The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με λαμπρότητα & παγκαλυμνιακή συμμετοχή η εορτή του Αγ. Νικολάου

Με θρησκευτική λαμπρότητα και πολύ μεγάλη συμμετοχή του λαού

γιορτάστηκε φέτος η πανήγυρη  του Αγ. Νικολάου, πολιούχου της Καλύμνου, προστάτη των σφουγγαράδων και όλων των θαλασσινών του Εμπορικού και Πολεμικού Ναυτικού.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος πλαισιωμένος από σύμπαντα τον ι. κλήρο του νησιού. Παρόντες εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και λιμενικών αρχών.

*

Την επομένη στη Θ. Λειτουργία, εκτός από τους ένστολους, παρέστησαν ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής, ο πρόεδρος του δημ. σ/λίου κ. Γ. Ψαράς, ο αναπληρωτής επάρχου κ. Κ. Σταυλάς, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ενώ η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακά μεγάλη.

Στο τέλος της ι. ακολουθίας ο μητροπολίτης τέλεσε ιερό μνημόσυνο υπέρ των αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών του Εμπορικού και Πολεμικού μας Ναυτικού, και των σφουγγαράδων της Καλύμνου.  

Το πρόγραμμα της πανήγυρης ολοκληρώθηκε με τη λιτανεία κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου. Στην πομπή προπορευόταν η δημοτική φιλαρμονική και ακολουθούσαν, σε διπλό στοίχο, μαθητές, πρόσκοποι, όλοι οι ιερείς, ιερέας που έφερε στα χέρια του τα άγια λείψανα (που φυλάσσονται στον ι. ναό), τέσσερις άνδρες του Λιμενικού με ανεβασμένη στους ώμους τους τη βάση της μεγάλης εικόνας του αγίου, άνδρες του στρατού και ακολουθούσαν οι τοπικές αρχές και πολύ μεγάλο πλήθος κόσμου. Τελετάρχες ήταν οι επίτροποι Γ. Κατσοτούρχης και Μαν. Κλαδίτης, καθώς και ο εφημέριος π. Κωνσταντίνος.

Η πομπή έκανε στάση στην πλατεία Δημαρχείου, όπου ο μητροπολίτης ανέπεμψε δέηση, και στη συνέχεια επέστρεψε στη βάση της, στον περικαλλή και περίλαμπρο ναού του πολιούχου του νησιού. 

***

Σπουδαίο το έργο των εφημερίων του Αγ. Νικολάου,

του εκκλησιαστικού συμβουλίου & των ενοριτών

Θα πρέπει να σημειώσουμε και τα πέριξ της πανήγυρης. Στον εσπερινό ο μητροπολίτης σε ένα σύντομο κήρυγμά του αφιέρωσε εκτενές μέρος του λόγου του για να επαινέσει το έργο των εφημερίων του ναού π. Γερβασίου Πέτρου και π. Κωνσταντίνου Σμαλιού, και προπάντων τη φιλοτιμία και προσφορά των ενοριτών. Ιδιαίτερα των μελών του εκκλησιαστικού συμβουλίου, που στέκονται δίπλα στους εφημερίους και συνεργάζονται μαζί τους αρμονικότατα. Προπάντων εξήρε το ιερατικό και φιλοπρόοδο έργο που επιτελεί εντός και εκτός του ναού ο εργάτης της προσφοράς π. Κωνσταντίνος.

Εμείς θα συμπληρώσουμε ότι είναι εντυπωσιακά δεμένος με το λαό του και επιτελούν θαυμαστά έργα  εντός και εκτός του ναού.  Ο Αγ. Νικόλαος αποτελεί μια δεμένη εκκλησιαστική οικογένεια. Η εκκλησία είναι εξαιρετικά φροντισμένη (μέχρι και πρώτης ποιότητας μικροφωνική έχουν εγκαταστήσει). Στις δράσεις του ναού συντρέχει όλη η ενορία. Πρωτοστάτες στην κοινή και αδελφική προσπάθεια, ως ακόλουθοι των εφημερίων, προστρέχουν τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου: Γιώργος Κατσοτούρχης, Μανόλης Κλαδίτης, Γιάννης  Χλωρός, Ευδοκία Σκυλλά.

Από  προσωπική μας εμπειρία, πολλών ετών, λέμε με βαθιά ικανοποίηση ότι ο Αγ. Νικόλαος αποτελεί πρότυπο ενοριακού ναού. Όλοι τους άξιοι θαυμασμού και επαίνων.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos