Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η «συνταγή» Γ. Παπανδρέου για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων

Δήλωση Γ. Παπανδρέου, Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών

 

Εν όψει της Συνόδου του Συμβουλίου Κορυφής, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θεωρεί ότι, υπάρχουν οι αντικειμενικές δυνατότητες να βρεθεί έντιμη και αμοιβαίως επωφελής συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας.

Η συμφωνία μπορεί και πρέπει να έχει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:

–  Μείωση του βάρους του χρέους με την αναδιάρθρωσή του.
–  Επανεξέταση και ελάφρυνση της υποχρέωσης για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.
–  Δυνατότητα, αντί της λιτότητας, να ανασάνει η οικονομία, να επενδύσει η χώρα σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, στηρίζοντας την ανάπτυξη και τις βιώσιμες θέσεις εργασίας, σε τομείς όπου η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και βεβαίως, δυνατότητα άμεσης προώθησης πολιτικών καταπολέμησης της φτώχειας.
–   Υιοθέτηση ενός Ελληνικού Σχεδίου μεγάλων και απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, που να αντιμετωπίζουν οριστικά τις χρόνιες παθογένειες ενός πολιτικο-οικονομικού συστήματος, ενός πελατειακού κράτους, ώστε να καταστεί βιώσιμη η ελληνική οικονομία και να μην χρειάζεται στο μέλλον να στηρίζεται σε έκτακτες δανειοδοτήσεις από τον μηχανισμό ESM.

Τέλος, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών πιστεύει ότι, μια συμφωνία με αυτά τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να τεθεί για έγκριση από τον Ελληνικό λαό μέσω δημοψηφίσματος, ενώ η Κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει αυτή την διαδικασία τώρα, πριν την τελική διαπραγμάτευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στηρίζει τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που έχει μπροστά της. Επισημαίνοντας ότι, η τυφλή σύγκρουση αντιβαίνει στο πνεύμα και το κεκτημένο των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα βλάψει τα συμφέροντα της ΕΕ και της Ελλάδας, Πυξίδα και για τις δυο πλευρές, απαιτείται να είναι μια κοινή πλεύση και συμφωνία που να υπηρετεί το αμοιβαίο συμφέρον.

Καλώ τους εταίρους μας να μην αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία για έναν έντιμο συμβιβασμό.

Να μην επιτρέψουν η χαραμάδα ελπίδας για συμφωνία να μετατραπεί σε χάος.

Οι ευθύνες όλων είναι αντιμέτωπες με μια ιστορική πρόκληση.

Ανταποκριθείτε σε αυτές και να είστε βέβαιοι ότι, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα εκφράσουν την υποστήριξη τους με τον πιο καθαρό τρόπο.

(12/2/2015)

_____________

ΑΡΓΩ:  Να που γνωρίζει ο Γιώργος τη «συνταγή» των καλών διαπραγματεύσεων - άλλο αν ως  πρωθυπουργός μαγείρευε μόνο μνημονιακές «πατάτες».
Όπως γνώριζε και ο Σαμαράς, ο πρώην αντιμνημονιακός, το «μείγμα» και το φώναζε,  μέχρι που έγινε  πρωθυπουργός και βάρεσε μια θεαματική κωλοτούμπα.

 Προσέξτε αφασίες:

Ο Γιώργος τώρα (χαμένος στον κόσμο του)… «γνωρίζει», «στηρίζει», αλλά δε θέλει να βλέπει «τυφλή σύγκρουση». Πάνω απ’ όλα: το «κεκτημένο των αρχών της ΕΕ».  

Ο Σαμαράς – και ο «αυτοκόλλητος» Μπένι - την εξωτερική διπλωματία με όρθιο ανάστημα την καταγγέλλει/ουν ως επικίνδυνη αλλά, ταυτόχρονα, και τις χαραμάδες συμφωνίας ως «κωλοτούμπες».  

Είναι να τρελαίνεσαι!  Αυτή η πολιτική έχει σοβαρότητα; 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version