The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Συνέντευξη του δημάρχου κ. Γ. Γαλουζή στην ΑΡΓΩ Κύριο

Έργα και δράσεις που περιμένουν να δουν οι Καλύμνιοι

 

Συνέντευξη πάνω στην άκρως ενδιαφέρουσα επικαιρότητα παραχώρησε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γαλουζής  στην ΑΡΓΩ (Σακ. Τρικοίλης)

Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης κάλυψαν τα θέματα: ιαματικές πηγές (Θέρμα), ΧΥΤΑ, Εμπορειός (λιμάνι, πλακοστρώσεις), αρχοντικό Βουβάλη, περιφερειακός δρόμος (από Γέφυρα-Θέρμα), Ψέριμος. Ακολούθησαν τα ήσσονα αλλά κι αυτά ζωτικής σημασίας: ασφαλτοστρώσεις φθαρμένου ασφαλτοτάπητα, Κοινωφελής Εργασία, γερανοφόρο πρέσας, χώρος υποδοχής αδέσποτων ζώων κ.α.

Για τις ιαματικές πηγές ο κ. δήμαρχος μετέβη στη Θεσσαλονίκη, προσκαλεσμένος του διοικ. σ/λίου του Συνδέσμου Πόλεων με Ιαματικές Πηγές. Εκεί είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί πάνω στις σύγχρονες τεχνολογίες και στους τρόπους αξιοποίησης των ιαματικών λουτρών, του πολύτιμου αυτού αναπτυξιακού αγαθού που διαθέτει η Κάλυμνος και έχει εγκαταλειφθεί περίπου σε «ύπνωση» δεκαετίες τώρα.

Για την προετοιμασία και τα σχέδια του Δήμου μας είπε ο κ. Γαλουζής ότι έχει περατωθεί η διαδικασία πιστοποίησης των πηγών και η Κάλυμνος είναι έτοιμη να ξεκινήσει την ανάδειξη και λειτουργία των ιαματικών λουτρών της. Όμως τώρα προχωρεί στη σύνταξη τοπογραφικού της περιοχής και στην εξασφάλιση των αναγκαίων αδειοδοτήσεων, ώστε να γίνει ένα ολοκληρωμένο έργο: ιαματικές πηγές με ξενοδοχείο.  Και στο πρόγραμμα αυτό συμπεριλαμβάνεται ο δρόμος προς τα Θέρμα.

Ο ΧΥΤΑ και η διαχείριση της χωματερής ήταν το θέμα που «έτρεξε» ο κ. δήμαρχος κατεβαίνοντας από τη Θεσ/νίκη στην Αθήνα. Εδώ το πρόβλημα είναι πολύ περίπλοκο, καθώς η νέα δημ. Αρχή παρέλαβε ένα «αμαρτωλό» και περιπλεγμένο θέμα, για το οποίο, αν μέχρι 31/12/15 δεν προχωρήσει τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση θα «φάει» και πρόστιμα – η φήμη ότι ο Δήμος ήδη «μετράει» πρόστιμα, δεν έχει βάση, το όριο είναι μέχρι τις 31/12/15. Όμως ο κ. Γαλουζής βρέθηκε απρόσμενα μπροστά σε μια μελετητική «ταχυδακτυλουργία», που αγγίζει τα όρια της ανευθυνότητας: η μελέτη για το ΧΑΔΑ Καλύμνου συντάχτηκε με πρότυπο το ΧΑΔΑ του μικρού νησιού της Σίφνου, των 2.000 κατοίκων. Δηλαδή, πάνω στις 2.000 της Σίφνου σχεδίασαν οι μελετητές για τις 16.000 και πλέον της Καλύμνου. Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η μελέτη προς το τέλος της αντί να γράφει για Κάλυμνο, έγραφε Σίφνο! – κάτι που εντόπισε και επισήμανε ο κ. Γαλουζής.

Εν πάσει περιπτώσει, ο Δήμος πάτησε «γκάζια» για να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα. Χώρος  δεματοποίησης των απορριμμάτων ορίστηκε ο οικοπεδοποιημένος παλιός σκουπιδότοπος στα Γιαννοχώραφα, στο κάτω μέρος του δρόμου και στο ύψος περίπου του Βιολογικού.

Στο Εμπορειό η αποκατάσταση του λιμενοβραχίονα ολοκληρώνεται στην εβδομάδα που μας έρχεται. Στο γραφικό αυτό λιμάνι, που είναι εξαίρετος τουριστικός τόπος, θα γίνουν, άμεσα και αμέσως μετά το λιμενοβραχίονα, πλακοστρώσεις και μαζί διαπλάτυνση του παραλιακού δρόμου.  Γι’ αυτό το έργο μαζί με τις αναρριχητικές διαδρομές υπογράφονται συμβάσεις εντός των ημερών.

