The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Συντονισμένοι εναντίον της ίδρυσης Παιδικού Σταθμού στη Χώρα – Η απόφαση κατά πλειοψηφία

Απίστευτο και όμως αληθινό. Αντιπολιτεύσεις εμφανίστηκαν στο δημ. σ/λιο της 1/12/14

με απόλυτο συντονισμό, για να δώσουν τη μάχη εναντίον της ίδρυσης παραρτήματος Παιδικού Σταθμού (ΠΣ) στη Χώρα. Με απόψεις πανομοιότυπες μεταξύ των παρατάξεων πάλεψαν εναντίον του νέου ΠΣ  όλες πλην αυτής του κ. Σ. Χούλη. Τελικά, πέρασε κατά πλειοψηφία η ίδρυση του Παιδικού Σταθμού στη Χώρα (ως παράρτημα-γραφείο του υφιστάμενου ΝΠ). Ιστορικό αυτό το «Όχι» με το πρόσχημα της μετάθεσης στο μέλλον.

Η εισήγηση του δημάρχου

Η εμπεριστατωμένη εισήγηση του κ. δημάρχου δεν άγγιξε κανέναν από τους ετοιμοπόλεμους, που προσήλθαν στο δημ. σ/λιο με την απόφαση να αποτρέψουν την ίδρυση νέου σταθμού στη Χώρα…  Ο κ. Γαλουζής κατέθεσε θεμελιωμένη πρόταση, της οποίας τα κύρια σημεία είναι:

1) Ο ΠΣ με τα 62 παιδιά που έχει σήμερα επιβάλλεται να αποσυμφορηθεί. Πολύ περισσότερο που το κτήριο είναι και ακατάλληλο για ΠΣ. 

2)  Τα σοβαρά προβλήματα του ΠΣ τα είχε εκθέσει η δ/ντρια με έγγραφη αναφορά της. 

3)  Τα ίδια προβλήματα εξέθεσε στο δήμαρχο και το διοικ. σ/λιο του σταθμού. 

4)  Ο σταθμός έχει τρεις βρεφ/κόμους, μεταξύ των οποίων και η σημερινή δ/ντρια, η οποία θα υποχρεωθεί να διδάξει, να αναλάβει τη μια από τις δύο τάξεις του σταθμού και "όχι να διευθύνει από ψηλά" (από τον επάνω όροφο), όπως είπε χαρακτηριστά ο κ. Γαλουζής.

5) Στο Χωριό θα αποσπαστούν μία βρεφ/κόμος και μία από το βοηθητικό προσωπικό, ενώ θα προσληφθεί και μαγείρισσα.

6)  Το κτήριο είναι κατάλληλο, γιατί είναι ολοκαίνουριο και το ενοικιάζει ο Δήμος, από το 2007, για να λειτουργεί ως νηπιαγωγείο, που φέτος δεν έχει ούτε ένα παιδί και μένει κλειστό.  Φρεσκαρίστηκε με ένα βάψιμο και προστέθηκαν δύο νιπτηράκια και δύο παιδικές λεκάνες. Το κτήριο το βρήκαμε έτοιμο ως σχολικό χώρο - τον οποίο είχε οργανώσει η δημαρχία Γ. Ρούσσου και η δημαρχία Διακομιχάλη συνέχισε να τον χρησιμοποιεί ως νηπιαγωγείο.

7)  Για τις απαιτούμενες εγκρίσεις ήδη έχουν γίνει από το Δήμο όλες οι προβλεπόμενες εκ του νόμου ενέργειες προς Ρόδο και περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

8)  Θα ικανοποιήσουμε τις 19 αιτήσεις που έμειναν εκτός ΠΣ. Συνάμα θα μεταφέρουμε στον ΠΣ Χώρας παιδιά από τμήμα του ΠΣ Πόθιας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα τμήματα.

Το όχι της αντιπολίτευσης

Η αρνητική επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης ήταν μετέωρη από άποψη λογικής. Προέβαλε τεχνοκρατικά εμπόδια, που ήταν άδεια από πολιτική σκέψη αλλά, το σπουδαιότερο, με μηδενική κοινωνική ευαισθησία. Όσοι μίλησαν σήκωσαν πολεμικές ασπίδες δήθεν παιδαγωγικής επιστήμης(!), διοικητικής ευρυθμίας(!), νομιμότητας(!), προσθέτοντας και το σάπιο κερασάκι με το υπονοούμενο ότι ο κ. δήμαρχος κάτι άλλο θέλει να υπηρετήσει – τη «γαργαλιστική» είδηση που «υποψιάστηκαν «πουλάκια» της αντ/τευσης. Όλοι ρητόρεψαν υπέρ του να διατηρηθεί άθικτο το υπάρχον διοικητικό και εκπαιδευτικό status.

