Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Επιτροπή Διαβούλευσης στη… Ρόδο - και στην Κάλυμνο

Δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου (δ.τ.) που εξέδωσε ο Δήμος Ρόδου για την πρώτη συνεδρίαση του νέου πολιτικού θεσμού που ίδρυσε ο Καλλικράτης, τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης (ΔΕΔ).

1) Στην Κάλυμνο οι αρχηγοί των παρατάξεων διάλεξαν ο καθένας «δικά» του πρόσωπα και οι τρεις μαζί μοιράστηκαν τη «λαϊκή συμμετοχή», σαν ένα «γνήσιο» ΠΑΣΟΚ της διαφάνειας (στη Ρόδο ο δήμαρχος, τ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε κλήρωση).

2) Τα ΜΜΕ δεν προσκλήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της ΔΕΔ (τουλάχιστον η ΑΡΓΩ δεν προσκλήθηκε) και αποπάνω «φάγαμε» παρατήρηση που δεν ήμασταν παρόντες.

3)  Μετά τη συνεδρίαση δεν εκδόθηκε κανένα δ.τ. για την ενημέρωση της κοινής γνώμης. Δημοκρατία εν αναστολή…

    

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              

ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ  ΡΟΔΟΥ                                                        

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρόδος     24-3- 2011           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε πολύ καλό κλίμα, με εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή προτάσεων διεξήχθη η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ρόδου, με βασικό αντικείμενο το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του δήμου για το 2011, υπό την προεδρία του δημάρχου Στάθη Κουσουρνά

Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών κύριοι Νίκος Τσουκαλάς και Μανώλης Σαββής αντίστοιχα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παύλος Τσίπρας, και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου  Γιώργος Χατζημάρκος.  

Το σημαντικό αυτό όργανο που συστάθηκε πρόσφατα και έχει καθαρά γνωμοδοτικό- συμβουλευτικό χαρακτήρα, αριθμεί 50 μέλη εκ των οποίων τα 37 είναι φορείς του τόπου, 12 κληρωθέντες δημότες και έχει πρόεδρο το δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά.

Στη σημασία και βαρύτητα που δίδει η δημοτική αρχή στη διαδικασία διαβούλευσης και στη λειτουργία της επιτροπής αναφέρθηκε ο δήμαρχος κατά την έναρξη στης συνεδρίασης, τονίζοντας ότι «είμαστε ανοικτοί στις προτάσεις σας επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, προτάσεις που θα ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν από τους αρμοδίους του δήμου» .

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν εκπρόσωποι φορέων παρουσιάζοντας  σειρά προβλημάτων που απασχολούν τους δημότες του νησιού της Ρόδου, καταθέτοντας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την επίλυση τους μέσω των δράσεων του δήμου. Μεταξύ των θεμάτων που έθεσαν είναι τα ζητήματα πρόσβασης των ΑΜΕΑ κυρίως στις παραλίες, πεζοδρομίων, πινακίδων, επισκευές σχολείων, τουριστικά θέματα, επιχορηγήσεις αθλητικών σωματείων και άλλα.

Ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς αφού ευχαρίστησε όλους για την άκρως εποικοδομητική και θετική συζήτηση δεσμεύθηκε ότι οι προτάσεις φορέων και δημοτών επί των θεμάτων του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Δήμου Ρόδου για το 2011 θα ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν  από τη δημοτική αρχή με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της ποιότητας ζωής των πολιτών του νησιού. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά : «Η Επιτροπή Διαβούλευσης, το σημαντικό αυτό όργανο θα βοηθήσει ώστε να έχουμε τα αυτιά μας ανοικτά και να αφουγκραζόμαστε την τοπική κοινωνία».

Παρότρυνε μάλιστα όλους να υποβάλλον εγγράφως τις προτάσεις τους μέχρι και την τελευταία ημέρα (Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011)  πριν συζητηθούν  τα θέματα στις δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουν προγραμματισθεί για την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011.

Ο κ. Κουσουρνάς επεσήμανε ότι είναι πολύ πιθανόν μία αξιόλογη πρόταση, που θα αφορά κυρίως άυλες δράσεις, μπορεί να ενταχθεί στον προϋπολογισμό και να υλοποιηθεί από το αποθεματικό των 5 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Γιώργος Χατζημάρκος  εξήρε τη σημασία του εν λόγω οργάνου και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα γόνιμα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την διεξοδική συζήτηση όλων των φορέων.  

 

Μέσα από το δ.τ. ενημερωνόμαστε με ποιο τρόπο συγκροτήθηκε στη Ρόδο η ΔΕΔ, πώς επέλεξε η εκεί δημ. Αρχή τους δημότες-μέλη της ΔΕΔ, και να σημειώσουμε τα εξής καλυμνιακά χαρακτηριστικά:

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr

1 σχόλιο

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση