Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Τρύπα» 18,5 χιλ € στο Δήμο και χαμένα ένσημα

Η τακτοποίηση των οικονομικών του Δήμου, με πρωτοβουλία της δημ. Αρχής,

έφερε στο φως, κατά ασφαλείς πληροφορίες μας, «τρύπα» 18,5 χιλιάδων ευρώ. Λεφτά που εκταμιεύτηκαν εντελώς παράνομα.

Την έρευνα των οικονομικών αρχείων του Δήμου, όπως και  άλλων αρχείων (π.χ. υπαλληλικών: ένσημα κ.α.)  την είχε ξεκινήσει η νέα δημ. Αρχή από καιρό, και τώρα άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης των πραγμάτων και της έννομης τάξης.

 Η «τρύπα» των 18,5 χιλ. € επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο. Ενημερώθηκαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση (αυτά λένε οι πληροφορίες μας) και τώρα απομένει να επιστραφούν ως κακώς καταβληθέντα. Ας πούμε… «εκ λάθους», αν χωράει εδώ η δικαιολογία του «λάθους».

Αν η δημ. Αρχή δεν ήταν «υποψιασμένη» και δεν πρόσεχε κάθε της κίνηση, δε θα έβλεπε τι περιείχαν τα ντουλάπια και οι σάκοι που προορίζονταν, πριν πολύ καιρό, για τα σκουπίδια, τα χρήματα θα πήγαιναν «υπέρ πατρίδος». Τώρα, όπου να ‘ναι, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Αλλά δεν είναι μόνο το θέμα των κακώς καταβληθέντων 18,5 χιλ. €. Σήμερα (29/12/14), μαζί με τις πληροφορίες περί «μαύρης τρύπας», είχαμε και την είδηση ότι  η νέα δημ. Αρχή ανέσυρε από τους σκουπιδόσακους ένσημα 2 ετών του δημ. υπαλλήλου Μ.Τ. και του τα έδωσε στο χέρι – κιτρινισμένες από την πολυετία ι πλάκες των ενσήμων. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου δεν… γνώριζε την ύπαρξη αυτών των ενσήμων και τον υποχρέωσε να τα πληρώσει, για να βγει στη σύνταξη. Τώρα, δεν πρόκειται να πάρει πίσω τα λεφτά του, αλλά θα αρκεστεί να του προσθέσουν 2 χρόνια στην υπηρεσία του, μπας και δει κατιτίς επιπλέον στη σύνταξή του.  

Αυτές ήταν οι συνέπειες της διάλυσης του Δήμου. Η τρύπα των 18,5 χιλ. € ξεκίνησε περίπου προ 10ετίας, πέρασε αποπάνω της Ρούσσος και Διακομιχάλης,  δεν είδαν τίποτα, και μόλις τώρα αποκαλύπτεται. Τα χαμένα ένσημα είναι από το 1982 και μόλις τώρα «ανακαλύφθηκαν».  Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες «ανακαλύψεις» κατά τη διαδικασία επισκευής της «μηχανής του Δήμου, ώστε να είναι παραγωγική.  

Ούτε τα 18,5 χιλ € «χωνεύονται», ούτε τα χαμένα ένσημα 2 ετών, προ 30 και πλέον ετών! 

Ευτυχώς αποκαλύφθηκαν και θεραπεύονται. Αυτό τιμά το Δήμο, γιατί μπορεί και κάνει «αυτοκάθαρση» .   

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

2 σχόλια

Argo Kalymnos