Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αποφάσισαν να «κόψουν» το Γ. Κασσάρα

Υποβάλλεται στην Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για «κόψιμο» του Γ. Κασσάρα.

 

Την είδηση αυτή είχαμε σήμερα το πρωί (8/1/15), με τηλεφωνική πληροφόρηση που πήραμε. Συμπληρωματικά, μάθαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να εντάξει στο ψηφοδέλτιό την κα. Κατσίβελη, από τη Λέρο.

Η πρόταση αυτή έχει υποβληθεί από την επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – ττην Παρασκευή κατατίθενται τα ψηφοδέλτια.

Υπάρχει και η άλλη όψη: Μετά από την αρχική απόφαση των κομματικών του ΣΥΡΙΖΑ στα κεντρικά και στην συνακόλουθη πληροφόρηση που είχαμε για τη βέβαιη  υποψηφιότητα του κ. Γ. Κασσάρα, το διαδικτυακό ΘΕΜΑ σε σχετικό του άρθρο, στις 6/1/15 έγραψε:  Ο κ. Τσιπρας επιθυμεί και την ένταξη στις λίστες ενός ικανού αριθμού στελεχών της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη. Στα τραπέζι έχουν πέσει πολλά ονόματα και μάλλον η πλειονότητα των ενδιαφερομένων θα ενταχθεί στα ψηφοδέλτια. Ανάμεσά τους είναι: […] ο Γιώργος Κασσάρας στα Δωδεκάνησα.

Τι συνέβη λοιπόν και «καρατομούν» τώρα τον Καλύμνιο υποψήφιο; Τόσο άνετα αισθάνονται με την Κάλυμνο στο ΣΥΡΙΖΑ, σε τοπικό, νομαρχιακό και κεντρικό επίπεδο; Μήπως στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν τι τους γίνεται με την Κάλυμνο; Τα ίδια έκαναν και στις περιφερειακές εκλογές, βάζοντας ως υποψήφιο έπαρχο Καλύμνου το δήμαρχο των Λειψών κ. Μπενέττο Σπύρου και είδε πού καταποντίστηκε.  

Αλλά, κι αν υπερβούμε τον «τοπικισμό», το ζήτημα είναι ότι η Κοινωνική Συμφωνία συνεργάζεται εκλογικά με το ΣΥΡΙΖΑ, ένα το κρατούμενο, ο κ. Κασσάρας είναι πρώην βουλευτής, στις εκλογές που κατέβηκε με την Κοινωνική Συμφωνία, είχε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, δεύτερο το κρατούμενο, και απλό ερώτημα είναι: γιατί δεν τους κάνει στο ΣΥΡΙΖΑ;  

Ας μην ψάχνουμε πολιτικά ή ιδεολογικά… αίτια. Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ απλά στις κομματικές καμαρίλες: Είναι γνωστά από παλιά τα «παιχνίδια» και τα «βέτο» που ρίχνονται στο τραπέζι από κομματικούς τοπάρχες και πασάδες, οι οποίοι απαιτούν να φεύγουν από τη μέση οι «επικίνδυνοι» γι’ αυτούς. Τι πιο «λογικό»! Είναι, επίσης, γνωστή και η σύγκρουση των προσωπικών συμφερόντων για το «μέλι» της εξουσίας ή για προσωπικούς λόγους. Όμως αυτές οι συμπεριφορές είναι πέρα για πέρα αντιδραστικές και δεν ταιριάζουν σε ένα κόμμα που θέλει να φύγει μπροστά, να αναπτύξει ταχύτητες στην κούρσα των εκλογών.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos