The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το υπουργείο είπε «ναι», οι αντ/εύσεις "μαρμάρωσαν" Κύριο

Ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής αιφνιδίασε την αντ/τευση παρουσιάζοντας

στο δημ. σ/λιο της 17/12/14, την απάντηση του Υπ. Εσωτερικών, που του λέει «ναι» στην ίδρυση του Παιδικού Σταθμού Χώρας (ΠΣ-Γραφείο).

Με την έναρξη του δημ. σ/λίου ο κ. δήμαρχος ανέγνωσε την απάντησή του υπουργείου, σε ερώτημα που ειχε υποβάλει για το νόμιμο ή μη της ίδρυσης Παιδικού Σταθμού στη Χώρα, και οι αντιπολιτεύσεις περιήλθαν σε αμηχανία.

Δεν περίμενε κανείς να υπάρχει τέτοια αντίδραση – αν και σε προηγούμενο δημ. σ/λιο όλες είχαν «πάρει τα όπλα» οι «δυνάμεις αντίδρασης»  κατά του νέου Π.Σ.  καταφεύγοντας σε προσχήματα νομιμότητας και βγήκε ο πάσα ένας να μιλάει για νομιμότητα και να το «παίζει» τεχνοκράτης, νομικός κ.λπ. Αυτό αποτελεί σοβαρή εκτροπή – αλλά πού να ψάχνει κανείς στην Κάλυμνο τέτοιες «λεπτομέρειες».

Η ανακοίνωση αυτή, αντί να τους χαροποιήσει, μόνοι τους έθεσαν τον εαυτό τους στη γωνία του «ηττημένου», και ως έσχατο πρόχωμα άμυνας υπέβαλαν ερωτήσεις υπέρ δήθεν της νομιμότητας. Τη στιγμή που το υπουργείο λέει «ναι» οι αντιπολιτεύσεις «μαρμάρωσαν»!

!  Ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Μαστροκούκος (δάσκαλος - παιδαγωγός  στο επάγγελμα) επέδειξε σαφέστατη απροθυμία στο να «χαρεί» για την ίδρυση ΠΣ, και μάλιστα δίπλα στο σχολείο του, το 1ο Δημ. Σχολείο Χώρας, στον Πρόδρομο, όντας ο ίδιος Χωριανός και από την ίδια ενορία. Ενδιαφέρθηκε να μάθει κατά πόσο έγιναν νομότυπα οι εργασίες και οι δαπάνες των 300-400 ευρώ για βάψιμο του κτηρίου του κτηρίου (από τεχνίτη του Δήμου) και για τοποθέτηση 2 παιδικών νιπτήρων και 2 λεκανών (και πάλι από τεχνίτη του Δήμου).  Σε ένα ολοκαίνουριο κτήριο, που μέχρι πέρσι φιλοξενούνταν  ολοήμερο νηπιαγωγείο.

!  Η 1η ελ. αντ/τευση, διά του κ. Π. Ζωίδη, υπεύθυνου των ΠΣ επί της προηγούμενης δημ. Αρχής, εξέφρασε το φόβο μήπως αποδυναμωθεί ο κάτω ΠΣ.  Ενώ γνωρίζει ότι ο υπάρχων ΠΣ διαθέτει 3 βρεφ/μους και 3 βοηθητικό προσωπικό, και ότι στη Χώρα θα πάει 1 βρεφ/μος & 1 καθαρίστρια. Και ότι τις 2 τάξεις του ΠΣ Πόθιας θα αναλάβουν οι άλλες 2 βρεφ/μοι και οι 2 βοηθοί. Ξεκάθαρο, αλλά δυσκολοχώνευτο…, γιατί δεν πολιτεύονται υπέρ του λαού αλλά μικροπολιτεύονται υπέρ των «οικείων». Προφανώς δεν είναι άγνωστη η αιτίατων «ανησυχιών» τους. Προηγήθηκαν πολιτικο-τηλεοπτικές μικρότητες.

Για την ίδρυση ενός νέου ΠΣ θα έπρεπε όλες οι υγιείς και προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις να εξέφραζαν την ικανοποίησή τους – βλέπε Κω.  Εδώ ένιωσαν ηττημένοι και αμήχανοι. Και η αμηχανία τους στο εν λόγω δημ. σ/λιο φάνηκε και από το γεγονός ότι στις ερωτήσεις τους για τον ΠΣ «έμπλεκαν» κι άλλες ερωτήσεις για άλλα θέματα. Πλήρης η σύγχυση.

Αν, λοιπόν, για την ίδρυση του νέου ΠΣ ορθώθηκε τέτοια  μικροπολιτική, πώς οι πολιτικοί μας άνδρες θα αρθούν στο ύψος της πολιτικής τους ευθύνης στα μείονα ζητήματα και προβλήματα του τόπου;  Είναι δυνατόν, στην Κάλυμνο, άνθρωποι με πολυετία στο «κουρμπέτι» να «πολιτεύονται» έχοντας σαν πυξίδα τους την υπεράσπιση των δικών τους «στρατιωτών». Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτή τους την «πολιτεία» να διαβρώνουν την ενότητα της κοινωνίας και την εύρυθμη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών;  

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos