Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χρ. Αλαχούζος: Ολοι μαζί για ένα καλύτερο Τάρπον Σπρινγκς Κύριο

ΤΑΜΠΑ. «Εμπρός, όλοι μαζί, να κάνουμε ακόμα καλύτερο το Τάρπον Σπρινγκς»,

ήταν το σύνθημα του υποψήφιου για τη θέση του δημάρχου της πόλης, ομογενή Χρυσόστομου (Κρις) Αλαχούζου (φωτο, αριστερά), κατά την πρώτη συγκέντρωση οικονομικής υποστήριξης της προεκλογικής του εκστρατείας.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από φίλους του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Κέντρου «Προμηθέας» στο κτίριό του και παραβρέθηκαν διάφοροι παράγοντες και άλλοι ομογενείς, καθώς και ξένοι. Το «παρών» τους έδωσαν και ομογενείς παράγοντες από άλλες περιοχές, όπως οι: Μανώλης Βεληβασάκης, πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, από τη Νέα Υόρκη, Στέλλα Κοκόλη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, επίσης από τη Νέα Υόρκη και Στάνλεϊ Μάθιους, ιδρυτής του Ταμείου Ελληνοπαίδων (Greek Children’s Fund), από τη Νέα Ιερσέη.

O κ. Αλαχούζος, ο οποίος διετέλεσε αντιδήμαρχος και ένας από τους επιτρόπους του Τάρπον Σπρινγκς, που είναι γνωστό, ως «Ελληνικό Χωριό», ή «Πόλη των Θεοφανίων», ευχαρίστησε όλους όσοι έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση για την υποστήριξή τους και ιδιαίτερα τους φίλους του Πολιτιστικού Κέντρου και προσωπικά την πρόεδρό του, Εφη Βασιλείου, καθώς και την ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας. Οι εκλογές θα γίνουν στις 5 Μαρτίου 2016.

Ο κ. Αλαχούζος είπε ότι αποτελεί τιμή το γεγονός ότι δίδεται η ευκαιρία να συζητηθούν κατά την εκδήλωση διάφορα μεγάλα θέματα που αφορούν την πόλη του Τάρπον Σπρινγκς.

Μερικά από τα κύρια θέματα θεώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος ότι αφορούν τους ηλικιωμένους δημότες. Και έκανε αναδρομή στα όσα είπε κατά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του πέρυσι τον Μάρτιο στο Τάρπον Σπρινγκς.

Εξήγησε, σχετικά, ότι ένας από τους βασικούς λόγους που είχε κάνει τόσο νωρίς την ανακοίνωση ήταν για να προωθήσει ένα πρόγραμμα στην περιοχή, το οποίο είναι γνωστό ως «Stay Put Program», ή «Αging in Place Program». Το πρόγραμμα αυτό, πρόσθεσε, ωφελεί άμεσα τους ηλικιωμένους, «διατηρώντας την ανεξαρτησία και αξιοπρέπειά τους».

Ο κ. Αλαχούζος εξήγησε ότι κατά την τελευταία χρονιά έγιναν ενέργειες για την καθιέρωση ενός τέτοιου προγράμματος στο Τάρπον Σπρινγκς. «Θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε μέχρι την επιτυχία του», τόνισε.

Συνεχίζοντας ο κ. Αλαχούζος, είπε ότι το Τάρπον Σπρινγκς είναι μια όμορφη και ιστορική πόλη, με χαρακτήρα και γοητεία, ενώ έκανε αναφορά στα υψηλά ποσοστά φορολογίας ακινήτων της και την κακή εικόνα που δίδει ως «μη φιλική» για επιχειρήσεις. Σχετικά, υποστήριξε ότι χρειάζεται να υπάρξει αλλαγή στην κατάσταση αυτή και πρέπει να προσφερθούν φορολογικά κίνητρα που θα επιτρέψουν τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

«Ως δήμαρχος, θα προσφέρω νέες ιδέες και μια καινούργια προοπτική στο πρόβλημα αυτό», τόνισε.

Αναφερόμενος στις ειδικές ανάγκες που υπάρχουν για τις οικογένειες της πόλης, ο κ. Αλαχούζος είπε ότι χρειάζονται παιδικές χαρές για τα παιδιά, δημοτικές ειδικές εγκαταστάσεις για την κάθοδο και ανέλκυση από τη θάλασσα μικρών σκαφών ψυχαγωγίας των οικογενειών, επαρκής αριθμός καταστημάτων στην περιοχή, ικανοποιητική τοπική συγκοινωνία για όλους και ειδικά για τους ηλικιωμένους και άλλα.

«Ως επίτροπος που ήμουν, αγωνίστηκα για τις συνοικιακές παιδικές χαρές, προκειμένου τα παιδιά μας να μπορούν να ζουν και να παίζουν στις γειτονιές τους και να είναι ασφαλή», είπε. «Είχαμε επιτυχία κατά το παρελθόν με τέτοιες παιδικές χαρές και μπορούμε να κάνουμε και άλλες κατά τη διάρκεια της θητείας μου, εάν εκλεγώ δήμαρχος».

Σχετικά με τη δημιουργία δημοτικής εγκατάστασης καθόδου και ανέλκυσης σκαφών ψυχαγωγίας, ο κ. Αλαχούζος θεώρησε καλή την νότια πλευρά του ποταμού Ενκλοτ, υποσχόμενος ότι εάν εκλεγεί, αυτό θα είναι ένα από τα έργα του.

«Ενα μέρος των επιχειρηματιών της περιοχής μας έκανε πολλά για να κρατήσει ζωντανή την ιστορική φύση και το χαρακτήρα της πόλης μας», συμπλήρωσε ο κ. Αλαχούζος. «Το άλλο μέρος των επιχειρηματιών μας εξυπηρετεί άμεσα τους δημότες μας με την παροχή ποικιλίας προϊόντων και υπηρεσιών». Ο ομογενής υποψήφιος πρόσθεσε ότι και τα δύο μέρη είναι εξίσου σημαντικά και πρέπει να υποστηρίζονται.

Καταλήγοντας ο κ. Αλαχούζος, είπε ότι εκτός από την υποστήριξη του κόσμου, ζητά και τις ιδέες τους, προκειμένου να γίνει η πόλη του Τάρπον Σπρινγκς ακόμα πιο δυνατή και σπουδαία για τις επόμενες γενιές.

Στην αρχή της εκδήλωσης παρουσίασε τον υποψήφιο δήμαρχο, ο Τζιμ Κολιανός, ο οποίος και κλείνοντας μίλησε για τα προτερήματα του κ. Αλαχούζου, ζητώντας την υποστήριξη όλων.

(ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ  Ενικός Κήρυξ ΝΥ, 20/2/15)

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos