Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Δύο απαντήσεις του δημάρχου προς τον κ. Διακομιχάλη

Ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής εξέδωσε δύο δ.τ. με τα οποία απαντά στον επικεφαλής

της 1ης ελ. αντ/τευσης κ. Δ. Διακομιχάλη πάνω σε δύο θέματα που έθεσε:  1)  Εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων,  2) Πρόγραμμα Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης

 

Διαχείριση αποβλήτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλέφωνο       : 22430- 59141  

ΦΑΞ                   22430- 59148                                                                                                 

Κάλυμνος  1  /12 /2014

ΠΡΟΣ:

Κο Διακομιχάλη Δημήτριο

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

Κάλυμνος Δύναμη Προοπτικής

 

Κύριε Διακομιχάλη,

 

Σχετικά με την επιστολή σας αναφορικά με το πρόγραμμα εναλλακτικής διαχείρισης δημοτικών αποβλήτων, με την  οποία μας επισημαίνετε την αναγκαιότητα τροποποίησης της προγραμματικής σύμβασης με την ΕΕΑΑ, θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής:

Χαίρομαι ειλικρινά που σε συνέχεια της συνομιλίας την οποία είχαμε κατά την πρόσφατη  μετάβαση μας στη Σύρο και κατά την οποία σας τόνισα ότι θα πρέπει η  σχετική προγραμματική σύμβαση  να είναι τριμερής,  έρχεστε εκ των υστέρων με την επιστολή σας αυτή να επιβεβαιώσετε στην πράξη τα λεγόμενα μου και να μας υποδείξετε το αυτονόητο.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι στη φάση αυτή, βρισκόμαστε σε διαρκείς συνεννοήσεις και επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη προκειμένου να συμπεριληφθεί στην σχετική νέα προγραμματική σύμβαση και το τρίτο μέρος αυτής, έτσι ώστε  να προχωρήσουμε στην εκτέλεση του προγράμματος.

Ο Δήμος μας βρίσκεται σε διαρκή αγώνα προκειμένου να αναβαθμίσει επί της ουσίας την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, θεραπεύοντας παράλληλα τα όποια λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος

 Ιωάννης  Γαλουζής

***

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

                                                                         

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Κάλυμνος 3  /12 /2014    

ΠΡΟΣ:

Κο Διακομιχάλη Δημήτριο

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

Κάλυμνος Δύναμη Προοπτικής

Κοιν/ση : Μ.Μ.Ε.

 

Κύριε Διακομιχάλη,

Σε συνέχεια του υπ΄ αριθμ. πρωτ.26013/26-11-2014 εγγράφου το οποίο μας αποστείλατε σχετικά με τη διερεύνηση σας σε προγράμματα που είναι σε εξέλιξη και αφορούν την κατασκευή μικρών δημοσίων έργων στους δήμους, αφού σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον και την εμπρόθεσμη υπόδειξή σας, θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε τα εξής:

Δεδομένου ότι το πρόγραμμα όπως τιτλοφορείται αφορά την «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και ειδικότερα τα μέτρα 3.21 και 3.22 που εξειδικεύονται σε τομείς όπως οι «βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό» καθώς και η «ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών», ο Δήμος Καλυμνίων δεν συμπεριλαμβάνεται στους δικαιούχους για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης από το συγκεκριμένο πρόγραμμα (ΟΠΑΑΧ).

Σύμφωνα δε με τον σχετικό πίνακα ο οποίος αναφέρεται στην ευρύτερη  περιοχή παρέμβασης του Άξονα 3, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συμπεριλαμβάνεται μόνο το νησί της Αστυπάλαιας (Μ3), ενώ ειδικότερα το μέτρο 3.22,που αφορά τη βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων, όπως ρητά αναφέρεται σε σχετική επιστολή ενημέρωσης των δικαιούχων του προγράμματος από το Υπ.Αγρ/κής.Αν/ξης δεν εφαρμόζεται σε χαρακτηρισμένους παραδοσιακούς οικισμούς, όπως είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου το νησί της Καλύμνου, κάτι που πολύ καλά θα γνωρίζετε εκ της επαγγελματικής σας ιδιότητας.

Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και σας διαβεβαιώνουμε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται  σε διαρκή επαγρύπνηση για την αξιοποίηση προγραμμάτων που αφορούν το νησί μας και μπορούν να διασφαλίσουν την ανάπτυξη των υποδομών που τόσο έχει ανάγκη.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος

 Ιωάννης  Γαλουζής

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos