Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Επιτροπή Διαβούλευσης στη… Ρόδο - και στην Κάλυμνο

Δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου (δ.τ.) που εξέδωσε ο Δήμος Ρόδου για την πρώτη συνεδρίαση του νέου πολιτικού θεσμού που ίδρυσε ο Καλλικράτης, τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης (ΔΕΔ).

1) Στην Κάλυμνο οι αρχηγοί των παρατάξεων διάλεξαν ο καθένας «δικά» του πρόσωπα και οι τρεις μαζί μοιράστηκαν τη «λαϊκή συμμετοχή», σαν ένα «γνήσιο» ΠΑΣΟΚ της διαφάνειας (στη Ρόδο ο δήμαρχος, τ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε κλήρωση).

2) Τα ΜΜΕ δεν προσκλήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της ΔΕΔ (τουλάχιστον η ΑΡΓΩ δεν προσκλήθηκε) και αποπάνω «φάγαμε» παρατήρηση που δεν ήμασταν παρόντες.

3)  Μετά τη συνεδρίαση δεν εκδόθηκε κανένα δ.τ. για την ενημέρωση της κοινής γνώμης. Δημοκρατία εν αναστολή…

    

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              

ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ  ΡΟΔΟΥ                                                        

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρόδος     24-3- 2011           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε πολύ καλό κλίμα, με εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή προτάσεων διεξήχθη η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ρόδου, με βασικό αντικείμενο το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του δήμου για το 2011, υπό την προεδρία του δημάρχου Στάθη Κουσουρνά

Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών κύριοι Νίκος Τσουκαλάς και Μανώλης Σαββής αντίστοιχα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παύλος Τσίπρας, και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου  Γιώργος Χατζημάρκος.  

Το σημαντικό αυτό όργανο που συστάθηκε πρόσφατα και έχει καθαρά γνωμοδοτικό- συμβουλευτικό χαρακτήρα, αριθμεί 50 μέλη εκ των οποίων τα 37 είναι φορείς του τόπου, 12 κληρωθέντες δημότες και έχει πρόεδρο το δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά.

Στη σημασία και βαρύτητα που δίδει η δημοτική αρχή στη διαδικασία διαβούλευσης και στη λειτουργία της επιτροπής αναφέρθηκε ο δήμαρχος κατά την έναρξη στης συνεδρίασης, τονίζοντας ότι «είμαστε ανοικτοί στις προτάσεις σας επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, προτάσεις που θα ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν από τους αρμοδίους του δήμου» .

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν εκπρόσωποι φορέων παρουσιάζοντας  σειρά προβλημάτων που απασχολούν τους δημότες του νησιού της Ρόδου, καταθέτοντας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την επίλυση τους μέσω των δράσεων του δήμου. Μεταξύ των θεμάτων που έθεσαν είναι τα ζητήματα πρόσβασης των ΑΜΕΑ κυρίως στις παραλίες, πεζοδρομίων, πινακίδων, επισκευές σχολείων, τουριστικά θέματα, επιχορηγήσεις αθλητικών σωματείων και άλλα.

Ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς αφού ευχαρίστησε όλους για την άκρως εποικοδομητική και θετική συζήτηση δεσμεύθηκε ότι οι προτάσεις φορέων και δημοτών επί των θεμάτων του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Δήμου Ρόδου για το 2011 θα ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν  από τη δημοτική αρχή με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της ποιότητας ζωής των πολιτών του νησιού. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά : «Η Επιτροπή Διαβούλευσης, το σημαντικό αυτό όργανο θα βοηθήσει ώστε να έχουμε τα αυτιά μας ανοικτά και να αφουγκραζόμαστε την τοπική κοινωνία».

Παρότρυνε μάλιστα όλους να υποβάλλον εγγράφως τις προτάσεις τους μέχρι και την τελευταία ημέρα (Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011)  πριν συζητηθούν  τα θέματα στις δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουν προγραμματισθεί για την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011.

Ο κ. Κουσουρνάς επεσήμανε ότι είναι πολύ πιθανόν μία αξιόλογη πρόταση, που θα αφορά κυρίως άυλες δράσεις, μπορεί να ενταχθεί στον προϋπολογισμό και να υλοποιηθεί από το αποθεματικό των 5 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Γιώργος Χατζημάρκος  εξήρε τη σημασία του εν λόγω οργάνου και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα γόνιμα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την διεξοδική συζήτηση όλων των φορέων.  

 

Μέσα από το δ.τ. ενημερωνόμαστε με ποιο τρόπο συγκροτήθηκε στη Ρόδο η ΔΕΔ, πώς επέλεξε η εκεί δημ. Αρχή τους δημότες-μέλη της ΔΕΔ, και να σημειώσουμε τα εξής καλυμνιακά χαρακτηριστικά:

1 σχόλιο

 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ δημοσιεύθηκε από ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ

  Αγαπητέ Σακελλάρη , πάντα με εκτίμηση προσωπική και σεβασμό στην εν γένει αλλά και ειδική δημοσιογραφική προσφορά σου στην Κάλυμνο , τουλάχιστον όσον αφορά εμάς , μας αδικείς 100% . Με τίποτα δεν είμαστε όλοι το ίδιο και αυτό σιγά-σιγά αναδεικνύεται τελικά ως η κατεστημένη αντίληψη που εμείς παλεύουμε να ανατρέψουμε . Και είναι άδικο τα λάθη οι παραλήψεις και ίσως και οι σκοπιμότητες του έχοντος την ευθύνη και μεθοδεύοντος απολύτως τα πράγματα (δηλαδή του κ. Διακομιχάλη) να χαρακτηρίζουν και τους άλλους που συμμετέχουν από λίγο έως καθόλου στην διαμόρφωση των πραγμάτων , απλά και μόνο γιατί πρέπει όλοι να είναι και να φταίνε το ίδιο.
  Δεν με ενδιαφέρει εν προκειμένω να γράψω κάτι και να το δημοσιεύσει η ΑΡΓΩ. Με ενδιαφέρει να σε πείσω ότι έκαμες λάθος στην κρίση σου λόγω ελλιπών ή λαθεμένων πληροφοριών σου. Γιατί η γνώμη σου μετράει περισσότερο από την αλήθεια που εγώ θα γράψω χαμένη σε ένα άρθρο.
  Συνεπώς θα ήθελα να μας "παραλάβεις" έναν - έναν τους τρεις αρχηγούς των παρατάξεων και να γράψεις ξεχωριστά για τον καθένα με την σειρά του και όταν θα έλθει η δική μου σειρά (υποθέτω 2ος , όπως και αν ξεκινήσεις την σειρά) τότε να "μιλήσουμε" μέσα από την ηλεκτρονική ΑΡΓΩ.
  Όλους όμως , γιατί αν γίνει η συζήτηση μόνο με εμένα τότε πάλι θα είναι άδικο για εμένα γιατί τότε η εντύπωση και το καδράρισμα θα μείνει (ψευδώς) μόνο για εμένα. Τι να κάνουμε , μαθαίνουμε και εμείς σιγά-σιγά από τις επικοινωνιακές αναγκαιότητες αν και προσωπικά δεν μου αρέσουν.