Αφυπνίστηκαν ευαισθησίες

Ξαφνικά όλοι είχαν γίνει ευαίσθητοι συνάμα και αγανακτισμένοι παιδαγωγοί. Ποιοι; Οι πολιτικοί ηγέτες που δεν έβγαλαν άχνα όταν ο προηγούμενος δήμαρχος κ. Διακομιχάλης ένωσε τους 3 ΠΣ σε 1 και τσουβάλιασε τα παιδιά και των τριών ΠΣ στο παλαιό αρχοντικό της αείμνηστης Χριστοδουλάκη, μέσα σε δύο σκοτεινά δωματιάκια. Ένα παμπάλαιο αρχοντικό με εσωτερική σκάλα-καρμανιόλα για τα παιδιά, άθλιες συνθήκες υγιεινής τουαλετών και κουζίνας, αυλή με παγίδες, εκτεθειμένα σιδερικά κ.λπ. κ.λπ. Καμιά μελέτη για καταλληλότητα του χώρου, καμιά έγκριση. Στοίβαξε σε κάθε δωμάτιο-«τρύπα» (να δεχτούμε: εξ ανάγκης) των περίπου 10τ.μ. και 30 και πλέον παιδιά, και τότε… τίποτα δεν τους είχε ενοχλήσει. Οι σημερινοί λάβροι εναντίον του σταθμού τότε έκαναν τον "κινέζο", σήμερα κατέβασαν νόμους και έκαναν τους ψευδο-προφήτες!  

Η επιχειρηματολογία της αντ/τευσης

Είναι άξια θαυμασμού η επιχειρηματολογία τους:  

Δ. Διακομιχάλης (2η αντ/τευση): «Ναι στη σκοπιμότητα, δε διαφωνεί κανένας. Μακάρι να δημιουργηθεί ΠΣ και στο Βαθύ (τον Πάνορμο τον ξέχασε…). Όμως όχι τώρα, γιατί πάτε να σπάσετε την εύρυθμη λειτουργία, ο οποίος έχει αυτή τη στιγμή διεύθυνση που δουλεύει πάρα πάρα πολύ καλά (ο κ. Γ. Μαγκάκης συνυπέγραψε φωναχτά…). Για κάθε τμήμα των 25 παιδιών αναλογεί μία δασκάλα και μία βοηθός και τέτοιο προσωπικό δεν διαθέτετε. Συμπέρασμα, Ναι στην σκοπιμότητα, όχι στη λειτουργία τώρα. Στο μέλλον…

Γ. Μαγκάκης (αξ. αντ/τευση – είχε φύγει ο αρχηγός κ. Μαστροκούκος):   «Ναι στη σκοπιμότητα, η λειτουργία είναι θέμα του διοικ. σ/λίου του σταθμού». Ήταν η πιο πονηρή, πλην θωλή, αποστασιοποίηση από το γενικό «όχι». 

Σ. Ζερβός (δ.σ. αξ. αντ/τευσης): «Η βιασύνη της δημ. Αρχής θέλει να καλύψει κάποια άγνωστη σκοπιμότητα και να διχάσει μια υπάρχουσα δομή. Θα φανεί στη λειτουργία του σταθμού. Το κτήριο είναι ακατάλληλο (αλλά ταυτόχρονα… ρώτησε πού ακριβώς βρίσκεται), γιατί δεν έχει τις απαιτούμενες εγκρίσεις».

Ο κ. Γαλουζής απάντησε ότι η «σκοπιμότητα» ήταν να ικανοποιηθεί το επιτακτικό αίτημα της σημερινής υπεύθυνης του σταθμού για επίλυση των ζωτικών λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΠΣ». Και θύμισε στον κ. Ζερβό ότι επί της δικής του δημαρχίας ενοικιάστηκε για νηπιαγωγείο. Και ο κ. Ζερβός απάντησε ότι «παράνομα ενοικιάστηκε τότε» και δεν πρέπει να συνεχιστεί η παρανομία.  

Γ. Μαύρος (3η αντ/τευση):  «Ναι στη σκοπιμότητα, δεν είναι νόμιμη η λειτουργία. Θα διαταραχθεί η λειτουργία του χώρου.  Όχι τώρα, αργότερα».

Ρώτησε, με υπονοούμενα, αν υπάρχει άλλη εισήγηση από τη δ/ντρια του ΠΣ και ο κ. Γαλουζής του απάντησε ότι η υπεύθυνη του σταθμού, μετά την πρώτη της αναφορά,  τάχθηκε κατά της ίδρυσης του σταθμού «γιατί δυστυχώς η πολιτική έχει εισχωρήσει ακόμη και στον Παιδικό Σταθμό».

Σακ. Χούλης (4η αντ/τευση):  «Ναι στη λειτουργία του Π.Σ. Προέχει η αναγκαιότητα. Αν και η προετοιμασία έγινε στο πόδι. Να μη γίνουν προσλήψεις στον Π.Σ. μέσω Κοινωφελούς Εργασίας, αλλά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».Ήταν η πιο καθαρή τοποθέτηση.

Σακ. Τηλιακός: (δ.σ. συμ/τευσης): «Όταν οι τρεις ΠΣ είχαν συγχωνευτεί σε έναν, κανένας δε μίλησε. Τώρα γιατί τόση διστακτικότητα; Στον υπάρχοντα ΠΣ ούτε 30 παιδιά δεν πρέπει να φιλοξενούνται, όχι 62, ενώ μένουν ανικανοποίητες και 19 αιτήσεις γονέων».

Νέστωρ Φραζής (πρόεδρος Παιδ. Σταθμού): «Το κτίριο της Πόθιας είναι ακατάλληλο για ΠΣ, ενώ φιλοξενεί πολλά παιδιά. Παλιό κτήριο που δεν μπορεί να επισκευαστεί, σκάλα, επικίνδυνοι χώροι: ανισόπεδη αυλή, σίδερα εκτεθειμένα, οι αίθουσες ασφυκτικά μικρές, τα παιδιά ούτε την τσάντα τους δεν έχουν πού να κρεμάσουν». 

Ποθ. Μαγκούλιας (Γραμμ. Δ.Σ.): «Στη Β/θμια Εκπ/δευση σε κάθε παιδί αναλογεί 1,5 τμ, για μικρά παιδιά απαιτείται πολύ μεγαλύτερο χώρος, κάτι που δεν υπάρχει στον ΠΣ. Με τον ΠΣ Χώρας θα ικανοποιηθούν και οι 19 που στέκουν».

Η εμφάνιση Γ. Ρούσσου

Ο πρ. δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος εμφανίστηκε στην αίθουσα του δημ. σ/λίου την ώρα της συζήτησης του θέματος (ήταν 5ο στο πινάκιο) και ζήτησε το λόγο. Κάθισε στην άδεια καρέκλα  δίπλα στον κ. Διακομιχάλη ( ο οποίος άρχισε να ψάχνει το κινητό του… με ένα ελαφρύ μειδίαμα).

Εξαρχής πήρε επιθετική φόρα. Τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι «οι δουλειές πρέπει να γίνονται σωστά, γιατί αλλιώς θα χαλάσει το σύστημα»(!!!). Ότι «δεν έπρεπε ο δήμαρχος να παρασέρνεται από τις πιέσεις» (τι εννοούσε;). Ότι «η αδειοδότηση δίνεται στο κτήριο και όχι στον ΠΣ» και «δεν έχουμε άδεια για τον ΠΣ και ούτε θα έχουμε»(!!!). Ότι «οι δαπάνες που έκανε στο σταθμό» (σ.σ. όλες όλες 200 ευρώ…) «έγιναν χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες, χωρίς την έγκριση των Τεχνικών Υπηρεσιών». 

Η τοποθέτησή του ήταν πέρα για πέρα εμπρηστική, γιατί δεν αρκέστηκε στο να παρουσιάσει τις απόψεις του (αν και προέκυψε απο το πουθενά...), αλλά χρησιμοποίησε εκφράσεις οξύτητας, που ξεσήκωναν άμεσες αντιδράσεις από την παράταξη της πλειοψηφίας και περισσότερο από τον αντιδ/ρχο κ. Μικέ Ρήγα. Έκρινε όλες  τις ενέργειες του δημάρχου για τον ΠΣ ελλιπείς ως προς την νομιμότητά τους. Ηλεκτρίστηκε η ατμόσφαιρα, στο βαθμό που ο πρόεδρος του δημ. σ/λίου κ. Γ. Ψαράς αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για λίγο.

Το ερώτημα… & η αυτονόητη απάντηση

Και γεννήθηκε το ερώτημα: Γιατί παρουσιάστηκε ο κ. Ρούσσος στο δημ. σ/λιο. Ο δήμαρχος που οργάνωσε τους τρεις ΠΣ, τους οποίους είδε, σιωπηλός,  να γίνονται ένας! Και τώρα που ανοίγει ένας δεύτερος ΠΣ γίνεται ταύρος σε υαλοπωλείο; Υπάρχει λόγος;

Ο κ. Ρούσσος πήγε στο δημ. σ/λιο συντονισμένος με τον κ. Διακομιχάλη - ενώ τις απόψεις του τις είχε διοχετεύσει σε «πουλάκια» του. Όμως ο κ. Διακομιχάλης κατά την εξέλιξη της συζήτησης «χαλάρωσε» και την επιθετικότητα ανέλαβε ο κ. Ρούσσος. Την ανέβασε στα ύψη. Ακόμη και μετά το πέρας της τοποθέτησής του μετά θορύβου..., παρενοχλούσε την ομαλή λειτουργία του δημ. σ/λίου με ειρωνείες εις επήκοον πάντων.

Έγινε προφανές (γιατί το επιδίωξε…) ότι με τη θορυβώδη και προκλητική παρουσία του δήλωνε δυνατά και πολύ… φωναχτά το «εδώ είμαι». Θέλει να επανακάμψει στην πολιτική. Πλην όμως επέλεξε το δρόμο του πολιτικού εμπρηστή και βομβιστή με αποκλειστικό στόχο τον κ. Γαλουζή - παλιός του στόχος -, χωρίς όμως να έχει, παραταξιακά. «πού την κεφαλήν κλίναι»

Δηλώνει δημοσίως ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον κ. Διακομιχάλη και εκνεύρισε τον κόσμο. Ο «παρά φύσιν» αυτός πολιτικός έρωτας (αν και τα πολιτικά χρωμοσώματα τους ταυτίζονται) προς τον κ. Διακομιχάλη μένει χωρίς ανταπόκριση. Είναι μονόπλευρος. Ο κ. Διακομιχάλης σιωπά. Και αυτό είναι ένα δεύτερο δράμα – το πρώτο είναι αυτός καθ’ αυτός ο «έρωτας».

Γενικώς ήταν άλλο ένα όχι δημοτικό συμβούλιο αλλά ένα δραματικό συμβούλιο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

4 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου pantelist δημοσιεύθηκε από pantelist

    Ληγμένα παίρνουν πριν το δημοτικο συμβούλιο ????Σίγουρα τα παιρνουν και πριν αποτισ συνεντευξεις τους απο τα γραφειατους!

  • Σύνδεσμος σχολίου giannis δημοσιεύθηκε από giannis

    Εδω ταιριάζει σε όλους τους "ευαίσθητους" πολιτικούς το "πες μας τί πίνεις"... Όλοι κατά του παιδικού;Αν είναι δυνατον!!Τα δικά τους παιδιά-εγγόνια θα ήθελαν να "τσουβαλιαζονται" ή να μένουν εκτός του παιδικού;; ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!

  • Σύνδεσμος σχολίου κατερινα δημοσιεύθηκε από κατερινα

    TRAGIC- ΤΡΑΓΙΚΟ...!!!Σε ποιο άλλο μερος του πλανήτη γίνεται προσπάθεια να ανοίξει και να λειτουργήσει σχολείο,και είναι αντίθετη όοοολη η αντιπολίτευση, μονο και μόνο για τις δικές της μικροπολιτικές σκοπιμότητες!!!!Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!!!Γι αυτο η Κάλυμνος πάει πίσω ολοταχώς και ένα βήμα δίπλα μας η Κως κάνει θαύματα και ανοίγει συνέχεια νέους παιδικούς σταθμούς!!Στην Κάλυμνο μόνο η σαπίλα και η λάσπη θελουν να βασιλεύει...!!

  • Σύνδεσμος σχολίου Άννα δημοσιεύθηκε από Άννα

    Είναι κι αυτοί οι "ευαίσθητοι" πολίτες που κινητοποιούνται αναλόγως την περίσταση....και σπεύδουν μόλις βρουν άδεια καρέκλα να την γεμίσουν...ψάχνοντας απεγνωσμένα για ρόλο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos