Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

18 Καλύμνιοι για αρχαιοκαπηλία και ναρκωτικά Κύριο

Υπόθεση με κατηγορούμενους 18 Καλύμνιους, που ενεπλάκησαν σε διακίνηση ναρκωτικών,

αρχαιοκαπηλία και παράνομη οπλοκατοχή, θα απασχολήσει το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, που εξιχνίασαν την υπόθεση, την  22α Μαρτίου 2012,  είχαν κατασχέσει μεγάλο αριθμό αρχαίων αντικειμένων, 92 γραμμάρια κοκαΐνης, 447 γραμμάρια κάνναβης και 2.970 ευρώ σε μετρητά. Από την ίδια έρευνα προέκυψε εξάλλου και η διακίνηση χρημάτων άνω των 70.000 ευρώ.

Αρχικώς είχαν συλληφθεί στην Ενορία Αναλήψεως Καλύμνου οι Ε. Γ. του Δ., 46 ετών, Κ. Κ. του Σ., 46 ετών και Σ. Α. του Θ., 47 ετών, κάτοικοι Καλύμνου και κατά τη διενέργεια της κυρίας ανάκρισης προέκυψε η εμπλοκή ακόμη 15 ατόμων! Κατηγορούμενοι στην υπόθεση πέραν των ανωτέρω τριών είναι οι Γ. Π. του Ν., Σ. Λ. του Σ., Η. Κ. του Α., Ε. Δ. του Μ., Μ. Σ. του Μ., Ν. Σ. του Α., Ι. Μ. του Σ., Ν. -Β. Κ. του Ν., κάτοικοι Καλύμνου, Β. Π. του Π., κάτοικος Ιλίου Αττικής, Γ. Π. του Α. και Κ. Ζ. του Ι, κάτοικος Καλύμνου, Β. Φ. το γένος Π. Γ., κάτοικος Ιλίου Αττικής, Π. Α. του Α., κάτοικος Πετρούπολης και Α. Κ. του Χ. κάτοικος Ασπροχώματος Καλαμάτας.

Κατόπιν πληροφοριών που περιήλθαν στους αστυνομικούς ότι ο πρώτος, γνωστός από υποθέσεις κλοπών, κατέχει, εμπορεύεται και διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο, κλιμάκιο από την Κω μετέβη στην Κάλυμνο το πρωί της 22ας Μαρτίου 2012, μαζί και με τον πταισματοδίκη Καλύμνου, σε ξυλουργείο ιδιοκτησίας του, που βρίσκεται στην Ενορία Αναλήψεως. Κατά την είσοδο των αστυνομικών στο χώρο βρέθηκε ο πρώτος μαζί με τους πρώτους τρεις κατηγορούμενος να κάθονται σε ένα τραπέζι πάνω στο οποίο υπήρχε ποσότητα 10 γραμμαρίων κάνναβης σε μια νάιλον συσκευασία, ποσότητα 23 γραμμαρίων κάνναβης σε άλλη νάιλον συσκευασία, ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας «Αlcatel», ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας «Sony Ericsson», δύο κινητά τηλέφωνα μάρκας «Samsung» και μια ζυγαριά ακριβείας.<br />Aκολούθησε έρευνα σε αυτοκίνητο τύπου BMW, χρώματος κόκκινου, ιδιοκτησίας του δεύτερου κατηγορούμενου, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το ξυλουργείο. Εκεί βρέθηκε ποσότητα κάνναβης καθαρού βάρους 5 γραμμαρίων εντός μεταλλικού κουτιού.

Στη συνέχεια διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα σε αποθήκη ιδιοκτησίας του πρώτου στην Ενορία Αναλήψεως, πίσω από τα ΕΛΤΑ Καλύμνου. Εκεί βρέθηκαν νάιλον συσκευασίες με 100, 14, 18, 55, 16 και 6 γραμμάρια κάνναβης, μία μεταλλική συσκευασία με κάνναβη συνολικού βάρους 135 γραμμαρίων, μία ξύλινη συσκευασία με κάνναβη βάρους 50 γραμμαρίων, μία μεταλλική ξύστρα (τρίφτης) με υπολείμματα κάνναβης, 18 ισοβαρείς νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 92 γραμμαρίων, μία πίπα για χρήση καπνιστής κοκαΐνης, μια ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 2.970 ευρώ και ένα χαρτονόμισμα των εκατό δολαρίων Αυστραλίας.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον ένα κουτί το οποίο περιείχε 36 αποδείξεις καταθέσεων σε διάφορες τράπεζες, μια ημιαυτόματη κυνηγετική καραμπίνα μάρκας «beretta» και ένα τυφέκιο μάρκας «weihrauch» το οποίο έφερε διόπτρα. Σε κλειστό χώρο της αποθήκης βρέθηκαν ακόμη ένα πήλινο αντικείμενο καθήμενης ανδρικής μορφής, με ανυψωμένα χέρια (κυκλαδικού τύπου), ένα πήλινο ειδώλιο ιστάμενης μορφής, με το ένα χέρι στο κεφάλι και το άλλο λυγισμένο στο στήθος, (κυκλαδικού τύπου), ένα πήλινο ειδώλιο ζώου, ενδεχομένως πτηνού με ανοικτό στόμα και τέσσερα σχηματικά πόδια, ένα πήλινο ειδώλιο πτηνού, πιθανώς περιστέρι, ένα πήλινο ειδώλιο περιστεριού, με ερυθρή και μελανή διακόσμηση, (μινωικού τύπου), ένα πήλινο ειδώλιο περιστερίου, με καστανομέλανη και ερυθρή διακόσμηση στην άνω του επιφάνεια, ένας πήλινος κλειστός άγγελος με καλαθοσχήμη λαβή, κυλινδρική προχοή, σφαιρικό σώμα και επίπεδη βάση, θήλαστρο, που φέρει διακόσμηση με επάλληνους και καστανομέλανους και ερυθρούς δακτυλίους, ένα χάλκινο ειδώλιο ιστάμενης ανδρικής μορφής, με το αριστερό χέρι να είναι κολλημένο στο πλάι και με αυτό πιθανώς κρατά ξίφος το οποίο κραδαίνει μπροστά, ένα χάλκινο ειδώλιο ταύρου εν κινήσει, με ελαφρά στραμμένο το κεφάλι προς τα δεξιά, ένα χάλκινο ειδώλιο κρυοφόρου, με τη μορφή να φορά πυλό και μινωικό περίβλημα (με επιφύλαξη μινωικό, ίσως κίβδηλο), ένα λίθινο δακτύλιο, δύο μυλόπετρες, μία λαβή αμφορέα, τριανταδύο αμφορείς διαφόρων μεγεθών και περιόδων και μια σακούλα με ασαφή όστρακα από κλειστά αγγεία (πιθανώς αμφορείς).

(Το Βήμα της Κω, 14/2/15)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version