  Είναι εντελώς άδικη και 100% μη αληθής για την παράταξη μας η φράση :
  "1) Στην Κάλυμνο οι αρχηγοί των παρατάξεων διάλεξαν ο καθένας «δικά» του πρόσωπα και οι τρεις μαζί μοιράστηκαν τη «λαϊκή συμμετοχή», σαν ένα «γνήσιο» ΠΑΣΟΚ της διαφάνειας (στη Ρόδο ο δήμαρχος, τ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε κλήρωση)" . Αν Σακελλάρη είχες πρώτα μια ενημέρωση απευθείας από εμένα πριν γράψεις την φράση αυτή τότε είμαι σίγουρος ότι δεν θα την έγραφες. Με την φράση σου αυτή μας προσάπτεις κάτι που προσωπικά με αναστατώνει με το αίσθημα της ΑΠΟΛΥΤΗΣ αδικίας από την ανάποδη γιατί σε ότι μας αφορά τα πράγματα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΠΟΔΑ και είμαστε από την ίδια μεριά με τις απόψεις σου και με την πρακτική του αγαπητού μας Στάθη και όχι απέναντι. Αυτά δε τα στηρίξαμε πρόσφατα στο Δ.Σ. με επίκληση ακόμα και επιχειρημάτων από την αρχαιοελληνική δημοκρατία και τον Αριστοτέλη σε σχέση με την δημοκρατική ουσία της κλήρωσης που καταστρατηγεί η δημοτική Αρχή , Αλλά εσύ έλειπες και οι τηλεοράσεις δεν τα έδειξαν ούτε τα θεώρησαν άξια ανάδειξης και σχολιασμού. Και εγώ τόσο στην διάρκεια της σχετικής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και για κάποιες ημέρες μετά , ένιωσα μια απόλυτη μοναξιά και λίγο γραφικός γιατί ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΩΣΑ ΟΤΙ ΠΑΛΙ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ, Ο ΚΑΚΟΣ , Ο ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ , όταν κατά την γνώμη μου υπάρχει θέμα νομιμότητας της σύνθεσης της Επιτροπής Διαβούλευσης , ενώ το βασικό και υποχρεωτικό όπως λέει η Δημοτική Αρχή είναι "τυπικά να διεκπεραιωθεί η ανάγκη για διαβούλευση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού -2011 στην Επιτροπή Διαβούλευσης και όποιος φέρει εμπόδιο και προκαλέσει καθυστέρηση θα φταίει!!!!.....

  Σακελλάρη θα τα ακούσω και από πάνω? Εμείς τι φταίμε? Έναν εκπρόσωπο στους 50 πρότεινε η παράταξη μας , την κα. Χαλκίτη Ειρήνη που είναι Νέα Δημοκρατία και έναν αναπληρωματικό της , τον κ. Τρουμουλιάρη Αποστόλη που είναι ταγμένος στην Αριστερά . Για ποιό ΠΑΣΟΚ λοιπόν μιλάμε και γιατί αυτό το άδικο τσουβάλιασμα? ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ. Εμείς τολμάμε και το κάνουμε για τους δημοσιογράφους. Δεν σας τσουβαλιάζουμε. Θα πρέπει και η δημοσιογράφοι να το κάνετε για τα πολιτικά πρόσωπα ανά θέμα. Να μην μας τσουβαλιάζετε με το στανιό.
  Αν το θέμα αυτό πρόκειται να το θίξεις τηλεοπτικά θα ήθελα να το συζητήσουμε μαζί σε όποιον τηλεοπτικό σταθμό αυτό συμβεί.
  Το παρόν σχόλιο μου σε παρακαλώ να δημοσιευτεί ολόκληρο αν δεν προκαλώ προβλήματα στην εφημερίδα.

  Με εκτίμηση και σεβασμό
  Γιώργος Ρούσσος
  Πρωτοστάτης της Διαβούλευσης και
  Εκνευριστικός προασπιστής της πλήρους συμμετοχής των πολιτών χωρίς νοθεύσεις. Μοναχικός τοπικός πολιτικός αγωνιστής και
  εισηγητής των νέων συμμετοχικών θεσμών για ένα ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΔΗΜΟ
  εν μέσω της κυριαρχίας της αλλοτριωμένης αντίληψης "Το αποτέλεσμα μετράει".
  ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΜΕ ΚΙΟΛΑΣ
  ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version