Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σεξιστής καθηγητής στην Κάλυμνο έφαγε «φύσημα»-εξπρές. Κύριο

Μετά από δυναμική αντίδραση της σχολικής κοινότητας. Στη Ρόδο «φύσηξε» αλλιώς…

 

Σε λύκειο της Καλύμνου 32χρονιος αναπληρωτής καθηγητής Πληροφορικής, μη Καλύμνιος,), με το που έφτασε στην Κάλυμνο (γύρω στο Νοέμβρη του ’14) άρχισε τη δράση του στέλνοντας με το κινητό του μηνύματα SMS σεξιστικού περιεχομένου. «Δίδασκε» στο τμήμα «Διοίκηση Επιχειρήσεων» και δεν άφηνε σε «χλωρό κλαρί» δύο μαθήτριες και μια συνάδελφό του καθηγήτρια παντρεμένη (τουλάχιστον…  αυτές οι τρεις περιπτώσεις γνωστοποιήθηκαν).  

Σύντομα όμως άρχισε να «βράζει» το  σχολείο. Ωστόσο,  ενώ η ατμόσφαιρα φορτιζόταν καθημερινά, ο υπερσεξουαλικός(;) καθηγητής παρά τις απορρίψεις που είχε υποστεί από τα αλλεπάλληλα… «αντικείμενα του πόθου» δεν έβαζε φρένο στη συμπεριφορά του.

Μέχρι που «έφτασε ο κόμπος στο χτένι», περί τις αρχές Μαρτίου (2015).

Η «στοχοποιημένη» από τον ερωτύλο καθηγητή καθηγήτρια αποκάλυψε στο σύζυγο της το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Το ίδιο έπραξε και η μια από τις παρενοχλημένες μαθήτριες ενημερώνοντας  τον αδελφό της. Και οι δύο αυτές περιπτώσεις έφτασαν ως επίσημες καταγγελίες στο διευθυντή του σχολείου, ο οποίος κάλεσε τον καθηγητή να δώσει εξηγήσεις. Και ο καθηγητής-φαινόμενο  χωρίς περιστροφές  ομολόγησε τη δράση του.  

Η συνέχεια ήταν «εύκολη»: ο  διευθυντής προκειμένου να απαλλάξει το σχολείο από την παρουσία του, τον έδιωξε με  (αναγκαστική)  άδεια  ολίγων ημερών - εκείνος έφυγε αμέσως και από την Κάλυμνο. Παράλληλα ενημέρωσε τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου, ενώ κινούμενη στην ίδια ρότα  και  η τοπική ΕΛΜΕ,  προέβη σε γραπτή καταγγελία προς την Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης. Άμεση ήταν και η ενημέρωση του εισαγγελέα Κω.  

Ο  προϊστάμενος  της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου δεν άργησε να πάρει τις αποφάσεις  του. Ενώ ο δράστης-καθηγητής βρισκόταν σε (αναγκαστική) άδεια, του έδωσε «φύσημα» από την Εκπ/ση και στη συνέχεια ακολούθησε την εξπρές εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών και για την κατά τους νόμους εκδίωξη του καθηγητή αυτού από την Εκπ/ση, μεταφέροντας το θέμα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α-Β Εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας.

Θα πρέπει πάντως να υπογραμμίσουμε ότι όλες αυτές οι διαδικασίες προσέλαβαν τις ταχύτητες «φωτός» για την διαφανή κάθαρση του σχολείου χάρη στη δυναμική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, η οποία έκανε σαρωτικό χείμαρρο το αρχικό ποτάμι. Και η τοπική κοινωνία εκφράστηκε μέσα από τη σχολική κοινότητα  του λυκείου που επλήγη από αυτό το πρωτοφανές συμβάν,  και συγκεκριμένα από το διευθυντή του σχολείου, από τις  μαθήτριες και την καθηγήτρια με τα δικά τους πρόσωπα να παίρνουν πρωτοβουλία δυναμικής επέμβασης στην υπόθεση και από την ΕΛΜΕ.  Στη συνέχεια ανέλαβε το ρόλο της η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου.

Στη Ρόδο, αλλιώς…

Μια παρόμοια περίπτωση παρουσιάστηκε και στη Ρόδο, με καθηγητή που δεν έστελνε μεν SMS, αλλά επιδιδόταν σε προφορικά σεξιστικά υπονοούμενα, εντός και εκτός τάξης, μέχρι που οι μαθήτριες τον κατάγγειλα στο διευθυντή του σχολείου και εκείνος στο διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης.

Εκεί όμως δεν απομακρύνθηκε ο καθηγητής από το σχολείο, έστω προσωρινά (με το μέτρο της διαθεσιμότητας), αλλά αποσπάστηκε σε άλλο σχολείο. «Γιατρικό» που κρίθηκε ως περίεργο. Εκεί «φύσηξε» αλλιώς. Οι δύο υποθέσεις δεν διαφέρουν μεταξύ τους  σχεδόν καθόλου, αλλά αλλιώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στην Κάλυμνο και αλλιώς στη Ρόδο.     

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version