The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η "ΦΡΙΚΗ" ΤΩΝ ΣΥΝ-ΕΤΑΙΡΩΝ

...Ας  φορούσαν τουλάχιστον μια γραβάτα! 
Γράφει ο Γιώργος Κασσάρας

 

Μέλος του Π.Σ. της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Πρ. βουλευτής Δωδεκανήσου

Συνοψίζοντας τα 5 χρόνια των μνημονίων, πιστεύω  πως ακόμη και να είχαμε

να  δώσουμε όσα χρήματα ήθελαν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας, δεν θα ησύχαζαν,  αν δεν έβλεπαν όλους τους Έλληνες υποταγμένους, να δουλεύουν ολημερίς και ολονυχτίς και να ζουν με ένα κομμάτι ψωμί. 
Τους «χαλάει» ο ήλιος, η θάλασσα, τα νησιά, το ούζο, η ταβέρνα, το φαγητό μας, το γλέντι μας, ο καφές, οι μαζώξεις, το γέλιο και η χαρά μας. Τους «χαλάει» που πριν 50 χρόνια η χώρα εξήγαγε φθηνούς εργάτες, για τις βιομηχανίες και τις στοές των μεταλλείων τους και τώρα εξάγει (κακό του κεφαλιού μας βέβαια) περιζήτητους επιστήμονες και φωτισμένα νεανικά μυαλά, «περιουσιακά στοιχεία» ανεκτίμητης αξίας για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. 
Μετά τις τελευταίες εκλογές όμως, έχουν τελείως «φρικάρει»! Δεν χωράει στο «παγωμένο»  μυαλό τους και δεν μπορούν με κανένα τρόπο να το διασκεδάσουν, πως ένας  νέος άνθρωπος 40 χρονών, παρά τις συστηματικές αντίθετες προσπάθειές τους, εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας, πήρε στους νεανικούς ώμους του μια χώρα και ένα λαό και εμφανίστηκε «χωρίς καν μια γραβάτα», ως ισότιμος συνομιλητής στα σαλόνια της Ευρώπης, για να υπερασπιστεί πάνω από όλα την τιμή και την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού!
Δεν μπορούν να χωνέψουν πως  αυτός ο νεαρός Έλληνας Πρωθυπουργός, το πρώτο που έκανε μετά την εκλογή του, ήταν  να αποτίσει φόρο τιμής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, τόπο εκτέλεσης από τους Ναζί, την Πρωτομαγιά του 1944, 200 Ελλήνων πατριωτών, σε αντίποινα για το θάνατο ενός Γερμανού Στρατηγού στους Μολάους!
Ακόμη, τους ενόχλησε το ότι  η πρώτη του επίσκεψη δεν έγινε σε αυτούς,  για να υποβάλει τα διαπιστευτήριά του στην ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης, αλλά στην μαρτυρική Κύπρο, όπου και εκεί επισκέφθηκε τους ηρωικούς τόπους των αγωνιστών του Απελευθερωτικού Αγώνα, όπως τα Φυλακισμένα Μνήματα, σηματοδοτώντας την ενότητα και αδελφοσύνη του απανταχού Ελληνισμού.
Ακόμη, δεν μπορούν να πιστέψουν και «τρελαίνονται» να βλέπουν τον Υπουργό Οικονομικών της Ψωροκώσταινας, να εμφανίζεται ως ίσος προς ίσον μπροστά τους, χαλαρός και άνετος, να τους βγάζει λόγο με επιχειρήματα, σε άπταιστα Οξφορδιανά αγγλικά, για τα λάθη και τις παραλήψεις τους, αντί να προσέλθει να τους προσκυνήσει με σκυφτό το κεφάλι,  μπας και μας λυπηθούν και μας πετάξουν κανένα ξεροκόμματο. Τους ενοχλεί το στυλ του Υπουργού, χωρίς γραβάτα και αυτός, παρεκκλίνων από την καθεστηκυία κοινωνικά αποδεκτή συμπεριφορά και εμφάνιση. Τους ενοχλεί η άνεσή του, τους ενοχλεί η μόρφωσή του, τους ενοχλούν τα πτυχία, οι γνώσεις και η ευγλωττία του, μα πάνω από όλα τους ενοχλεί που δεν τους φοβάται.

 Έχω την αίσθηση ότι και τίποτα να μην κερδίζαμε, σε οικονομικό επίπεδο, από όλη αυτή την προσπάθεια, θα μας έμενε η ικανοποίηση του αγώνα που δόθηκε, σε αντίθεση με τη συνήθη,  μέχρι τώρα, πίκρα της άνευ όρων και ορίων παράδοσης και υποταγής.

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Γρηγορης Πελεκάνος δημοσιεύθηκε από Γρηγορης Πελεκάνος

    Ας μην αποποιείται τη ευθυνη του. Ωσ πολιτικός και πριν το 2010 φέρει ακεραια την ευθύνη για την συστημική αποτυχία του πολιτικού συστήματος να προβλέπει και να αποφεύγει καταστροφές σαν αυτές που υπέστη η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός από την παταγώδη αποτυχία των πολιτικών μας. Αν οι πολιτικοί έχουν έναν σκοπό αυτός είναι να αποφέυγονται τετοιες καταστροφές. Αλλά και οι μετά 2010 τι πέτυχαν. Αρνούμενοι συλλήβδην τισ μεταρρυθμίσεις, που είτε κατά 100% είτε κατά 70% θεωρούν αναγκαίες, έχουμε 5, ουτε 1 ουτε 2 αλλά 5 χρόνια στη κρίση. Ενδεικτικά, τι κατάφεραν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ,ΣΥΡΙΖα από το Μαίο 2014? αντί να έχουμε βγει από το Μνημόνιο θα είμαστε μέσα μέχρι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τον Ιούνιο 2015.

    Δεν είναι θέμα Γερμανίας, αναλγησίας ή συνωμοσίας κατά της Ελλάδος και των Ελλήνων.

    Γιατί μπήκαμε στο μνημόνιο? Γιατί αριστερά, κέντρο και δεξιά συμφωνούσανε στο ΜΕΓΑΛΟ και ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Αυτό γέννησε τα ελλείμματα (πληρωμές προσωπικού κλπ), σπατάλες (το ΔΗΜΟΣΙΟ ανέθετε τα δημόσια και δημοτικά έργα και προμήθειες που αποδεικνύονται τώρα 5 και 10 φορές πιο ακριβά απ ’ ότι έπρεπε) και μίζες (φυσικά προς τους δημόσιους και δημοτικούς «λειτουργούς» που τα ανέθεταν) και ΑΥΤΑ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.

    Για να αποφύγουμε τη χρεωκοπία ζητήσαμε δανεικά. Και τα δανεικά ήρθαν με όρους- μεταρρυθμίσεις για να μην ξαναγεννηθούν δημόσια και δημοτικά ελλείμματα, σπατάλες και μίζες. Αν τώρα διαφωνούμε με την κατεύθυνση των όρων (λιτότητα αντί για δαπάνες), αυτό είναι θέμα πολιτικής κατεύθυνσης. Αλλά ούτε έτσι απλά είναι. Και αν μας δίνανε χρήματα για δαπάνες υποδομών και κατανάλωσης, πάλι με όρους και παρακολούθηση θα δινόντουσαν. Είναι αστείο όμως να λέει κανείς ότι δεν χρειάζεται και εκσυγχρονισμός και μείωση του δημοσίου και των δημοσίων δαπανών και συσχετισμός των αμοιβών (μισθών, συντάξεων) με την παραγωγικότητα. Επαναλαμβάνω, για να πληρώνουμε αυτά δανειζόταν το ελληνικό δημόσιο.

    Τώρα ζητάμε πάλι νέα δανειακή σύμβαση χωρίς όμως όρους περιορισμού ελλειμμάτων, σπαταλών, μιζών. Θέλουμε λεφτά για δαπάνες κατανάλωσης/ (αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο) και έργα υποδομών (βλ. κακοδιαχείριση, μίζες) στη βάση της θεωρίας του aggregate demand, Και με τη συμπεριφορά μας και το Κράτος μας να μην έχει αλλάξει, αναρωτιόμαστε γιατί δεν μας εμπιστεύονται? Ποιοι είμαστε τέλος πάντων?

    Όλα αυτά τα εκθρέψαμε εμείς. Γιατί εμείς είμαστε οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι, οι επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα και οι υπάλληλοι τους. Εμείς δεν πληρώναμε φόρους, δεν καταβάλαμε εισφορές και δεν απασχολούσαμε νόμιμα προσωπικό. Πόσοι δάσκαλοι δίνουν ακόμη και σήμερα απόδειξη για ιδιαίτερα μαθήματα? πόσοι γιατροί , δικηγόροι δηλώνανε τα πραγματικά εισοδήματά τους?. Πόσοι οικοδόμοι, υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι? Πόσα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβερνες, μπαρ εκδίδανε αποδείξεις? Νομίζω ότι κάλυψα όλη τη μικρο-μεσαία τάξη, που κατά τους ειδικούς ευθύνεται για το 80% της φορο-εισφορδιαφυγής. Α βέβαια, ανακαλύψαμε τώρα και τις «ενδο-ομιλικές συναλλαγές / υπερτιμολογήσεις», που νομοθεσία υπάρχει- και δεν εφαρμόζεται - από το 2009. Αλλά τώρα που λόγω κρίσης οι πολυεθνικές όταν πουλάνε στις ελληνικές θυγατρικές τους έχουν μειώσει τις τιμές τους , ακριβώς γιατί δεν αντέχει η αγορά, απορώ ποιάν υπερτιμολογημένη συναλλαγή θα βρουν.

