Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μετά το «ναυάγιο» οι δηλώσεις Κατσέλλη-Κασσάρα

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας (Κ.Σ.), κ. Λούκα Κατσέλλη,

απέσυρε όλους τους υποψηφίους της από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος που προβάλλει η κ. Κατσέλλη είναι ότι «η στενότητα του χρόνου σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα των διαδικασιών, δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της εκλογικής συμφωνίας για συμμετοχή στελεχών μας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ». Ωστόσο λέει  ότι «εξακολουθεί να δίνει τον αγώνα για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου ανατροπής της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής».

Παράλληλα  και ο κ. Γιώργος Κασσάρας, που φερόταν ως υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την προεκλογική  συνεργασία   Κ.Σ. – ΣΥΡΙΖΑ, την παρακάτω ανακοίνωση-δήλωση:

“Αγαπητοί φίλοι,

όπως διαπιστώσατε δεν συμπεριλαμβάνομαι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, όλους όσους στήριξαν την υποψηφιότητά μου και κυρίως τους πολλούς φίλους και συμπατριώτες για την ενθάρρυνση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους.

Τους διαβεβαιώνω ότι ανεξαρτήτως αυτού, παραμένω σταθερός στις ιδέες και απόψεις μου, για την ανάγκη ανατροπής της ασκούμενης μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής και όπως έχω τοποθετηθεί δημοσίως, χρόνια τώρα, αυτόν τον στόχο θα εξακολουθήσω να υπηρετώ με κάθε τρόπο, μέχρι την επίτευξή του”.

Παρατηρήσεις

1.   Η κ. Κατσέλλη  μιλάει για (α) «στενότητα χρόνου», ενώ είναι γνωστό  ότι ο διάλογος που είχε ανοίξει με το ΣΥΡΙΖΑ κράτησε χρόνια… , και (β) τονίζει ότι θα εξακολουθήσει «να δίνει τον αγώνα για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου ανατροπής της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής». Όμως (α) ο διάλογος Κ.Σ. -ΣΥΡΙΖΑ κράτησε χρόνια, και (β) στο εξής θα δώσει τον αγώνα  της ανατροπής μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ  ή μακριά από το ΣΥΡΙΖΑ ή εντός – εκτός και επί τα αυτά.  Και κάτι ακόμη: πότε απέσυρε τους υποψηφίους της; Πριν τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων ή… μετά, όταν είδε ότι τους δικούς της τους έφαγε το «μαύρο σκοτάδι», τους είχαν κόψει… σύριζα;   

2.   Ο κ. Κασσάρας στη δήλωσή του μετράει πολύ τα λόγια του – και, εννοείται, καλά κάνει – τα λόγια πια είναι περιττά . Έτσι, επαναλαμβάνει την πολιτική «γραμμή» που έχει η δήλωση της προέδρου του.  Επιπλέον, ευχαριστεί τους συμπατριώτες του για την αγάπη τους κ.λπ., αλλά και όσους τον στήριξαν.  Ποιους εννοεί ότι στήριξαν την υποψηφιότητά ρου; Ήταν εντός του ΣΥΡΙΖΑ ή εκτός; Ή και τα δύο, καλού κακού;

3.   Για το «ναυάγιο» αυτής της προεκλογικής συνεργασίας  δεν είπαν τίποτα ούτε η κ. Κατσέλλη μίλησε ούτε και ο κ. Κασσάρας.  Λογικό.  Δεν υπάρχει λόγος να έρθουν σε ανοικτή ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ.  Η πολιτική αρχίζει μετά τις εκλογές.  Προεκλογικά «πρυτανεύουν» καθαρά και καθοριστικά τα… συμφέροντα των  «εντός των τειχών».  Μετά τις εκλογές, κατά το σύνηθες,  θα ανοίξει διάπλατα η καστρόπορτα του ΣΥΡΙΖΑ  και  ο σαλπιγκτής θα διαλαλήσει σε πόλη και μητρόπολη την ανάγκη για Ενότητα και Συνεργασία  για την Αλλαγή.

Τα αίτια των «ναυαγίων» ποτέ δεν ανακοινώνονται, τα τρώει το σκοτάδι. Το θέμα πάει στο Αρχείο, τέλος.

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version