεδρε της ΠΕΔ και μέλη της,

                Συγχαίρω και στηρίζω την πρωτοβουλία σας, που αφορά στην έκτακτη και κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, με θέμα την προστασία του ειδικού καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου. Εκτιμώ ότι θα πρέπει να γίνει οριστικά αντιληπτό σε όλους, ότι τα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, δεν αποτελούν «είδος πολυτελείας», ώστε να επιδιώκεται στην «πλάτη» τους, η αύξηση των κρατικών εσόδων. Το Αιγαίο είναι σύνορο εθνικής κυριαρχίας και οι Δωδεκανήσιοι είναι φύλακες του Αιγαίου.

                Η κυβέρνηση, φέρεται να αγνοεί τη σημασία του Αιγαίου, καθώς και το μέγεθος της ανασφάλειας και της απομόνωσης, που βιώνουν οι Δωδεκανήσιοι. Νησιώτες χωρίς ιατρούς, συγκοινωνία, αλλά και με προβλήματα που αφορούν ακόμη και στην τροφοδότησή τους με είδη πρώτης ανάγκης. Η κυβέρνηση φέρεται να επιχειρεί να καλλιεργήσει τάσεις διαίρεσης ακόμη και εντός του νησιωτικού συμπλέγματος, ενώ εύκολα μπορεί κάποιος να κατανοήσει ότι επιχειρεί να βάλει στη ζυγαριά κριτήρια πληθυσμιακά ή κομματικά, έναντι της νησιωτικότητας, έναντι της απομόνωσης, της ιδιομορφίας και του ιδιαίτερου περιβάλλοντος. Αγνοεί τις συνθήκες, στις οποίες καλούνται να διαβιούν οι νησιώτες, δώδεκα μήνες το χρόνο.

                Αντί να επιχειρείται η διαίρεση του νησιωτικού χώρου, η εν μέρει κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ή η εξ ολοκλήρου αναίρεσή τους, θα έπρεπε να σχεδιάζονται, να δημιουργούνται κίνητρα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και στο τελευταίο νησί του Αιγαίου, στο μικρότερο ή στο πλέον απομονωμένο. Η νησιωτικότητα είναι όρος εθνικής σημασίας και οι νησιώτες θα πρέπει να στηρίζονται, να προφυλάσσονται, να προστατεύονται. Φυλλάτουν θερμοπύλες.

                Η θέση μου για την πιθανή ή επιδιωκόμενη κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ που ισχύει στο Αιγαίο είναι ήδη εκπεφρασμένη. Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς, επί 2,5 χρόνια, έδιναν καθημερινό και διαρκή αγώνα, για τη διατήρηση των κεκτημένων της Ελλάδας και της Δωδεκανήσου, και τα είχαν καταφέρει. Δεν επέτρεψαν την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Όποιος το επιχειρήσει είναι βέβαιο ότι θα βρει απέναντί του το σύνολο των νησιωτών.

Στέφανος Δράκος

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos