The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η 3η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού θα αποδώσει; Κύριο

Η δημαρχία Γ. Γαλουζή αποτελεί την 3η κατά σειρά ανανέωση του πολιτικού προσωπικού

στο δημοτικό μέγαρο και το ερώτημα είναι: αυτή η ανανέωση θα φέρει κάτι καινούριο, ώστε να σηκώσει την Κάλυμνο ψηλότερα;

Η 1η ουσιαστική ανανέωση στο προσωπικό της δημ. Αρχής έγινε με τη δημαρχία του κ. Γιώργου Ρούσσου. Πολλά, τότε,  τα νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και νοοτροπίες, φιλότιμο για δουλειά, πολλή δουλειά, και μεγάλα έργα υποδομής. Όμως, αυτή η ομάδα εξουσίας (γιατί λειτούργησε ως κλειστή ομάδα εξουσίας) γρήγορα «γέρασε» και έπαψε να εκπροσωπεί το νέο. Της έμεινε να καυχιέται και αυτή για τη γνώση και εμπειρία της, στοιχεία τα οποία βέβαια δεν επικαλούνταν όταν ζητούσε από το λαό την εξουσία.  Η εσωτερική ανανέωση με την αλλαγή αρχηγίας στην παράταξη (Γ. Μαστροκούκος αντί Γ. Ρούσσου) δεν  έπεισε το λαό.

Η 2η ανανέωση έγινε με την παλινόρθωση του κ. Δ. Διακομιχάλη.  Επανήλθε με πολλά νέα πρόσωπα στην παράταξή του, υποσχέθηκε νέο ήθος, νέες πολιτικές, αλλά «περπάτησε» το δρόμο που εκείνος γνώριζε, την πεπατημένη του.   

Η 3η ανανέωση του προσωπικού της δημ. Αρχής γίνεται με τη δημαρχία του κ. Γ. Γαλουζή, η οποία έχει το καλύτερο  «ιστορικό», ότι δεν έχει ιστορία στην άσκηση πολιτικής, ούτε «εμπειρία». Επομένως, ξεκινάει καλά.  Γιατί η περιλάλητη εμπειρία σημαίνει και πείρα στα «κόλπα» κ.λπ.

Ο δήμαρχος κ. Γαλουζής, παλιός δημ. σ/λος,  πρώτη φορά παίρνει το τιμόνι του νησιού στα χέρια του.  Στους πρώτους έξι μήνες της εξουσίας του δείχνει καθαρότητα πολιτικής, επιβολή διαφάνειας και αυστηρότητα στην άσκηση της διοίκησης, την οποία αυστηρότητα ισορροπεί με ανεκτικότητα. Ίσως σε βαθμό υπερβολικό, καθώς φτάνουν υπάλληλοι να του «σηκώνουν κεφάλι» και να του συμπεριφέρονται με ανείπωτο θράσος και προκλητικότητα πατώντας στη σαθρή σιγουριά της πολιτικής τους διαπλοκής. Δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη ότι ο κ. Γαλουζής δε μετακινείται καθόλου εύκολα από τη γραμμή του. Δε θέλει να συγκρούεται, αλλά στο τέλος επιβάλλει το σωστό και το δίκαιο.  Βάζει κάτω το κεφάλι και σαρώνει κάθε εμπόδιο.

Τα στελέχη του κ. Γαλουζή (αντιδήμαρχοι και πρόεδροι ΔΕΥΑΚ, ΑΝΕΚ  κ.λπ.), «ψαρωμένα» στην αρχή,  σιγά-σιγά προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της πολιτικής. Μελετούν το κάθε θέμα με προσοχή, σχεδιάζουν, υλοποιούν. Όλο και κάτι καινούριο προωθούν. Είναι καθημερινά κοντά στο λαό, τρέχουν για τα προβλήματα καθημερινότητας, ποιότητας ζωής, ενώ παράλληλα βλέπουν τη μεσοπρόθεσμη αλλά και τη μακροπρόθεσμη  προοπτική του νησιού. Όλοι τους με τη δημοκρατική  καθοδήγηση ηγεσία του δημάρχου τρέχουν και πάνε. Δείχνουν όρεξη για δουλειά και αγάπη για το νησί και το λαό του. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι.

Ένα δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, με πρωτοβουλία του προέδρου της κ. Γ. Τρικοίλη, να προχωρήσει σε ελαφρύνσεις υπέρ του λαού: 1) Δωρεάν το αφαλατωμένο νερό από τα κιόσκια.  2)  Μείωση κατά 50% στο τέλος σύνδεσης με την αποχέτευση.  3) Παράταση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών έως 28/2/15.  

Δικαιολογημένα κάποιος θα πει: μα, από το πρώτο εξάμηνο μπορούν να βγούνε συμπεράσματα;  Δικαιολογημένη η επιφύλαξη αυτή. Όμως, και  «η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται». Και έχουμε την εντύπωση ότι τα στελέχη αυτής της δημ. Αρχής διακρίνονται καθαρά από μια φιλοδοξία: να μην σπαταλήσουν τις πολιτικές τους δυνάμεις ούτε και να ανεχτούν στίγματα στην πολιτική τους εικόνα.   

Βέβαια  η εξουσία φθείρει και διαφθείρει.  Ωστόσο ασπίδα αποτροπής κάθε είδους φθοράς αποτελεί ο χαρακτήρας του δημάρχου και οι «βλέψεις» του: δε σκέφτεται πολιτική καριέρα, απλά θέλει να προσφέρει στο νησί του με εντιμότητα και υπευθυνότητα.

Δεν παραγνωρίζουμε την αρχή  ότι «η πολιτική αξιολογείται από το αποτέλεσμα».   Είναι κανόνας. Γι’ αυτό και παρά την αισιοδοξία μας (διαχρονικό ελάττωμα του γράφοντος) τελικά κρατάμε και το ερώτημα ως…  πρόκληση προς το νέο πολιτικό προσωπικό του Δήμου: Θα αποδώσει;  Το σίγουρο είναι ότι η 3η αυτή ανανέωση επιτρέπει αισιοδοξία και ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις.  Θα δούμε!

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos