The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το κανάλι TV12 μετά τις «καταιγίδες» έσβησε Κύριο

 Ο τηλεοπτικός σταθμός  TV12 κατέβασε τους διακόπτες του, χάθηκε  από τις οθόνες μας.

 Ως αίτιο φέρεται το νέο τηλεοπτικό καθεστώς της DIGEA που άπλωσε το δίχτυ της πάνω από όλη τη χώρα και απαιτεί γενναίες συνδρομές. Η ουσία όμως του ζητήματος είναι βαθύτερη.

Στα 10 χρόνια λειτουργίας του ο σταθμός αυτός γνώρισε αμέτρητες «καταιγίδες», διοικητικές, δημοσιογραφικές, και προπάντων πολιτικές.  Ο ιδιοκτήτης του σταθμού, ο Καλύμνιος του εξωτερικού κ. Λάμπρος Φράγκος, έδειξε όλη την καλή διάθεση και την αγάπη του προς την Κάλυμνο, επενδύοντας μεγάλο κεφάλαιο για την ίδρυση ενός τηλεοπτικού σταθμού που θα είχε εκκλησιαστικό χαρακτήρα. Ως θρησκευόμενος άνθρωπος είπε αμέσως το «ναι» στην πρόταση που του έγινε για ένα κανάλι της τοπικής Εκκλησίας.  Στον ενθουσιασμό του επάνω, διέθεσε μεγάλα ποσά για να εξασφαλίσει στο σταθμό άριστη τεχνική υποστήριξη, που είναι ζήτημα αν είχε άλλος τηλεοπτικός σταθμός στα Δωδεκάνησα.

Όμως, δεν φρόντισε να τον θωρακίσει διοικητικά-λειτουργικά. Το κανάλι δεν άργησε να ξανοιχτεί στα πολιτικά. Αυτό ήταν το πρώτο του «αμάρτημα». Χωρίς δημοσιογραφική γνώση και χωρίς τη στοιχειώδη εξασφάλιση αντικειμενικότητας προχώρησε ξυπόλυτο στο οικόπεδο με τα σκληρά αγκάθια.  Περνούσε από κομματική κρησάρα όποιον ήθελε να προσλάβει ως συνεργάτη, ακόμη και άνευ αμοιβής.   

Έτσι γρήγορα έδειξε ότι από διοικητική άποψη δεν «πατάει καλά».  Εμφάνιζε από το πουθενά στελέχη,  διοικητικά και δημοσιογραφικά, που δεν είχαν ιδέα από δημοσιογραφία και διοίκηση τηλεοπτικού σταθμού. Και, τελικά, διολίσθησε στο να ανέχεται μετά χαράς… την  ωμή επέμβαση της πολιτικής στη λειτουργία του.

Δεν ξέρουμε τι τηλεφωνήματα δεχόταν ο ιδιοκτήτης, ο κ. Φράγκος, και σε ποιους έδινε το ελεύθερο του «μπες-βγες» από το σταθμό. Γεγονός είναι ότι το TV12 έφτασε να εμφανίζει κωμική εικόνα με κάποιες υποτίθεται πολιτικές, μα κυρίως παραπολιτικές εκπομπές, στις οποίες πρωταγωνιστές και «δημοσιογράφοι» έπαιζαν «θέατρο σκιών».

Το αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω ήταν να απαξιωθεί ο σταθμός. Κάτι που συντελέστηκε όχι βέβαια ακαριαία και ξαφνικά, αλλά στην πορεία των τελευταίων ετών και ιδίως στις δύο τελευταίες δημοτικές εκλογές. Η απαξίωση ήταν γενική και η πτώχευση, στην αρχή, δημοσιογραφική. Οι καταιγίδες που έπληξαν στο σταθμό ήταν πολλές. Και με τη σειρά της η δημοσιογραφική και πολιτική πτώχευση οδήγησε και στην οικονομική πτώχευση του σταθμού. Ο σταθμός κατέρρευσε. Κατέβασε τους διακόπτες του και η Κάλυμνος έμεινε με το μονοπώλιο του TV12.

Ο ιδιοκτήτης, ο κ. Φράγκος,  έφτασε στο σημείο να μη νοιάζεται  πια για την τύχη του σταθμού του. Νέα «επένδυση» με εξόφληση των χρεών του σταθμού και καταβολή συνδρομών προς την DIGEA ούτε που το σκέφτεται .

Και έχει δίκιο. Μόνο που δεν τράβηξε τα γκέμια νωρίς. Πήγε να φτιάξει έναν τηλεοπτικό σταθμό της Εκκλησίας με πανδωδεκανησιακή εμβέλεια και του βγήκε ένας «σταθμός ανοχής», στον οποίο κατέφευγαν για να εκτονωθούν πολιτικά (όταν τα πολιτικά «λαδάκια» δεν λειτουργούσαν επαρκώς…)  όλα τα στρεβλά μορφώματα της τοπικής πολιτικής σκηνής.

Από την άλλη, η Καλυμνιακή επιχειρηματικότητα αδιαφορεί για το σήμερα και το αύριο του TV12. Ούτε συνεταιριστικά δεν μπορεί  να σηκώσει τον σταθμό. Γιατί, απλούστατα, εκφράζει τις ίδιες δυνάμεις και την ίδια νοοτροπία που συνέβαλαν… στην απαξίωση του σταθμού.  

Ο μόνος που σήκωσε,  τελευταία,  το αφόρητο βάρος του TV12, ενός σταθμού που έπνεε τα λοίσθια, είναι τεχνικός του σταθμού κ. Μιχ. Μουσσάς. Το πάλεψε σκληρά, με επάρκεια, φιλότιμο και θαυμαστή εργατικότητα, αλλά το οικονομικό βάρος δεν ήταν δυνατόν να το καλύψει. 

Ωστόσο, δημιουργούνται οι εξής απορίες: (Α) Η Κάλυμνος βολεύεται με το τηλεοπτικό μονοπώλιο του AIGAIOTV.  Πιστεύουμε,  «ναι».  (Β) Όλη αυτή η άριστη τεχνική υποδομή του TV12 θα πάει στα αζήτητα; Άγνωστο, ελπίζουμε «όχι». (Γ) Υπάρχει η δυνατότητα «ανάστασης» του TV12;  Και βέβαια, «ναι». Απλώς η δυνατότητα…

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ

    Πραγματικά είναι κρίμα που κλείνει ο τηλεοπτικός σταθμός ΤV-12, στην Κάλυμνο,και λέω κρίμα γιατί το τοπικό ενημερωτικό τηλεοπτικό μονοπώλιο, δεν συμβάλει στην πολύπλευρη ενημέρωση των Καλυμνιων με οτι αυτό μπορεί να σημαίνει
    Στα σχεδόν δυόμιση χρονια από το δημοσιογραφικο πέρασμα μου στο ΤV-12 και όσον άφορα τα αίτια αυτής της κατάληξης, θα πω μόνο οτι " (...) με καλή διάθεση και αγάπη για την Κάλυμνο(...) όπως γράφεις, δεν καλυπτωνται οι όποιες ανάγκες έχει ένας τηλεοπτικός σταθμός..
    Το θεμα όπως λες με την DIGEA ήταν η αφορμή ,και οχι η ΑΙΤΙΑ ...
    Το φιλότιμο και η προσφορά όταν υπάρχουν διαφόρων ειδων υποχρεώσεις κάποια στιγμή έχουν και όρια.
    Η δημοσιογραφικη σου άποψή- κριτική για την δημοισιογραφικη λειτουργία του σταθμού εκ των πραγμάτων είναι υποκειμενική,άρα αφορά όσα προσωπικά γνωρίζεις, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει οτι γνωρίζεις τα πάντα ..
    Προσωπικά και όσο αφορά το δημοσιογραφικο μου πέρασμά απο το ΤV-12 ,και με γνώμονα το οτι έναν δημοσιογράφο (έστω ερασιτέχνη) πρέπει πρώτιστα να τον ενδιαφέρει να είναι χρήσιμος και οχι αρεστός σε μια κοινωνία,και μετά ολα τα υπόλοιπα,θέλω να επισημάνω μερικά πράγματα προς γνώση των αναγνωστών σας.
    Λάθη ,υπερβολές ,και παραλείψεις,υπήρχαν και θα υπάρχουν, όσο κανείς ασχολείται με τα κοινά θυμίζοντας ταυτόχρονα ότι στο δημόσιο διαλογο, όλοι μας κρινόμαστε και από αυτά που λέμε, αλλά, και από αυτά που πράττουμε,.
    - Όταν το θέμα των ναρκωτικών στην Κάλυμνο , αποτελούσε ταμπού για τα τοπικά ΜΜΕ και κανένας δεν άνοιγε τον στάμα του, ΜΟΝΟ το ΤV-12 το έφερε στην επιφάνεια, αναγκάζοντας μάλιστα έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,για το θεμα.
    - Ρεπορτάζ του ΤV-12 ήταν εκείνο που ώθησε βουλευτή του ΣΥΡΖΑ (Δ.ΓΑΚΗΣ) να κάνει ερώτηση σε επίπεδο Βουλής, σχετικα με τους ανεμόμυλους του Κάστρου της Χρυσοχεριας, αποτελούν μερικά δείγματα προσφοράς του ΤV-12 στην Κάλυμνο,εν ολίγοις.
    Για αυτά και αρκετά άλλα, ευχαριστώ το τεχνικό προσωπικό του ΤV-12,που μου έδωσε την δυνατότητα να συμμετέχω σε αυτήν του την προσπάθεια.
    ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos