Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δωρεάν το αφαλατωμένο νερό από τα κιόσκια

Επί δημαρχίας Δ. Διακομιχάλη και προεδρίας στη ΔΕΥΑΚ του αειμνήστου Γ. Κοπανέζου,

τους τελευταίους μήνες του 2012, ξεκίνησε η εγκατάσταση 21 μονάδων αφαλάτωσης, σε δίκτυο που κάλυπτε σχεδόν όλη την Κάλυμνο. Με 1€ γέμιζες ένα πλαστικό μπιτόνι μεσαίου μεγέθους. Το νερό είναι εξαιρετικής ποιότητας και κατά τη ΔΕΥΑΚ και δημ. Αρχή το κόστος του νερού ήταν μικρό. Όμως για τις πολύτεκνες και φτωχές οικογένειες ήταν ένας κάποιος σοβαρός λογαριασμός, όταν χρειάζονται 4-5 μπιτόνια τη βδομάδα - αν και σήμερα, εκεί που μας έφτασε η κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», τα 10-15€ για αφαλατωμένο νερό δεν μπορούσαν να τα διαθέτουν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, ούτε οι εργάτες και τεχνίτες κ.λπ. Γι’ αυτό και λίγοι τα επισκέπτονταν.  

Ο σημερινός δήμαρχος, κ. Γ. Γαλουζής, προεκλογικά είχε εξαγγείλει ότι θα καταργήσει το αντίτιμο του νερού και ότι ο κόσμος θα παίρνει δωρεάν το αφαλατωμένο νερό από τα κιόσκια. Τον χλεύασαν, αλλά εκείνος το είπε και το έκανε. Ο λαός βρήκε δωρεάν νερό άριστης ποιότητας . Είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Κατά περίεργο τρόπο, ούτε η δημ. Αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, του κ. Γ. Τρικοίλη, διαφήμισαν αυτή τους την προσφορά στο λαό, ούτε βέβαια και η αντ/τευση είπε κατιτίς…  

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version