Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σοβαρό πρόβλημα στην ΑΝΕΚ – Στον εισαγγελέα η υπόθεση

Σοβαρό πρόβλημα προέκυψε εντελώς απρόσμενα, στις μηχανές του Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ,

στις 2/1/15. Συναγερμός στην ΑΝΕΚ και τη δημ. Αρχή.

Αμέσως με την εγκατάσταση του νέου προέδρου της ΑΝΕΚ, κ. Γιάννη Διαμαντή, το βράδυ της Παρασκευή 2/1/15, ημέρα που διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικ. σ/λίου, έσκασε η «βόμβα» για δύο σοβαρά προβλήματα στην ΑΝΕΚ:  1) μπλοκάρισμα των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα γραφεία της εταιρίας, και 2) σοβαρή βλάβη στις μηχανές του Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ –νερά στις μηχανές, στο βαθμό που  ακινητοποιήθηκε το καράβι. Η είδηση γέννησε ερωτηματικά και απορίες.  

Το πλοίο ερχόμενο από τους Λειψούς, ακινητοποιήθηκε στην Πάτμο. Ο λιμενάρχης της Πάτμου αξιολογώντας τη βλάβη ως πολύ σοβαρή, το παρέπεμψε το θέμα στον εισαγγελέα Κω για δικαστική διερεύνηση.

Η ΑΡΓΩ τη Δευτέρα πρωί, 5/1/15, και ενώ το Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ συνέχιζε να μένει ακινητοποιημένο στην Πάτμο, επισκέφθηκε τον κ. Γ. Διαμαντή στα γραφεία της ΑΝΕΚ, ώστε να καταγράψει τις εκτιμήσεις του προέδρου της εταιρίας.

Το ζήτημα του μπλοκαρίσματος των Η/Υ αποδείχτηκε ανύπαρκτο. Ήταν μάλλον  και θέμα χειρισμού των Η/Υ. Ο κ. Διαμαντής, ενώ το Σάββατο οι φήμες έφτιαχναν φαντάσματα, το υποβάθμισε ως ανύπαρκτο.

Η βλάβη στις μηχανές του Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ ήταν κάτι πολύ διαφορετικό. Ο κ. Διαμαντής προσπάθησε (φρονίμως ποιών) να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα του θέματος, αλλά τα γεγονότα δεν βοηθούσαν την προσπάθεια του.  Τελικά, αφού πρώτα μιλούσε γενικά περί μικρής βλάβης στα μπεκ κ.λπ., με δυσκολία δέχτηκε ότι πράγματι μπουκάρισαν νερά στις μηχανές. Και όταν ρωτήσαμε αν η εταιρία θα διερευνήσει τα αίτια, μας γνωστοποίησε ότι θα διενεργήσει ΕΔΕ (Ενορκη Διοικητική Εξέταση) αλλά και ότι ήδη η υπόθεση πήγε στον εισαγγελέα Κω με πρωτοβουλία του λιμενάρχη Πάτμου.

Τελικά, το πλοίο κατέπλευσε στην Κάλυμνο χθες απόγευμα (5/11/15), στις  7:15΄μμ, με υπογραφή του Ρωσικού Νηογνώμονα και του Καλύμνιου ναυπηγού κ. Βασίλη Ψαρομπά, που βεβαίωσαν ότι το καράβι είναι αξιόπλοο. Από αύριο, 7/1/15, το Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ αρχίζει κανονικά τα δρομολόγιά του.

Τώρα ο κ. Διαμαντής αναμένει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για τα αίτια της βλάβης.  

 

Οι εκδοχές και η ουσία

Οι πιθανές απαντήσεις που αναμένονται είναι δύο κατηγοριών: είτε πρόκειται για  δολιοφθορά (απίθανο!), είτε το καράβι είναι πια «γέρικο» και όλο κάπου «πονάει». Αν, παρ’ ελπίδα, το πόρισμα δεχτεί τη συνύπαρξη και των δύο: δολιοφθορά συν βλάβη, τότε  η υπόθεση θα είναι τραγική για την Κάλυμνο.

Υπάρχει όμως και το μέγα πρόβλημα για την ΑΝΕΚ:  η νέα δημ. Αρχή έχει «πονοκέφαλο» τα γηρατειά του Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ και, κατά συνέπεια, κατεπείγεται να αγοράσει  ένα νέο πλοίο, μεγαλύτερο από το Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ και μάλλον ταχύπλοο, ώστε η ΑΝΕΚ να συμμετέχει δυνατά στις «αναμετρήσεις» των ναυτιλιακών εταιριών της περιοχής μας.   

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version