Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε «χύτρα ταχύτητος» οι υποψήφιοι των κομμάτων

Προς το παρόν  4 οι Καλύμνιοι «ψημένοι» υποψ. βουλευτές.

Και αυτοί είναι στα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ. Η ΝΔ ψάχνεται, το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και το Κίνημα Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ 2) του Γιώργου Παπανδρέου βρίσκονται σε νευρική (αν όχι νεκρική) κρίση – και η ΔΗΜΑΡ δεν… αισθάνεται καθόλου καλά. Το ΚΚΕ χαίρει «άκρας υγείας» και έχει «κλείσει» από καιρό, όπως πάντα.

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Κασσάρα (που δημοσιεύσαμε παρά το γεγονός ότι καμιά επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ), εκτός Καλύμνου υποψήφιοι «αυτοδίκαια» θα είναι οι υποψήφιοι των προηγούμενων εκλογών: Δ. Γάκης, Νεκτ. Σαντορινιός, Ηλ. Καματερός (Κως), ενώ φέρεται να έχει «κλειδώσει» και η υποψηφιότητα του κ. Ιακ. Γρύλλη (Πάτμος).  Να παρατηρήσουμε ακόμη ότι και ο κ. Δημ. Διακομιχάλης προβαλλόταν επίμονα… ως υποψήφιος του  χρίσματος, αλλά η υποψηφιότητά του είχε «καεί» νωρίς από την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και από την υποψηφιότητα του κ. Κασσάρα… Όμως η ενδιαφέρουσα είδηση είναι άλλη: Ενώ στις προηγούμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ με το ζόρι βρήκε 7 υποψήφιους, τώρα έχουν τρέξει στην πόρτα του κόσμος και κοσμάκης. Ο αριθμός των υποψηφίων (οι πιο πολύ αυτοπροτεινόμενοι) έφτασε τους 24! Αυτό το φαινόμενο αποτελεί σαφέστατο δείγμα της εκλογικής δυναμικής που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

ΑΝΕΛ:  Δεδομένη α θεωρείται η υποψηφιότητα του κ. Σεβαστού Κορφιά, στελέχους των ΑΝΕΛ και δημ. σ/λου δημ. Αρχής του κ. Γ. Γαλουζή. Από τη Ρόδο δεδομένη είναι η υποψηφιότητα της κας Μαρ. Αγγέλου.

ΔΗΜΑΡ:  Σήμερα-αύριο «κλειδώνει», , η υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Διαμαντή (ήταν υποψήφιος του κ. Κουβέλη) και στις προηγούμενες εκλογές), στελέχους του κ. Γ. Γαλουζή και νέου προέδρου της ΑΝΕΚ – μέχρι στιγμής η παράταξη Γ. Γαλουζή ανέδειξε δύο υποψήφιους βουλευτές, ένα με την ΑΝΕΛ και ένα με τη ΔΗΜΑΡ.

ΚΚΕ:  Η υποψηφιότητα συγκεκριμένου προσώπου είναι δευτερεύουσας σημασίας για το κόμμα. Πάντως, δε θα πέσουμε έξω αν πούμε ότι πιθανότατα να ακούει στο όνομα Χούλης ή Μακρυλλός.

ΝΔ:   «Ψιθυρίστηκε» έντονα το όνομα του κ. Μανόλη Μουσελλή, που είναι στέλεχος της τοπικής οργάνωσης, πρόεδρος των φοροτεχνικών της επαρχίας Καλύμνου και μέλος της αξ. αντ/τευσης στο δημ. σ/λιο, με την παράταξη του κ. Γ. Μαστροκούκου.  Όμως ένα δεύτερος «ψίθυρος», πιο έντονος, λέει ότι ο κ. Μουσελλής αποποιείται το χρίσμα του υποψήφιου βουλευτή. Παράλληλα όμως «κυκλοφόρησε» και το όνομα της κας Ευαγγελίας Μπιλλήρη, πολ. μηχανικού.  Επίσης, μες τους υποψηφίους είναι και το κομματικό στέλεχος κ. Γιάννης Μαρίνος, έμπορος. Εκτός Καλύμνου, αυτοδίκαια θα είναι υποψήφιοι οι μέχρι χθες βουλευτές κ.κ. Μαν. Κόνσολας, Βασ. Υψηλάντης, Ι. Παππάς,. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα της κας. Μίκας Ιατρίδη που επανάκαμψε στο κόμματα μετά το «διάλειμμα» προσχώρησης στους ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου. Επίσης, δυνατά «παίζουν» και τα ονόματα των Αντ. Γιαννικουρή, Μ. Κρητικού (Κως), ενώ κοντά στην υποψηφιότητα φέρεται και ο κ. Πέρος.

ΠΑΣΟΚΧαμένο στη διάσπαση-διάλυση.  Ο κ. Ευ. Βενιζέλος στη σκιά της ΝΔ, ο κ. Γ. Παπανδρέου ήρθε από το παρελθόν της αφασίας του αλλά και της έξωσης που υπέστη από τον σφετεριστή της κομματικής εξουσίας Μπένι. Ο Μπένι, αφού «έφαγε» τον Ζωζώ, χώθηκε στα σκέλη του Σαμαρά και της «Δεξιά». Ο ΖΩΖΩ αφού έριξε το καράβι στα βράχια, επανέρχεται τώρα σαν ναυαγοσώστης σωτήρας. Και οι δύο πάνε φούντο χωρίς αμφιβολία. Μεγαλύτερη καταστροφή θα υποστεί, όσον κι αν φαίνεται παράδοξο, ο Βενιζέλος. Και του αξίζει… Δούλεψε γ’ αυτήν.

Και τώρα στην Κάλυμνο ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ 1 (Μπένι) ή ΠΑΣΟΚ 2  - «Κίνημα Αλλαγής» (Ζωζώ) ποια στελέχια θα βγούνε στο προεκλογικό παζάρι. Προφανώς ο Μπένι θα «υποχρεώσει» τους δικούς του τζιχαντιστές να βγούνε ανοιχτά.  Αυτοί οι κατ’ αποκλειστικότητα και πολλαπλώς τιμηθέντες και αμειβόμενοι πλουσιοπάροχα και διαχρονικά. Αυτοί που με τον «αέρα» του κόμματος και προπάντων με την «ομπρέλα»-ΜΠΕΝΙ έλυναν κι έδεναν. Ήταν δικά τους τα πάντα: όλα τα μισθοφόρα αξιώματα, όλες οι θέσεις. Αυτοί επέβαλλαν ακόμη και τους διευθυντές των σχολείων, τους προέδρων σωματείων και θεσμών «λαϊκής κυριαρχίας».  Αυτοί που δεν είχαν καμιά αναστολή στο να εξοντώσουν πασοκτζήδες, που τους ήταν «εμπόδιο». Αυτοί που κόλλαγαν στη ΝΔ (θα μου πείτε: και ο αρχηγός ο «βαρύτατος» Βενιζέλος τα ίδια δεν έκανε;) και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με το μυαλό στο αύριο, και πάντα βολεύονταν. Τώρα γιατί κρύβονται σαν τις αλεπούδες; Αυτούς να υποχρεώσει ο Μπένι να βγουν στα μπαλκόνια, έστω και τα τηλεοπτικά, και να κάνουν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Και κομμένο το «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», γιατί αυτοί ήταν η πιο απάνθρωπη και βάρβαρη έκφραση της ακραίας Δεξιάς.  Να τους βγάλει έξω από το τρυπάκι τους. Να τους ακούσουμε, επιτέλους, τι κρύβουν μες στο κεφάλι τους.

Και το ΠΑΣΟΚ 2 του Ζωζώ τι θα κάνει; Ο επανακάμψας σοσιαλισμός ποιους θα βρει «εθελοντές ναυαγοσώστες»;  Ποιοι θα βγούνε ως μαχητές του κόμματος, βγαίνοντας από το κρησφύγετο (κατά μια άλλη γραφή «κρυσφάγετο» - μάσες στα κρυφά…) τους;  Χοντρό πρόβλημα έχει και ο Ζωζώ. Οι άνθρωποί τους βολεύτηκαν στις αγκαλιές της ΝΔ κ.α.  «για το καλό της Καλύμνου» και τώρα, σ’ αυτή ην κρίσιμη ώρα, «τι πόθος και τι πάθος» θα τους κάνει να πούνε «πήρανε τη ζωή μας λάθος / κι αλλάξαμε ζωή»

Μία λύση υπάρχει: Να μην μπει στη Βουλή ούτε ο Μπένι ούτε ο Ζωζό, να ησυχάσει η Ελλάδα, να ησυχάσουμε κι εμείς εδώ.  

Το ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ Μπένι και το νεοφανές ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ του Ζωζώ  θα μπαλωθούνε με κάποιας μορφής ανακύκλωση του εναπομείναντος πολιτικού προσωπικού – που «παίζουν μπάλα» μόνοι τους εδώ καμιά 30αριά χρόνια.  Στην κορυφή το «παιχνίδι είναι ντέρμπι» ανάμεσα σε  ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ, αλλά όλα τα κόμματα έβαλαν μπροστά «χύτρα ταχύτητας», για να μαγειρέψουν όσο γίνεται πιο σύντομα τα ψηφοδέλτια τους

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version