Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Γ. Διαμαντής στην ΑΡΓΩ για ΑΝΕΚ και το επεισόδιο στο ΔΣ

Πανέτοιμος ο κ. Γιάννης Διαμαντής, ο επί θύραις πρόεδρος της Δημοτικής Ναυτιλιακής

Εταιρίας Καλύμνου  (ΑΝΕΚ ). Είναι πλήρως ενημερωμένος για τα θέματα της εταιρίας  και με πολλή όρεξη για δουλειά, για να πάρει  στα χέρια του το τιμόνι της εταιρίας  στις 2 Ιανουαρίου του 2015.  Να προσθέσουμε ότι είναι και έμπειρος πολιτικά.

Το διάστημα των τριών μηνών, από την εκλογική νίκη της παράταξής του μέχρι σήμερα,  ο κ. Διαμαντής, ως επιλεγμένος από τον δήμαρχο κ. Γιάννη Γαλουζή για πρόεδρος της ΑΝΕΚ, είχε όλη την άνεση να ενημερωθεί  από τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Γ. Θανάτση, (της παράταξης του τ. δημάρχου κ. Διακομιχάλη), με τον οποίο αυτό το διάστημα είχε αρμονική συνεργασία. Στο μεταξύ έχει στη διάθεσή του ακόμη ένα μήνα.

Συνέντευξη για την ΑΝΕΚ

Τον επισκεφτήκαμε στον επαγγελματικό του χώρο (κατάστημα εμπορίας επίπλων) και είχαμε μαζί του μια ενημερωτική συζήτηση (video 1) πάνω στην πολιτική που θα ασκήσει  ως πρόεδρος της ΑΝΕΚ, μετά τις 2/1/15, ημέρα κατά την οποία θα γίνει η διαδικασία παραλαβής-παράδοσης.

-    Το μεγάλο πρόβλημα, μας εξήγησε, είναι η «γήρανση» της «Ναυαρχίδας» της ΑΝΕΚ, το πλοίο Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ. Όμως η παράταξή του έχει επεξεργαστεί αναπτυξιακό πρόγραμμα ενίσχυσης  της εταιρίας. Ο  κ. Διαμαντής δεν ήταν δυνατόν να μας αποκαλύψει, τι σχεδιάζει  η Δημ. Αρχή. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για το οποίο μόνον ο κ. δήμαρχος θα προβεί σε ανακοινώσεις,  στο χρόνο που εκείνος θα επιλέξει .

-    Μετά το Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ υπάρχουν τα δύο ταχύπλοα της εταιρίας, KALYMNOS STAR  &  KALYMNOS DOLPHIN, τα οποία  είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η διοίκηση της εταιρίας δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα μ’ αυτά.

-    Η μεγάλη αλλαγή πλεύσης που θα πραγματοποιήσει ο κ. Διαμαντής με το νέο διοικ. σ/λιο το οποίο θα βγει από τη γενική συνέλευση, θα είναι πάνω στην πολιτική ακτοπλοϊκού σχεδιασμού και  της αξιοποίησης του στόλου.  Και αυτό σημαίνει:

1)  Το «δόγμα» της νέας δημ. Αρχής (η οποία έχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρίας) είναι «η ΑΝΕΚ στην υπηρεσία του Καλυμνιακού λαού», όπως διακήρυξε προεκλογικά ο κ. Γ. Γαλουζής.  Το ΔΣ θα προστατεύει και θα προωθεί τα συμφέροντα της ΑΝΕΚ, αλλά θα ακολουθήσει το «πρώτα ο λαός της Καλύμνου (επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, απλοί πολίτες κ.λπ.) και  μετά το κέρδος».

2)   Η συνεργασία με την εταιρία «ΗΛΙΑΣ Τ» θα συνεχιστεί πάνω σε νέα πλάνα.

3)   Η νέα ΑΝΕΚ θα ανοιχτεί σε μεγαλύτερα ταξίδια  απ’ ό,τι μέχρι σήμερα.

4)   Η σύνδεση της Καλύμνου με το Τουρκούτ Ρεϊς των απέναντι τουρκικών παραλίων επανεξετάζεται  για έναν νέο σχεδιασμό.

5)   Η ανανέωση του στόλου θα είναι το μεγάλο επιχειρηματικό άλμα της ΑΝΕΚ,  ώστε η εταιρία  να μπει δυναμικά στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της τοπικής ακτοπλοΐας.  

Για τα επεισόδια στο δημ. σ/λιο

Ένα δεύτερο θέμα που συζητήσαμε με τον κ. Γ. Διαμαντή (video 2) ήταν η ένταση που σημειώθηκε στο δημ. σ/λιο της  1/12/14. Συγκεκριμένα, η «έκρηξη»  του ιδίου (όπως και του αντιδημάρχου κ. Μικέ Ρήγα) από την τοποθέτηση του πρ. δημάρχου κ. Γ. Ρούσσου, πάνω στο θέμα της ίδρυσης Παιδικού Σταθμού στη Χώρα.

Η κάθετα κλιμακούμενη ένταση υποχρέωσε το πρόεδρο του δημ σ/λίου  κ. Γ. Ψαρά να διακόψει τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά.  Επειδή οι «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου των αντεγκλήσεων αλλά και απαξιωτικών χαρακτηρισμών ήταν όχι μόνον ο κ. Ρούσσος αλλά και οι κ. Μικές Ρήγας-αντιδήμαρχος και Γ. Διαμαντής, ζητήσαμε να μας εξηγήσει για ποιο λόγο ανέβηκαν οι τόνοι τόσο απότομα και τόσο πολύ.

Ο κ. Διαμαντής,  όπως μας εξήγησε,  όντας στο άκρο της σειράς των εδράνων ήταν σχεδόν ένα με τις θέσεις των ακροατών και, όπου ήταν καθήμενος ο κ. Ρούσσος,  και  ήταν «στ’ αυτιά του» όλες οι συζητήσεις και τα φωναχτά σχόλια  του κ. Ρούσσου.  Επόμενο ήταν κάποια στιγμή να απαντήσει  στον κ. Ρούσσο. 

Αλλά, μας πρόσθεσε, η υπόθεση έχει και την προϊστορία της. Είναι και πολιτική τακτική του κ. Ρούσσου μετά τη συμμαχική πορεία που έχει με τον  τέως δήμαρχο κ. Διακομιχάλη, τον χθεσινό του  άσπονδο εχθρό (για τον οποίο είπε δημόσια στον Καλυμνιακό λαό ότι «δεν πρέπει να του λέει κανείς ούτε καλημέρα».  Και τον ενοχλεί τον κ. Διαμαντή που ο κ. Ρούσσος βγαίνει πολύ επιθετικά στο πλευρό του κ. Διακομιχάλη ξεπερνώντας κάθε όριο σωστής πολιτικής παρουσίας και συμπεριφοράς. Κρίνει την τακτική του καταστροφική.

Εμείς ζητήσαμε από τον κ.  Διαμαντή να βοηθήσει, ώστε να τερματιστούν οι εντάσεις στο δημ. σ/λιο, μιμούμενος την ψυχραιμία και την υπομονή του δημάρχου κ. Γ. Γαλουζή. 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version