Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ Κύριο

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 Υψηλάντου 143-145, 18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΗΛ. 6972264011

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κοπή Πίτας

 Η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς έκοψε την Πίτα της, την Τετάρτη 25/2, στην κατάμεστη από συμπατριώτες και φίλους, Δωδεκανησιακή Εστία.

 Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Φραγκούλης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, έκανε μια σύντομη αναφορά στη δράση της Ομοσπονδίας, τη χρονιά που πέρασε, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι το τρίπτυχο Συσπείρωση – Αλληλεγγύη – Εξωστρέφεια απετέλεσε οδηγό σε κάθε ενέργεια του ΔΣ. Στη συνέχεια, ο καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών συμπατριώτης μας Δρ. Μηνάς Αλεξιάδης μίλησε για το έθιμο της Βασιλόπιτας, με τον μοναδικό γλαφυρό του τρόπο. Ακολούθησε το κόψιμο της Πίτας, ενώ παράλληλα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας καλούσε τους επίσημους προσκεκλημένους να απευθύνουν έναν σύντομο χαιρετισμό.

 Συγκεκριμένα, χαιρετισμό απηύθυναν : ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ν. Αιγαίου κ. Ειρήνη Σβύνου, οι πρώην βουλευτές κκ. Δημήτρης Καρύδης και Γιώργος Κασσάρας, οι πρόεδροι:

 Πασχάλης Συρίγος της Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλαδονήσων

 Ντίνα Καλλιοτζή του Ιδρύματος «Αντιγόνη Ζουρούδη»

 Λιάνα Μαυρή – Κορκόνδειλα της Δωδεκανησιακής Μέλισσας

 Αντώνης Κουντούρης της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής,

 Γιάννης Καραϊτιανός του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων,

 Βασίλης Νικολαράς του Συνδέσμου Απανταχού Καστελλοριζίων

 Μιχάλης Μοσκιού του Κοινωνικού Συλλόγου Συμαίων,

 Δημήτρης Ήσυχος της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων

 Νίκος Μανούσης της Ένωσης Κώων Αττικής

 Δημήτρης Τσούκας της Ένωσης Συμιακών Νέων

Ακολούθησε το κόψιμο της Βασιλόπιτας της Ένωσης Ροδίων Αττικής, όπου τα μέλη του ΔΣ κκ. Ντέπη Φραγκου, Μαρία Κορδίνα και Γιώργος Ψαρράς απηύθυναν χαιρετισμό και ευχές στους παρευρισκόμενους.

 Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν επίσης: η επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κ. Θεμελίνα Χαραλαμποπούλου, ο τ. Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, Συμιακής καταγωγής, ο πρόεδρος των ανασφάλιστων ΟΑΕΕ Αττικής κ. Ντίνος Φούντης, η κ. Ευδοκία Βουβάλη και ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας Αρχιπέλαγος, οι τ. πρόεδροι του Συλλόγου Συμαίων Ελευσίνας κ. Δανάη Ζαφείρη και της Ένωσης Λερίων κ. Γιώργος Χλωρός, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πατμίων κ. Μιχάλης Δρίτσας, η γεν. γραμματέας της Ένωσης Λερίων κ. Παυλίνα Κουμπιού, η υπεύθυνος Πολιτιστικών Συλλ. Κασίων κ. Μυρσίνη Σουλτανάκη, ο κ. Χρήστος Κούκιας ως εκπρόσωπος του βουλευτή Δωδεκανήσου καθηγητή κ. Δημήτρη Κρεμαστινού και μέλη παροικιακών Δωδεκανησιακών Σωματείων της Αττικής.

Γραπτά μηνύματα έστειλαν : οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Ηλίας Καματερός, Νεκτάριος. Σαντορινιός, Δημήτρης Γάκης και Μάνος Κόνσολας, η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Φιλήμων Ζαννετίδης, ο τ. Υπουργός κ. Αριστοτέλης Παυλίδης και ο τ. βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για τις ετοιμασίες των υπέροχων κερασμάτων στις κυρίες Βασιλάκη Σούλα (Τήλος), Οικονομίδου Ισαβέλλα (Χάλκη), Κορωναίου Άννα (Νίσυρος), Ζαφείρη Δανάη (Σύμη), Κορκόνδειλα Λιάνα (Δωδεκανησιακή Μέλισσα), Υψηλάντη Διονυσία (Πάτμος), Κορδίνα Μαρία (Ρόδος), Σιφουνιού Χρυσούλα (Αγαθονήσι), Βουρεξάκη Κατερίνα (Κάλυμνος), Ζερβάνου Λουκία (Κως) καθώς και στους κκ. Δημήτρη Ήσυχο (Λέρος) και Κύκκο Λουκά (Καστελλόριζο) για την προσφορά του κρασιού.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version