The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δήμαρχε, «φοβούμαι τους Δαναούς και δώρα φέροντας» Κύριο

Ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής,  παρά την οξύνοιά του, εύκολα ξεγελιέται

από τους αντιπάλους του (πολιτικούς και δημοσιογραφικούς), όταν αυτοί με χαμόγελα και… αγκαλιές του προτείνουν παραπλανητικές  λύσεις.

Στο πινάκιο, δηλ. την ημερήσια διάταξη των θεμάτων προς συζήτηση του δημ. σ/λίου, της Τετάρτης, 18/2/15, πρόσθεσε ο κ. δήμαρχος το θέμα της μετεγκατάστασης  μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας από τη βραχονησίδα Σαφονήδι,  νότια της Καλύμνου, στη βραχονησίδα Καλόλιμνο, ανατολικά της Καλύμνου, απέναντι από την Τουρκία.  Δε θα αναφερθούμε στο ορθό ή μη της απόφασης του αυτής, γιατί η απόφαση του δημ. σ/λίου θα ήταν απλώς γνωμοδοτική. Τον κύριο λόγο έχει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Το θέμα μου είναι αλλού.

Ο επικεφαλής της 2ης αντ/τευσης και πρώην δήμαρχος,  κ. Διακομιχάλης,  όταν πήρε στα χέρια του, μέρες πριν τη συνεδρίαση του δημ. σ/λίου,  το πινάκιο, δεν είπε τίποτα στο δήμαρχο. Αυτό ήταν η πρώτη (μη) κίνηση. Στη συνέχεια, έδωσαν το «παρών» στο δημ. σ/λιο όχι μόνο ψαράδες αλλά «συμπαραστάτες» τους. Δεν κατάλαβα πώς και γιατί  οι ψαράδες εξαγριώθηκαν  κατά του δημάρχου. Εκείνος πρότεινε την απομάκρυνση των ιχθυοκαλλιεργειών από μια νησίδα, το Σαφονήδι,  χωρίς μεθοριακά προβλήματα, για να μετεγκατασταθούν σε νησίδα της μεθοριακής γραμμής, επιτηρούμενη από το στρατό. Αλλά, ας αφήσουμε και τη διάσταση των ψαράδων.

Πάμε στο θέμα που είδα κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Η συζήτηση στο δημ. σ/λιο πήρε φωτιά,  κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη.  Τότε ο κ. Διακομιχάλης κάλεσε παραπλεύρως τον κ. δήμαρχο, μυστικά (για… διαφάνεια)  και τον συμβούλεψε να αποσύρει το θέμα από το δημ. σ/λιο,  για να στείλει αίτημα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας – ενώ δεν έχει καμιά αποφασιστική αρμοδιότητα ο Δήμος και το δημ. σ/λιο.  Θυμίζουμε:  δεν είπε στον κ. Γαλουζή, προληπτικά,  να μη φέρει προς συζήτηση το θέμα, αλλά τον… συμβούλεψε εκ των υστέρων,  την ώρα της συζήτησης.  Ο δήμαρχος «την πάτησε».

Ακολούθησε πανικός. Η αξ. αντ/τευση επέμενε να τοποθετηθεί στο θέμα, αν και είχε αποσυρθεί, ενώ και η 3η αντ/τευση, ο κ. Σ. Χούλης, έγινε έξαλλος καταγγέλλοντας τη δημ. Αρχή πως δε σεβάστηκε το γεγονός  ότι υπήρχαν κι άλλες απόψεις-προτάσεις. Ο κ. δήμαρχος θεώρησε περιττή κάθε συζήτηση και αποχώρησε από το δημ. σ/λιο, του οποίου η συνεδρίαση διακόπηκε.

Υπήρχε και συνέχεια.  Μετά τη διακοπή του δημ. σ/λίου ο κ. Διακομιχάλης δήλωσε σε τηλεοπτική κάμερα (ΑΙΓΑΙΟ TV) ότι ο κ. Γαλουζής «έπραξε σοφά» που απέσυρε το θέμα με  δική του υπόδειξη.  Συμπλήρωσε όμως ότι «κακώς αποχώρησε».

Και ο κ. Χούλης προχώρησε πιο επικίνδυνο: σε δήλωσή του, στην αίθουσα του δημ. σ/λίου και στην ίδια κάμερα, χαρακτήρισε  την περιοχή της Καλολίμνου «γκρίζα ζώνη», που σημαίνει ζώνη αμφισβητούμενης εθνικής κυριαρχίας.  Το πιστεύει αυτό κ. Χούλης; Θα είναι τρελό κάτι τέτοιο, το αποκλείουμε.  Πάντως, γεγονός είναι ότι  είπε ό,τι ακριβώς  ισχυρίζονται και διακηρύσσουν οι Τούρκοι.  Δεν του αρκούσε ο όρος  «επιτηρούμενη ζώνη», αφού είναι η συνοριακή γραμμή Ελλάδας-Τουρκίας; Αλλά, η ένταση και η εκτός ορίων έξαψη οδηγεί σε τέτοια λεκτικά «φάλτσα», τα οποία όμως ακούγονται στην αίθουσα του δημ. σ/λίου, από δημ. σύμβουλο και μετά αναπαράγονται στα τοπικά κανάλια, για να ακούνε οι Τούρκοι τέτοιες «απόψεις».  

Τελικά, όλο αυτό το μπάχαλο από πού ξεκίνησε;  Τον κ. δήμαρχο συμβούλεψε «φιλικά» και «εθνικά» ο κ. Διακομιχάλης, και ο κ. Γαλουζής ξέχασε τη ρήση «φοβάμαι τους Δαναούς και δώρα φέροντας» (=  φοβάμαι τους Δαναούς (τους δηλωμένους εχθρούς) ακόμη κι όταν φέρνουνε δώρα - timeo Danaos et dona ferentes) και  πίστεψε την προσφορά του Δούρειου ίππου. Οι Τρώες ξεγελάστηκαν από το Δούρειο ίππο των Ελλήνων με αποτέλεσμα να αλωθεί η Τροία  και καταστραφεί. Ο κ. Γαλουζής ξεγελάστηκε από τη «εγκάρδια» προσφορά του κ. Διακομιχάλη και την «πάτησε» τρωικά.  

Τελευταία τροποποίηση στις

3 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωαννης Ανθουλης δημοσιεύθηκε από Ιωαννης Ανθουλης

    Αγαπητε Νικολα καμια κοτσανα δεν πεταξε ο Κυριος Χουλης, ξερει πολυ καλα τι λεει και τι ,ανει, απλα ακολουθη την πολιτικη γραμμη του κομματος του, απομενη στους πολιτες να επικροτησουν η να αποδοκημασουν τις δηλωσεις του με την ψηφο τους.

  • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ

    Απαραδεκτη η σταση του κ.Χουλη σχετικα με την εν λογω αναφορα του περι «γκρίζας ζώνης» για την Καλολιμνο ,και καλο ειναι οι του ΚΚΕ Καλυμνου να τον ενημερωσουν πριν πεταει τετοιου ειδους κοτσανες!!
    Οι οιοανδηποτε γενικες του αναφορες περι των οσων υποστηριζει γενικα το ΚΚΕ ας πουμε οτι ειναι ανεκτες,αλλα η συγκεκριμενη του αναφορα ειναι περα των οποιων ανεκτων οριων,και δεν θα πρεπει να εχει και συνεχεια.
    Μερικα μαθηματα απο τους συντροφους του στην Καλυμνο ,σχετικα με το θεμα σιγουρα θα ηταν προς την σωστη κατευθηνση,ειδαλλως εαν αυτο αποτελει θεση του κομματος (ΚΚΕ) ας το δηλωσουν δημοσιος...

  • Σύνδεσμος σχολίου ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δημοσιεύθηκε από ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΧΟΥΛΗ, ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΚΑΛΟΛΙΜΝΟΣ ΚΟΙΝΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΜΝΙΟΥΣ ΓΑΔΟΥΡΟΝΗΣΣΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΕΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ) ΑΝ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΑ ΔΗΠΟΤΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΑΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΙΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΣΕΙΡΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΣΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1996 ΚΥΡΙΕ ΧΟΥΛΗ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΜΕ ΕΚΤΗΜΗΣΗ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos