Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΛΕΡΟΥ, ΚΑΛΥΜΝΟΥ & ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ κ. κ.  Π Α Ϊ Σ Ι Ο Υ

 

«Τα πάντα πεπλήρωται φωτός, ουρανός γή και τα καταχθόνια»

Αγαπητοί μου  αδελφοί,

Ο εν σπηλαίω τεχθείς, Χριστός ο Θεός,  δεν είναι «φως εκ φωτός μέγα μόνο για το παρελθόν», γιατί είναι χθες και σήμερα ο Αυτός και εις τους αιώνας, και επομένως κάθε εποχή έχει  ανάγκη αυτού του θείου και αιδίου φωτός. Με την γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού, τα πάντα πεπλήρωται φωτός, ουρανός, γη και τα καταχθόνια.

Και η δική μας τεταραγμένη εποχή έχει ανάγκη από την θεία Αυτού ακτινοβολία και  επέμβαση και ας είναι και λέγεται εποχή ανάπτυξης της επιστήμης, της τεχνολογίας, της τεχνικής προόδου και των διαστημικών κατακτήσεων.

Ο Χριστός είναι το φώς που φωτίζει και καθοδηγεί τον άνθρωπο στην ζωή του με βασική  προϋπόθεση να μην κλείνει ο άνθρωπος, η εικόνα του Θεού Πατρός των Φώτων, τα μάτια του και να μην αρνείται το Φώς το Αληθινό.

Ως χριστιανοί έχουμε την πίστη, την ελπίδα, αλλά και την βεβαιότητα ότι μπορούμε κατά τον Ιερό Χρυσόστομο να αρέσουμε στο Θεό, αυτό το μαρτυρούν οι Άγιοι που με την κατά Χριστό ζωή τους άρεσαν στον Θεό.

«Οι Άγιοι άρεσαν τόσο πολύ στο Θεό, ώστε και την ιδία φύση υπερνίκησαν και προσείλκυσαν, με όσα  συνέβηκαν σ’ αυτούς». Και συνεχίζει να λέγει ο χρυσούς τη γλώττα Ιεράρχης:  «όταν δεις τον άγιο να υποφέρει, ας θυμηθείς το παράδειγμα του φτωχού Λαζάρου, γιατί δεν έχεις να προβάλεις κάτι αγιότερο απ’ αυτόν».

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως, η ανατολή του νέου ενιαυτού της χρηστότητος του Κυρίου, το 2015, βρίσκει την ανθρωπότητα ολόκληρο, αλλά και όλως ιδιαιτέρως την Πατρίδα μας, μπροστά σε αυξημένες δυσκολίες. Τα ακανθώδη προβλήματα πληθαίνουν καθημερινώς και ο άνθρωπος ζει έναν απειλητικό εφιάλτη, με το φάσμα της ανέχειας, της στέρησης, της φτώχειας. Το άγχος όλως ιδιαιτέρως απειλεί τις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις με απρόβλεπτες καταστάσεις και σε αυτή ακόμη την ζωή τους.

Η κρίση αυτή, αν και λέγεται κρίση οικονομική, με τα επακόλουθα αυτής της κρίσης, είναι κρίση αξιών, είναι κρίση πνευματική και τούτο γιατί ο άνθρωπος ξέχασε Εκείνο, το Φώς το εκ του  Φωτός, έχασε την επαφή του με τον Θεάνθρωπο Ιησού.

Για το λόγο αυτό προκειμένου να αποφευχθεί η κατάσταση αυτή, που μαστίζει την ανθρωπότητα, αλλά και την πατρίδα μας ιδιαιτέρως, χρειάζεται να πλησιάσει ο άνθρωπος το Φώς το Αληθινό. Στον Θεό και μόνο Αυτόν, είναι δυνατό να βρει ο άνθρωπος το αδιέξοδο. Γιατί τότε ο Θεός κυρίως φανερώνει την δύναμή Του.

Η ανατολή του νέου ενιαυτού της χρηστότητος του Κυρίου παρέχει την μεγάλη ευκαιρία να επικοινωνήσουμε νοερώς με Εκείνον που έκλεινε ουρανούς και ήλθε στην γη δια την του κόσμου  σωτηρία.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι Πατρικώς όπως, ο Νέος ενιαυτός της χρηστότητος του Κυρίου, φέρει στον κόσμο την πολυπόθητο Ειρήνη και πλημμυρίσει τις καρδιές πάντων με το Φώς το Αληθινό.

Επί τούτοις, επικοινωνώντας δε νοερώς από την καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, με τα πνευματικά  μας τέκνα, τα εγγύς και τα απόδημα, εύχομαι από καρδίας, όπως το σωτήριο νέο έτος 2015 είη ευλογημένο, υγιεινό και πλούσιο σε πνευματικά και υλικά αγαθά παρά του Πτωχεύσαντος δια την του κόσμου σωτηρία,  Σωτήρος Χριστού. ΑΜΗΝ.

+ Ο Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας Παΐσιος

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version