Για το αρχοντικό Βουβάλη, αρμοδιότητας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ρόδου, ο Δήμος ολοκληρώνει το φάκελο με τις απαιτούμενες μελέτες που είχε «χρεωθεί». Το έργο αυτό είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας  (από τη προηγούμενη δημ. Αρχή, του κ. Δ. Διακομιχάλη) με την υποβολή ενός Τεχνικού Δελτίου. Για την προκήρυξη όμως του έργου απαιτείται μια σειρά μελετών, τις οποίες ετοιμάζει ο Δήμος.

Ο περιφερειακός δρόμος από τη Γέφυρα (Θέρμα) και επάνω είναι μεν έργο Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, αλλά ο Δήμος είχε αναλάβει τη σύνταξη μελετών, τις οποίες και ολοκλήρωσε ήδη και θα τις παραδώσει στην Περιφέρεια για να προχωρήσει στην προκήρυξη του έργου.

Στην Ψέριμο ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί στο εσωτερικό του νησιού και είχε διαβρωθεί από τις περσινές πλημμύρες σύντομα θα γνωρίσει την αποκατάστασή του με ολοκληρωμένη παρέμβαση. Ο Δήμος κατέθεσε στην Περιφέρεια τη μελέτη για τσιμεντόστρωση και κατασκευή μεγάλου καναλιού για τα νερά της βροχής. Για το έργο αυτό συνεργάστηκαν ο δήμαρχος με τον περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο, κατά την πρότινος επίσκεψή του στην Κάλυμνο, τα λεφτά υπάρχουν, και όλα είναι έτοιμα.

Ασφαλτοστρώσεις στα φθαρμένα σημεία του οδοστρώματος της κεντρικής λεωφόρου (Πηγάδια, Αγ. Αντώνιος κ.λπ.) ετοιμάζονται να αρχίσουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Γερανοφόρο πρέσας αγοράζει ο Δήμος εντός των ημερών, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Χώρο αδέσποτων ζώων θα διαμορφώσει ο Δήμος, στο αμέσως προσεχές διάστημα. Πάνω από το Βιολ. Καθαρισμό, στα Γιαννοχώραφα, υπάρχει δημοτική έκταση και 4 πλέον στρεμμάτων, κατάλληλη για το έργο αυτό. Θα οργανωθεί μονάδα με κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, στις οποίες θα περιλαμβάνεται και κλίβανος για την αποτέφρωση των πεθαμένων ή σκοτωμένων ζώων. Το έργο επιδοτείται κατά 70% από ευρωπαϊκούς πόρους και θα ξεπεράσει τις 500.000€.

Μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας θα προσληφθούν στο Δήμο 15 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων - που είχε δηλώσει ο Δήμος. οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους στη Ρόδο (όχι στο Δήμο) μέσω διαδικτύου.

Για το πρόγραμμα «Άθληση για όλους» ο Δήμος θα προσλάβει 2 γυμναστές. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο ή στο δημ. σ/λο Χαρ. Πλάτση.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ. Γαλουζής τόνισε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του συνεχώς ελέγχουν το Τεχνικό τους Πρόγραμμα. Όποιο έργο ολοκληρώνεται το διαγράφουν και βλέπουν ποια έχουν προτεραιότητα.  

(Το βίντεο της συνέντευξης θα προστεθεί αύριο-μεθαύριο, με την επίλυση του τεχνικού προβλήματος που μας προέκυψε και είχε συνέπεια να καθυστερήσουμε δύο μέρες την παρουσίαση της συνέντευξης).

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Νικολας Μακαρουνας δημοσιεύθηκε από Νικολας Μακαρουνας

    Σχετικα με το θεμα του αρχοντικου Βουβαλη να αναφερουμε συμπληρωματικα οτι σε τηλεφωνικη-τηλεοπτικη του παρεμβαση ο τ.δημαρχος κ.Γ.Ρουσσος, ειχε επισημανει στον κ.Γαλουζη ,οτι υπαρχει ετοιμη μελετη στην Ροδο(αρχαιολογικη υπηρεσια) απο τον συμπατριωτη μας κ.Σιδερη που χρειαζεται απλα μια επικαιροποιηση,προκειμενου να ενταχθει το εργο. Μαλιστα ο κ Γαλουζης δηλωσε οτι θα επιληφθει ο ιδιος επι του θεματος,και για αυτο τον λογο θα μετακινηθει στην Ροδο για να δει τι γινεται με τον φακελο του Αρχοντικου Βουβαλη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

08-04-2024, 12:10 | Κυβέρνηση

Με το Π.Δ. 18 /6-4-2024 Καθορίζεται ότι το διάστημα δ&...

Argo Kalymnos