Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενα «τρελό» δελτίο τύπου… προς την ΑΡΓΩ, και μια… απάντηση Κύριο

Αναμενόμενο είναι ένας πολιτικός να καβαλάει και το καλάμι της δήθεν εξουσίας του και να βρίζει χωρίς λόγο. Είναι όμως εντελώς «τρελό» να βγαίνει δελτίο τύπου(!!!) με υπογραφή του αντιδημάρχου κ. Παντ. Ζωίδη (δε σημαίνει ότι είναι και δικής του γραφής…), για να βρίσει την ΑΡΓΩ, μια εφημερίδα που πολλές φορές τον επαίνεσε για τον αγώνα του να πείσει τις Καλυμνιές και τους Καλύμνιους να βοηθήσουν για να είναι καθαρή η Κάλυμνος.

 

Όλα τα περίμενα (γιατί η εξουσία είναι, γενικώς, άφιλη), αλλά αυτό ποτέ. Μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα δημ. Αρχή, οι δύο πρώτες συνεντεύξεις που πήρα ήταν η πρώτη με την κα. Σε. Ψαρομπά, γιατί είναι η πρώτη γυναίκα αντιδ/ρχος στην ιστορία της Καλύμνου, και η δεύτερη από τον κ. Παντελή Ζωίδη, γιατί ανέλαβε τον πιο δύσκολο τομέα της καθημερινότητας: Την καθαριότητα του νησιού.

Σε κάθε μας δημοσίευμα του αναγνωρίζουμε την υπερπροσπάθεια, το πείσμα και την εργατικότητά του για μια καθαρή Κάλυμνο, και να τι μας έγραψε ο αγαπητός Παντελής (και δεν έχει σημασία αν άλλος συντάσσει αυτά τα εμπαθή κείμενα, την ευθύνη τη φέρει ο Παντελής):

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Κάλυμνος  25 Μαρτίου 2011

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                              ΠΡΟΣ: ΑΡΓΩ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

                                                                        κ. Σακ. Τρικοίλη

Ταχ. Δ/νση: 852 00 Κάλυμνος                                            ΕΝΤΑΥΘΑ

Πληροφορ:

Τηλέφωνο: 2243024723                       ΚΟΙΝ:  Μ. Μ. Ε.

Fax:           2243023185                                                  

Email: poffice@kalymnos.gr

URL:   www.kalymnos-isl.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή συγκεκριμένο σχόλιο στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα  σχετικά με δήθεν ελεγχόμενη… αποτυχία στην καθαριότητα θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι δε θα πρέπει να έχετε τόσο μηδενική μνήμη. Νωπή είναι ακόμη η κατάσταση στην καθαριότητα που βιώναμε κατά τα προηγούμενα χρόνια, όταν κι εσείς με πολλά σχόλιά σας την κρίνατε αρνητικά, επισημαίνατε συχνά την πλήρη έλλειψή της και διεκτραγωδούσατε την πλήρη αδυναμία της τότε Δημοτικής Αρχής να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Δυστυχώς πολύ γρήγορα τα ξεχάσατε όλα αυτά στην προσπάθειά σας να «αποτύχει» και η σημερινή Δημοτική Αρχή. Δεν υπολογίσατε τίποτε:

-            Ούτε την κατάσταση των οχημάτων που παραλάβαμε.

-            Ούτε την κατάσταση του προσωπικού.

-            Ούτε την παντελή έλλειψη κάθε μέσου.

Επιλέξαμε λοιπόν με το προσωπικό που παραλάβαμε να κάνουμε την αποκομιδή των απορριμμάτων τις υπόλοιπες ημέρες, εκτός Παρασκευής και Σαββάτου, για να αποφύγουμε τα πολλά ρεπό του προσωπικού και έτσι να μην μειώσουμε την αποδοτικότητά του. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί σας έχει πειράξει τόσο αυτό. Το κάνατε συχνά θέμα, ότι δήθεν δε θα το καταφέρουμε, ότι δε θα πείσουμε τους συμπατριώτες μας, ότι δε θα μπορέσουμε να επιβάλουμε πρόστιμα και τόσα άλλα.

Εσείς κ. Τρικοίλη με τις πολλές ευαισθησίες για τα περιβαλλοντικά θέματα, δε θα έπρεπε να βλέπετε έτσι τα πράγματα. Δε σας ζητάμε να μας δώσετε χρόνο. Σας ζητάμε να μας κρίνετε με βάση τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, αυτά που παραλάβαμε από τους προηγούμενους, οι οποίοι δε σας το κρύβουμε ότι επισκέπτονται συχνά την υπηρεσία και ρωτούν πώς τώρα οι υπάλληλοι δουλεύουν, ενώ πιο πριν δεν δούλευαν. Σας ζητάμε να είστε στοιχειωδώς αμερόληπτοι και όχι με τη φωτογραφία ενός κάδου να κρίνετε  όλη την κατάσταση της καθαριότητας. Κάνετε μια βόλτα στις γειτονιές του νησιού για να αποκτήσετε συνολική εικόνα της καθαριότητας και να μάθετε τι λένε οι συμπατριώτες μας.

Και σκεφτείτε ότι όλα αυτά τα κάνουμε χωρίς προϋπολογισμό  ακόμη, χωρίς προσωπικό και χωρίς εργολάβους (που δεν τους χρειαζόμαστε εξάλλου).

Σας καλούμε λοιπόν να είστε έστω ελάχιστα αντικειμενικός. Θα κάνετε καλό και στον εαυτό σας και στους αναγνώστες σας. Τελικά θα προσφέρετε και κάποια υπηρεσία στο νησί μας. Πέρα από τις εμπάθειες, τις αντιπαλότητες και τις προκαταλήψεις στις οποίες δυστυχώς μας συνηθίσατε χρόνια τώρα. Επιτέλους ανοίξτε τα μάτια σας, αλλά κυρίως το μυαλό σας. 

Ο

Αντιδήμαρχος

Παντελής  Ζωίδης

 

Απάντηση

Αγαπητέ μου Παντελή, με εκπλήσσει φοβερά η αψυχολόγητη αντίδρασή σου. Λυπάμαι πολύ, γιατί δεν εκτίμησες την μέχρι τώρα συμπαράσταση που σου προσφέρω, για να πετύχεις στον δύσκολο αγώνα που ανέλαβες: Για μια Κάλυμνο χωρίς σκουπίδια.

Μετά από δύο μήνες σκληρής εργασίας σου, έκανα κριτική του αποτελέσματος στην καθαριότητα. Δεν έκρινα το πρόσωπό σου ούτε την προσπάθειά σου, αλλά το αποτέλεσμα. Και τι είπα; Εχουμε «ελεγχόμενη αποτυχία». Αμφιβάλλεις; Δεν απέτυχες, αλλά και δε βρίσκεις ανταπόκριση από τους Καλύμνιους και τις Καλυμνιές. Είναι μια αποτυχία που όμως ελέγχεται, δεν είναι ανεξέλεγκτη. Αν σου έγραφα απλά για «αποτυχία», θα είχες κάποιο λόγο να αντιδράσεις, αλλά ποτέ με τέτοιο πομπώδη τρόπο: με δελτίο τύπου!  Κατέβα από το καλάμι, Παντελή και πάρκαρε το σε «ελεγχόμενη στάθμευση»

Αγαπητέ Παντελή, θα στο πω για άλλη μια φορά: Κάθε Σάββατο-Κυριακή οι κάδοι ξεχειλίζουν από σκουπίδια. Το βλέπεις, αγανακτείς, τρέχεις, νυχτοξημερώνεσαι (μαζί με το δήμαρχο), αλλά το αποτέλεσμα που θα ήθελες δεν έρχεται. Βελτιώθηκε πολύ η κατάσταση, αλλά οι ξεχειλισμένοι κάδοι σε Χώρα και Πόθια είναι γεγονός. Τα αίτια (να το ξαναπούμε) είναι βασικά δύο: 1) Η ασυνειδησία των Καλύμνιων, και 2) η μη αποκομιδή των σκουπιδιών από Παρασκευή μέχρι Κυριακή βράδυ, τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα αναγκαία πηγάδια σκουπιδιών. Αυτό, φίλε Παντελή, τίποτ' ά΄λλο. Και δε νομίζω ότι αυτή η αξιολόγηση (της εικόνας που βλέπουμε όλοι) είναι μεροληπτική. Αντίθετα, αποτελεί, έμμεσα, θετική αξιολόγηση του δημάρχου που παλεύει, αλλά δεν μπορεί να τα φέρει βόλτα όπως θέλει εκείνος;

Λυπάμαι πολύ, Παντελή, που ερμήνευσες ή σου ερμηνεύσανε… την αρθογραφία μου ανάποδα και διεστραμμένα (όχι διεστραβλωμένα, αλλά  διεστραμμένα…). Όμως εσύ υπογράφεις, Παντελή. Και τέτοια αλαζονεία, καβάλα πάνω στο καλάμι της εξουσίας, δεν το περίμενα από ένα φιλικό πρόσωπο και ένα «παιδί του λαού».

Προπάντων, φίλε Παντελή, με αφήνει άναυδο το ψυχασθενικό δηλητήριο που πετάει η τελευταία παράγραφος του ανεκδιήγητου δελτίου τύπου που υπογράφεις. Ξαναδιάβασε το Παντελή. Πρόσεξε τις φράσεις: 1) «Θα κάνετε καλό στον εαυτό σας»: Ποιος είναι αυτός που νοιάζεται τόσο πολύ για το καλό μου; 2) «Θα προσφέρετε κάποια υπηρεσία στο νησί μας»: Ποιοι είναι αυτοί που προσέφεραν τόσο πολλά που συμβουλεύουν και τους άλλους; Το τι προσέφερα και προσφέρω στο νησί μου το βλέπει η Κάλυμνος. 3) «Πέρα από τις εμπάθειες»: Εσύ, Παντελή, είδες ποτέ εκ μέρους μου καμιά εμπάθεια προς το πρόσωπό σου και στη λειτουργία σου ως αντιδημάρχου; Τι είναι αυτές οι μπούρδες που υπέγραψες; 4) «Τις προκαταλήψεις στις οποίες δυστυχώς μας συνηθίσατε χρόνια τώρα»: Τώρα, Παντελή, διακρίνω και κάποιες γνωστές μειλίχιες φάτσες πίσω από σένα να σου κάνουν τον υποβολέα… 5) «Επιτέλους ανοίξτε τα μάτια σας, αλλά κυρίως το μυαλό σας»: Να και τα ανοικτά μάτια, να και τα ανοικτά μυαλά.

Παντελή, να μη σε κουράζω… Σου πιπίλισαν το μυαλό οι δήθεν «προστάτες» σου και σου υπαγορεύουν κείμενα που δε σου ταιριάζουν. Εκφράζουν πιο πολύ διαταραγμένη προσωπικότητα, παρά το δικό σου ισορροπημένο μυαλό και την επικοινωνιακή σου ευγένεια. Έπειτα οι εκφραστικές πατάτες: «διεκτραγωδούσατε», «να είστε στοιχειωδώς αμερόληπτοι» (αυτό έγινε της «μόδας» τελευταία στα δελτία τύπου του Δήμου) δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τον Παντελή Ζωίδη.

Σε συγχωρώ, γιατί είσαι ευκολόπιστος και παρασύρεσαι εύκολα. Αλλά να προσέχεις… τα «τρελά» δελτία τύπου. Υπέγραψες ένα δ.τ. καθαρή προβοκάτσια. Θέλει να βάλει την ΑΡΓΩ σε κάποιο «παιχνίδι». Δε μασάμε, Παντελή, αλλά κάποια λογάκια έπρεπε να τα πούμε και τα είπαμε.

Θα συμπληρώσω και κάτι: Δεν μπορεί ο δήμαρχος να βλέπει εκτροπές και μονίμως να «κάνει την πάπια». Δεν είναι σοβαρότητα η σιωπή του δημάρχου, αλλά κάτι άλλο…

Φιλικά

Σακελλάρης

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version