Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο δήμαρχος επέστρεψε από Ρόδο με λύσεις σε έργα Κύριο

Ανάδειξη ιστορ. κέντρου, πλακ/σεις σε Σκάλια-Εμπορειό, ΧΥΤΑ…

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ &

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κάλυμνος  5 / 2 /2015                      

Ταχ. Κώδικας : 852 00                                                                                              

Ηλ/κή Δ/νση   :grafeioepikoinwnias@gmail.com

Τηλέφωνο :22430- 59141                                                                     

ΦΑΞ             :22430- 59148                                                                     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε διήμερο (3 & 4/2/15) συναντήσεων εργασίας στη Ρόδο, βρέθηκε ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Αντ. Γαλουζής, με την ιδιότητά τους ως αντιπρόεδρος της ΑΝ.ΔΩ.

Κατά την  παραμονή του στο νησί της Ρόδου, ο κος Δήμαρχος είχε επαφές και συναντήσεις με παράγοντες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου καθώς και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής. Κατά τη διάρκεια των επαφών αυτών εξετάστηκαν διεξοδικά όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν σε έργα, τα οποία  βρίσκονται σε εξέλιξη ή σε φάση δημοπράτησης για το νησί μας.

Επιτεύχθηκε η έγκριση της παράτασης και η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου μας και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για το έργο της «Ανάπλασης-ανάδειξης του ιστορικού κέντρου Πόθιας- Αρχαιολογικού Μουσείου».

Επίσης λήφθηκε η τελική έγκριση - υπογραφή της σύμβασης για τα έργα που είναι ενταγμένα στο  Leader αλιείας και αφορούν σε πλακοστρώσεις στις περιοχές Σκάλια - Εμπορειό καθώς και τη συντήρηση και διάνοιξη νέων αναρριχητικών διαδρομών. Ακόμα λήφθηκε προέγκριση για το έργο της Μετατροπής του παραδοσιακού ελαιοτριβείου Κυρά Ψηλής σε πολιτιστικό κέντρο.

Έγιναν ακόμα επαφές σχετικά με το θέμα της λειτουργίας του  ΧΥΤΑ στο νησί μας καθώς και με την πορεία των ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα της αλιείας, δράσεις οι οποίες είναι επίσης ενταγμένες στο πρόγραμμα Leader.

Tέλος, προσδιορίστηκε ο χρόνος διεξαγωγής της προσεχούς συνεδρίασης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής , η οποία θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας .

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version