    Στο μνημόνιο μπήκαμε και γιατί δεν θέλαμε να δουλέψουμε. Θέλαμε τα εύκολα. Ακουμπήσαμε τα λεφτά μας (και φυσικά πήραμε και προσωπικά δανεικά καταναλωτικά και στεγαστικά), σε σπίτια, καινούρια αμάξια, πολυτελή τρόπο ζωής, κινητά 800 ευρώ για τα 15χρονα παιδιά, ρούχα μάρκας, πούρα, διασκεδάσεις κτλ. Αυτά επιβάρυναν το ήδη αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο, ξεχαρβάλωσαν την παραγωγή και αύξησαν το δανεισμό επιχειρήσεων και ιδιωτών από τις τράπεζες. Σε σημείο που να αδυνατούμε να τα πληρώνουμε και να πτωχεύουμε και ατομικά. Εμείς «ξεφύγαμε» γιατί δεν είχαμε ηθικό έρμα. Η έλλειψη πολιτικής ευθύνης και συνείδησης, η καταναλωτική κουλτούρα και οι "στραβές" ή ανύπαρκτες αξίες μας φθάσανε ως εδώ. Η ιδιωτική κατανάλωση, είναι τα κόκκινα ιδιωτικά και επιχειρηματικά δάνεια. Τα κόκκινα δάνεια τα έχουν οι επιχειρήσεις που εισήγαγαν όλα τα άχρηστα που αγοράζαμε, τα ιδιωτικά εμείς που τα αγοράζαμε και τώρα τα διαγράφουμε? Ποιούς ευνοούμε έτσι?

    Γι ‘ αυτό συμφωνώ με όσους- λίγους- λένε πως αν δεν αποκτήσουμε νέο κώδικα αξιών/ κουλτούρα, και να τη γλυτώσουμε τώρα, σε 5-10 χρόνια ακριβώς στη ίδια κατάσταση, αν όχι χειρότερα θα είμαστε. Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι άλλο η εργασία ως δημιουργός και αναγνώριση αξίας και άλλο η εικονική αξία μέσω κατανάλωσης και του «φαίνεσθαι». Αλλά για να αποφύγουμε το δεύτερο και να υποστηρίζουμε το πρώτο χρειάζεται ολοκληρωτική ανατροπή ιστορικών πολιτιστικών καταβολών. Κοιτάξτε γύρω σας, από την πατερναλιστική θρησκεία και τις διαμεσολαβήσεις "υπέρ των δούλων υμών", μέχρι το πολιτικό προστάτη που διορίζει, το κράτος που παρεμβαίνει και απασχολεί μη παραγωγικούς υπαλλήλους, τη δομή της ελληνικής οικογένειας που (υπέρ) - προστατεύει τα παιδιά της, μέχρι το "άλλος φταίει", η "πλούσια θεία από τη Αμερική" και τον τζόγο, συστηματικά εναποθέτουμε την μοίρα μας στη εύνοια , την τύχη και στη χάρη που θα μας κάνει ο άλλος.

    Το "φιλότιμο" και ο «εθνο-πατριωτισμός» είναι το τελευταίο καταφύγιο να ενεργοποιήσεις τον απατεώνα και τον οκνηρό to do the right thing. Ήταν εντυπωσιακή η επίκληση στα πατριωτικά αισθήματα των Ελλήνων να πληρώσουν το ΕΝΦΙΑ, από την υποκινήτρια του κινήματος «δεν πληρώνω». Και γιατί δεν επικαλέστηκαν το πατριωτισμό των άλλων μπαταχτσιδων αλλά τώρα μέχρι και διαγραφή του 50% της οφειλής ρυθμίζουν? Αν είναι πατριώτες να τα πληρώσουν όλα. Χαιδεύουν αυτιά. Μία κριτική προς το ΛΑΟ δεν άκουσα από τη κυβέρνηση μας.

    Γι ‘ αυτό θεωρώ αυτό που κάνει η κυβέρνηση και τη προβολή δικαιολογιών χωρίς ανάληψη ευθυνών , ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΕΠΑΙΤΕΙΑΣ που δεν διαφέρει από το αφόρητο πιεστικό τρόπο του ζητιάνου που σε πιέζει να του δώσεις χαρτζιλίκι. Πρώτα να αναγνωρίσουμε τις ευθύνες μας, και να φτιάξουμε το μαγαζί μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos