Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Περίλαμπρος ο αρχιερατικός εσπερινός στον Αγ. Σάββα Κύριο

Η εορτή του Αγ. Σάββα, του προστάτη της Καλύμνου, ξεκίνησε με έναν περίλαμπρο

αρχιερατικό εσπερινό με προεξάρχοντα το μητροπολίτη Κω κ. Ναθαναήλ.

Πολύς κόσμος και φέτος ανέβηκε στο λόφο της ι. μονής των Αγίων Πάντων, στο χώρο της οποίας υψώνεται το αρχιτεκτονικό καλλιτέχνημα της εκκλησίας του Αγ. Σάββα. Παρούσες και οι τοπικές αρχές.

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ο κ. Παΐσιος, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία του το φιλοξενούμενο μητροπολίτη, ευχαρίστησε το ΡΑΡΙΟΦΩΝΟ Της Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, που μέσω του τοπικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «ΑΛΗΘΕΙΑ», μεταδίδει ιερές εκκλησιαστικές ακολουθίες από Κάλυμνο. Επίσης ευχαρίστησε τα τηλεοπτικά κανάλια Καλύμνου και Ρόδου: ΑΙΓΑΙΟ TV, ΘΑΡΡΙ, ΚΟΣΜΟΣ, και τους ιδιοκτήτες τους που προβάλλουν το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Κυρίως όμως έδωσε βάρος στην αξία και τη συμβολή του θρησκευτικού τουρισμού στην οικονομία του νησιού, τονίζοντας ότι πρέπει να τύχει, της ιδιαίτερης φροντίδας εκ μέρους πολιτείας, γιατί δεν είναι μόνο ο αναρριχητικός τουρισμός, όπως είπε με έμφαση (με την ευκαιρία που ήταν παρών και μπροστά του ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής καθώς και δημ. σ/λοι αλλά και επαρχ. σ/λοι), αλλά και ο θρησκευτικός τουρισμός.  

 

Ο κ. Ναθαναήλ στο κήρυγμα του μίλησε με συγκίνηση και θέρμη για τη χάρη και τη θαυματουργή σκέπη του οσίου Σάββα. Με εμπνευσμένο και αδελφικό λόγο έδειξε στους εκκλησιαζόμενους την οδό της προσευχής στο θαυματουργό όσιου του νησιού, ώστε με τη χάρη του να αποκτήσουν τη δύναμη της αγάπης προς τον πλησίον και την καταστολή των ανθρώπινων αδυναμιών και παθών.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version