The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Γ. Βαρουφάκης: Στόχος η ελαχιστοποίηση του κόστους της δανειακής σύμβασης ώστε να αναπνεύσει η χώρα Κύριο

 «Το μόνο που ζητάει η νέα κυβέρνηση είναι ένα σχέδιο που θα ελαχιστοποιήσει

το κόστος της δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα και θα δώσει στη χώρα την ευκαιρία να αναπνεύσει και πάλι μετά τις πολιτικές των τελευταίων ετών που δημιούργησαν τεράστια κοινωνική διαφθορά», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στους New York Times.

Επιθυμία της Ελλάδας είναι να διαπραγματευθεί με τους δανειστές της, όχι να έρθει σε σύγκρουση μαζί τους, πρόσθεσε.

Αυτό που ζητάμε, είπε ο νέος ΥΠΟΙΚ, είναι μια ευκαιρία να συνθέσουμε μια πρόταση, η οποία θα ελαχιστοποιεί τα κόστη της δανειακής συμφωνίας της Ελλάδας και θα δίνει στη χώρα μια ευκαιρία να ανασάνει ξανά.

Στην εκτίμηση των New York Times ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος και ακόμη και αν η νέα κυβέρνηση δεν θέλει να συμμορφωθεί με τους όρους των συμφωνιών διάσωσης, το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να έχει την ανάγκη της εκκρεμούσας δόσης των 7 δισ. ευρώ του προγράμματος, ώστε να αποπληρώσει το εξωτερικό της χρέος που καθίσταται ληξιπρόθεσμο έως τον Αύγουστο ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε: «Δεν θέλουμε τα 7 δισ. ευρώ. Θέλουμε να καθίσουμε και να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα. Στόχος μας δεν είναι να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου», η οποία όπως είπε, θα είναι απλώς μια μετάθεση του προβλήματος.

 «Δεν θέλουμε τα 7 δισ. ευρώ. Θέλουμε να καθίσουμε και να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα», συμπλήρωσε ο Γ. Βαρουφάκης στους NYT.

 «Η αποστολή μας δεν είναι να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου», το οποίο, όπως είπε, σημαίνει απλά μια μετάθεση του προβλήματος.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες και για τις εκροές καταθέσεων ο Γ. Βαρουφάκης δεν εξέφρασε ανησυχία και σημείωσε ότι ήταν αναμενόμενη η ταραχή που επικράτησε τις πρώτες μέρες.

Υπογραμμίζοντας ότι «μόλις οι αγορές δουν ότι οι προτάσεις που προέρχονται από αυτή την κυβέρνηση είναι λογικές, συνεργατικές και θεραπευτικές, αναμένουμε ότι οι τιμές των μετοχών θα ανακάμψουν».

Επίσης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει ανάσχεση των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει ένα σταθερό περιβάλλον για τις ξένες επενδύσεις, χωρίς όμως να πωλήσει τα «ασημικά» της οικογένειας.

Αντίθετα, ο στόχος μας, τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης, είναι «να αναδιαρθρώσουμε το χρέος και την οικονομία για να πάρουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε».

(Πηγή: Η ΑΥΓΗ 30/1/15)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos